Yüz yüze eğitime başlanmasıyla ilgili MEB’den flaş karar! Okullar açılacak mı? 81 ile yazı...

Okullarda yarıyıl tatilinin başlamasına kısa bir zaman kala MEB’ten yüz yüze eğitimle ilgili kritik bir açıklama geldi. MEB Bakanı Ziya Selçuk kademeli olarak okulların açılabileceğini belirmişti. 8 ve 12. sınıf öğrenci ve mezunlarına yönelik destekleme ve yetiştirme kursları hakkında önemli bir karar alındı. Peki okullar ne zaman açılacak? İşte Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 81 ile gönderilen yazı!

Yüz yüze eğitime başlanmasıyla ilgili MEB’den flaş karar! Okullar açılacak mı? 81 ile yazı...
Yüz yüze eğitime başlanmasıyla ilgili MEB’den flaş karar! Okullar açılacak mı? 81 ile yazı...
GİRİŞ 22.01.2021 09:24 GÜNCELLEME 22.01.2021 09:24
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

18 Milyon İlkokul, ortaokul ve lise öğrencisi okulların açılma tarihini merak ederken Milli Eğitim Bakanlığı yüz yüze eğitimle ilgili kritik bir adım attı. Ziya Selçuk konuk olduğu canlı yayında okulların açılması için ilke kararı aldıklarını ifade etmişti. Geçmişte olduğu gibi pandemi sürecinde kademeli bir anlayışın devam edeceğini belirten Bakan hiç açılmayan 7 ve 10 uncu sınıflar, sınav yılı olan öğrencilerin ikinci dönem okula başlayabileceğinin sinyallerini verdi. Bu açıklamanın üzerine lise ve üniversite sınavına girecek öğrencilere yönelik yüz yüze eğitimle ilgili 81 ile  22 Ocak’tan itibaren kısıtlamanın kaldırılmasıyla ilgili yazı gönderildi. Peki okullar ikinci dönem açılacak mı? İşte bakanlık tarafından atılan kritik adım…


MEB DUYURDU: DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI AÇILIYOR!
 
Milli Eğitim Bakanlığı, devlet okullarındaki  destekleme ve yetiştirme kursları, özel okullardaki takviye kursları ile özel eğitim kurslarında  yüz yüze eğitime başlanmasıyla ilgili düzenlemeyi içeren iki ayrı yazı gönderdi.

 Yazıda belirtildiği üzere resmi okullarda eğitim alan 8 ve 12. sınıf öğrencileri, mezunlara yönelik isteğe bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren destekleme ve yetiştirme kursları, özel okullardaki takviye kursları, 12. sınıf öğrencilerine yönelik özel eğitim kursları 22 Ocak 2021 tarihinden itibaren yüz yüze eğitime başlayabilecek.
 
Yüz yüze eğitime başlayacak eğitim kurumlarında maske, sosyal mesafe ve temizlik kuralları başta olmak üzere diğer kurallar kararlılıkla uygulanacak. Oturma planı fiziki mesafeyi koruyacak şekilde düzenlenirken sınıfta bulunacak öğrenci sayısı sosyal mesafe dikkate alınarak belirlenecek. Resmi okullardaki kurslara devam edecek ve barınma ihtiyacı olan öğrenciler valilikler tarafından seçilecek okul pansiyonlarında kalabilecek.  Özel okulların takviye kurslarına devam eden ve barınma ihtiyacı olan öğrenciler ise yurt ve pansiyonlarda kalabilecek. 
 
OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?
 
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk katıldığı canlı yayında okulların açılmasına yönelik önemli açıklamalar yaptı. Muhtelif senaryoların bulunduğunu belirten Selçuk kademeli olarak yüz yüze eğitime geçebileceğini söyledi.


 
 Bilim Kurulunun konuyla ilgili tavsiyelerine dikkat çeken Bakan “ Bilim Kurulu'nun ortaya koyacağı tavır; tüm sınıflar açılabileği şeklinde ise, bizim başka ne senaryomuz vardı. 2 gün 2 gün seviye sınıfları vardı. Dünyaya baktığımızda küçük yaşlarda riskin daha az olduğunu görüyoruz. Bizim hali hazırda gördüğümüz tablo şu. Hiç açılamayan sınıflarımız vardı bizim. 7. sınıflar 10. sınıflar aslında öncelik olarak dikkat alanımızda tutuyoruz. Sınav grubunda olan çocuklarımız var, Staja başlayacak olan öğrencilerimiz var. Onları göz önünde tutuyoruz.” şeklinde konuştu. 
 
Okullarda yüz yüze eğitime başlayacak kademelerle ilgili karar 15 gün önceden öğrencilere duyurulacak. Vaka sayısı, Bilim Kurulu tavsiyeleri, dikkate alınarak ikinci dönem başlamadan okullarla ilgili net kararın verilmesi bekleniyor.
 
YARIYIL TATİLİ KAÇ GÜN SÜRECEK?
 
2020-2021 eğitim öğretim yılı birinci dönemi 22 Ocak Cuma günü sona erecek. Açıklanan takvime göre uzaktan eğitimlerini sürdüren öğrenciler için 25 Ocak Pazartesi günü yarıyıl tatili resmen başlayacak. Koronavirüs tedbirleri nedeniyle 2. dönem yapılması hedeflenen ikinci ara tatil Sömestr tatiline eklenerek tatilin süresi 21 güne uzatıldı. İşte Milli Eğitim Bakanlığı tarafından güncellenen o takvim;

CUMHURBAŞKANI ERDOĞANDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA!

2021 yılının ilk kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan yasak ve tedbirlerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Alınan tedbirlerle ilgili olarak " esnaflarımız, öğrencilerimiz başta olmak üzere vatandaşlarımız üzerinde açtıkları sıkıntıları biliyoruz " şeklinde konuşan Erdoğan vaka sayının belirli bir sayının altına inmesi durumunda kısıtlamaların kademeli olarak azaltılacağını belirtti. Ocak ayının son haftasında bir Kabine Toplantısı daha düzenlenecek. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca öncülüğünde yasak ve tedbirlerle ilgili  Bilim Kurulu önerileri dikkate alınacak

YORUMLAR 1
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu sene bence hicbir öğrenciye sınıfta kalma olmamalı ,çocukların ve velilerin sağlığı icin önümüzdeki egitim öğretim yılına kadar okullar uzaktan eğitimle devam etmeli.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!