YÖK'ten Boğaziçi'ndeki skandalla ilgili son dakika açıklaması

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Boğaziçi Üniversitesi önünde Kabe fotoğrafının yere serilmesine ilişkin son dakika açıklamasında bulundu.

YÖK'ten Boğaziçi'ndeki skandalla ilgili son dakika açıklaması
YÖK'ten Boğaziçi'ndeki skandalla ilgili son dakika açıklaması
GİRİŞ 30.01.2021 13:32 GÜNCELLEME 30.01.2021 14:21
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Boğaziçi Üniversitesi önünde Kabe fotoğrafının yere serilmesine ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturmada 5 şüpheli gözaltına alınmış, 1 şüpheli savcılık tarafından serbest kalmıştı. YÖK, skandal olayla ilgili bir açıklama yayımladı.

YÖK'TEN AÇIKLAMA:

Bilindiği üzere dün Boğaziçi Üniversitesinde Ka'be-i Muazzama'nın hak ettiği saygı ve tazime ters düşen provakatif bir eylem gerçekleşmiştir.

Türk milletinin müşterek hassasiyetlerinden birisi de dini şiarlara ve sembollere hürmet göstermektir. Bu necib milletin kendisini diğer milletlerden ayırdeden hususiyetlerden birisi olan "edeb ve hürmet" konusundaki azami titizliğini hayasızca ihlal eden bu eylemin, pervasızlığın ve saygısızlığın sahipleri için ömür boyu bir utanç vesilesesi olacağı açıktır.

Üniversiteler sadece bilimsel faaliyetlerin yapıldığı yerler olmayıp aynı zamanda kendi milletinin kültür ve değerlerine sahip çıkacak nesiller, ahlaklı ve dürüst vatandaşlar yetiştiren kurumlardır. Bu gibi çirkin davranışların, ne bu davranışı gösterenlerin ne de mensubu oldukları üniversitenin saygınlığını artırmayacağı, savundukları fikirlere fayda getirmeyeceği ortadadır.

Dolayısıyla öğrencileri de dahil tüm akademi camiasının; toplumun müşterek hassasiyet noktaları, değerleri ve kutsallarına karşı her zaman dikkatli, nezaketli ve saygılı bir üslubu benimsemesinin kendisini ayakta tutan bu topluma karşı ir vazifesi olduğunu ve bu eylemi gerçekleştirenlerin üniversite gençliğini temsil etmediğini hatırlatmak isteriz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

YORUMLAR 17
  • kadir 3 yıl önce Şikayet Et
    anadolu ünüversitesi aöf sınav sonuçları açıklandı
    Cevapla
  • SEYFULLAH 3 yıl önce Şikayet Et
    Oldukça yerinde, anlamlı ve had bildirici bir açıklama...Tebrik ederim....Bu tür duyarlılıkların sadece sözlü ikaz ve hatırlatmalarla kalmaması da en büyük temennimdir.
    Cevapla
  • Fehmi 3 yıl önce Şikayet Et
    Türk milletinin müşterek hassasiyetlerinden birisi de dini şiarlara ve sembollere hürmet göstermektir. Bu necip milletin kendisini diğer milletlerden ayırdeden hususiyetlerden birisi olan "edep ve hürmet" konusundaki azami titizliğini hayasızca ihlal eden bu eylemin, pervasızlığın ve saygısızlığın sahipleri için ömür boyu bir utanç vesilesi olacağı açıktır diyorum.
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunları öğrenci olarak bu okula kabül etmeyin.Bu kadar basit. Tıkın bir çiftliğe,hayvanlar gibi yaşasınlar. Bu şekilde hayvanlara da hakaret ediyoruz,ama...
    Cevapla
  • Abdullah HÂN Birkul 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu eğitim sistemi sil baştan, dini ve milli bir müfredatla yeniden düzenlenmediği sürece buradan ancak CHP ye militan, dinsiz ve ne idüğü belirsiz bir nesil yetişir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yetiştiricilerden çoban isyanı: 100 bin lira maaşla çalıştıracak eleman bulamıyorlar
Öğretmen atama takvimi için gözler Kabine'de! Masadaki gündem başlıkları neler?