MEB E-karne ne zaman verilecek? Dijital karne İlkokul, ortaokul karne notu görüntüleme!

MEB Bakanlığı 2020-2021 eğitim öğretim yılı birinci dönem karne notlarını dijital olarak öğrencilere verecek. Uzaktan eğitimi sürdüren öğrenciler için eğitim öğretime ara 22 Ocak tarihinde verilecek. İlkokul ve ortaokul öğrencileri karnelerini e-Karne olarak alacak. Peki dijital karne zaman verilecek, nasıl görüntülenecek? İşte öğrenciler için e-Karne görüntüleme ekranı!

MEB E-karne ne zaman verilecek? Dijital karne İlkokul, ortaokul karne notu görüntüleme!
MEB E-karne ne zaman verilecek? Dijital karne İlkokul, ortaokul karne notu görüntüleme!
GİRİŞ 19.01.2021 08:44 GÜNCELLEME 19.01.2021 08:44

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okullarda hareketlilik yaşanmaması için karnelerin dijital olarak internet ortamında verileceğini duyurdu. Birinci dönemin sona ermesine 4 gün kala öğrenciler ve aileleri karnelerin nasıl öğrenileceğini araştırmaya başladı. İlkokul 1,2,3 sınıflar karne puanları, başarı durumu, gelişim düzeyi ve öğretmenle birlikte gerçekleştirilen derslere göre belirlenecek. İlkokul 4. sınıfların karne notları ise ders etkinliklerine katılım puanın aritmetik ortalaması baz alınarak hesaplanacak. Ortaokul öğrencilerinin karne notları ise proje, ödev ve okul yönetimlere yapılan yüz yüze sınavların karnede etkili olması talebine göre verilecek. Karne heyecanı yaşayan öğrenciler sabırsızlıkla dijital karne ne zaman açıklanacak? sorusunun cevabını merak ediyor. İşte e-Karne İlkokul, ortaokul görüntüleme sayfası!

Okullarda 15 Şubat hangi kademeler yüz yüze eğitime başlıyor? MEB okulların açılma tarihi!

 

DİJİTAL KARNE NE ZAMAN VERİLECEK?

 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan takvime göre birinci dönem 22 Ocak tarihinde sona erecek. Normal şartlar altında basılı olan karneler öğrencilere dönemin sona erdiği tarihte veriliyor. Öğretmenler, öğrencilerinin notlarını girdikleri e-Okul sistemine birinci dönem puanlarını geçirmeye başladı. Karnelerin bu cuma gününe kadar erişime açılacak.

E-KARNE NEREDEN NASIL GÖRÜNTÜLENECEK?

Dijital olarak verilecek karneler e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) üzerinden açıklanacak. Çocuklarının karne notlarını görüntülemek isteyen veliler “e-okul.meb.gov.tr” internet sitesine giriş yaparak VBS üzerinden karneleri görüntüleyebilir. İşte adım adım karne görüntüleme;

E-okul VBS giriş ekranını açan kullanıcıların , öğrenciye ait T.C kimlik numarası ve  okul numarası sisteme giriş yapmaları gerekmektedir. 

Giriş işleminin ardından güvenlik doğrulama sayfası ile karşılaşan veliler öğrenciye ait, doğum tarihi, eğitim alınan şube, nüfusa kayıtlı olunan il gibi soruları yanıtlayarak ve öğrencinin fotoğrafını seçerek sisteme giriş yapabilir.

Karne notunu görüntülemek isteyen öğrenciler sol bölümde bulunan menü yardımıyla öğrenciye ait karne notlarını öğrenebilir. Karne notları neticesinde Takdir veya Teşekkür belgesi almaya hak kazanan öğrenciler yine aynı yöntemle görüntülenebilir. 

TAKDİR VE  TEŞEKKÜR BELGESİ NASIL ALINIR?

İlkokul 4. sınıf öğrencileri ve Ortaokul öğrencilerinin belge alabilmesi için Türkçe dersinden not ortalamasının en az 55 puan olması gerekmektedir. Dönem sonu ağırlık notu 70.00 ile 84,99 olan öğrenciler Teşekkür Belgesi almaya hak kazanır. Dönem sonu not ortalaması 85.00  ve üzeri olan öğrenciler Takdir belgesi alır. Lise öğrencileri birinci dönem karnelerini 15 Şubat sonrası yapılacak yüz yüze sınavların ardından alacak. Birinci dönem not oluşturma işleminin tamamlanmasının ardından yüz yüze sınavlar sisteme girilecek ve dönem sonu ortalamasına göre öğrencilerin belge alıp almayacağı belirlenecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye'ye en fazla yatırım yapan yabancılar belli oldu
Kaza gününe dair yeni görüntü ortaya çıktı! O 7 kişi tek tek tespit edildi