Üniversiteler açılacak mı? Yüz yüze eğitim için bahar yarıyılı planlaması! YÖK anket...

Üniversitelerin açılma tarihi, merak edilirken YÖK’ten yüz yüze eğitimle ilgili kritik bir adım geldi. Yükseköğretim Kurulu öğrenci ve akademisyenlere yönelik online eğitimde verimlilik anketi düzenleniyor. Anket sonuçları Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu ile paylaşılarak bahar dönemi için planlama yapacak. Peki üniversiteler ne zaman açılacak? İşte Başkan Yekta Saraç’ın yaptığı açıklama...

Üniversiteler açılacak mı? Yüz yüze eğitim için bahar yarıyılı planlaması! YÖK anket...
Üniversiteler açılacak mı? Yüz yüze eğitim için bahar yarıyılı planlaması! YÖK anket...
GİRİŞ 10.02.2021 17:21 GÜNCELLEME 10.02.2021 17:21
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

YÖK Başkanı Yekta Saraç sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda salgın sürecinde uzaktan eğitimin değerlendirilmesi için öğrenci ve akademisyenlere anket yapılacağını duyurdu. Anket sonuçları bahar yarıyılı planlaması neticesinde Sağlık Bakanlığı ile paylaşılacak. İkinci dönem üniversitelerin açılması için Bilim Kurulu tavsiyelerinin önemli olduğu biliniyor. Yükseköğretim Kurulu yüz yüze eğitime başlanması için Sağlık Bakanlığına tavsiye yazısı istedi. Fahrettin Koca yaptığı açıklamada kitlesel hareketliliğin risk boyunu arttıracağını ifade etmişti. Yaşanan bu gelişmelerin ardından bugün yapılan uzaktan eğitim açıklaması öğrencilerin kafasını karıştırdı. YÖK’ün anket çalışması Perşembe gününe kadar devam edecek.  İki ayrı grupta yapılacak anket sonuçları bahar dönemi için belirleyici bir rol üstlenecek. Peki üniversiteler açılacak mı? İşte yüz yüze eğitim için yapılan hamle!

ÖĞRENCİLERE DÜŞÜNCELERİ SORULACAK!

Mart ayından yüz yüze eğitim faaliyetlerine ara verilen üniversitelerde uzaktan eğitimle güz dönemi tamamlandı. Bahar dönemi için nasıl bir yol izleneceği merak edilirken YÖK, koronavirüs döneminde uzaktan eğitimle ilgili öğrencilere ve akademisyenlere görüşlerini soran bir anket hazırladı.

Türkiye’de bulunan 8 milyon önlisans ve lisans öğrencisine uzaktan eğitimle ilgili düşünceleri sorularak sonuçlar Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu ile paylaşılacak. Yükseköğretim Kurulu sonuçlar için değerlendirme yaptıktan sonra yüz yüze eğitim ve uzaktan eğitimle ilgili kesin kararını verecek. 

ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK?

Yükseköğretim Kurulu bahar döneminde üniversitelerin açılabilmesi için Sağlık Bakanlığından görüş talebinde bulundu.  Bakanlığa gönderilen yazıda "Sağlık Bakanlığının tedbir maksatlı yönlendirmeleri önem arz ettiğinden yükseköğretim kurumlarında 2020-2021 bahar döneminde yüz yüze öğretime geçilmesi konusuna ilişkin görüşün acil olarak bildirilmesi" istendi.

YÖK ANKET SONUÇLARI ANALİZ EDİLECEK!

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç imzasıyla yayımlanan yazıda Nitelikli eğitim, dijital dönüşüm, veri yönetimi ve kalite esaslı" çalışma süreçlerinde; yenilikçi değişimi, etkin iletişimi, güçlü iş birliklerini, “üniversitelere yetki devri ve yetki paylaşımını" önemseyen YÖK tarafından gerçekleştirilecek bu anket çalışması ile pandemi sürecinde verilen uzaktan öğretim süreci tüm boyutlarıyla analiz edilecek.” ifadeleri yer aldı. 

YÖK ANKETİNE KATILIM İÇİN TIKLAYINIZ!

Yükseköğretim Kurulu tarafından başlatılan anket Perşembe günü saat 17.00’a kadar devam edecek.  Öğrencilere üniversite eğitimi alınan kurum, hangi programa kayıtlı olduğu, online eğitime katılınan cihaz, internet bağlantısı, ders takibi, online eğitimde dersleri takip ve katılım açısından temel beceri ve deneyim düzeyi, online eğitimde sunulan ders materyalleri ve ders içerikleri, online eğitimde ders başarı durumunun ölçme değerlendirmesi, üniversitenin online eğitim sürecindeki desteği, online eğitimin etkisi, yüz yüze eğitim ve online eğitimin kıyaslanması ve ikinci dönem eğitimin online mı, yüz yüze mi yapılması konusundaki fikirleri sorulacak. İşte öğrencilere yöneltilen bazı sorular;

ÜNİVERSİTELER BAHAR DÖNEMİ KARARLARINI AÇIKLIYOR!

Işık Üniversitesi yaptığı açıklamada Yükseköğretim Kurulu tarafından aksi bir karar alınmadıkça 2020-2021 eğitim öğretim yılının bahar yarıyılında uzaktan eğitimin devam edeceği öğrencilere duyuruldu.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinden yapılan açıklamada Tıp Fakültesi'nde 2020-2021 eğitim öğretim yılında Hibrit Eğitim Sisteminin uygulanacağı duyuruldu. Sınavlar yüz yüze gerçekleştirilecek.

Sakarya Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada Tıp Fakültesi 4,5 ve 6. sınıflar ile Sağlık Bilimleri Fakültesi 4. sınıf öğrencilerinin bahar döneminde yüz yüze eğitim alacağı açıklandı.

Erzurum Teknik Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada yüz yüze eğitime geçilmesi durumunda bahar yarıyılı da dahil olmak üzere derslerin yüzde 40'nın uzaktan eğitim ile verileceği bilgisi paylaşıldı.

Selçuk Üniversitesi resmi internet sayfasında yer alan bilgiye göre yüz yüze eğitim kararı alınırsa 19-25 Nisan 2021 tarihleri arasında sınavların yapılacağı ifade edildi. 

Adnan Menderes Üniversitesi aşılama çalışmaları göz önünde bulundurularak Tıp Fakültesi 5. dönem öğrencilerinin 1 Mart, 4. dönem öğrencilerinin 15 Mart 2021 tarihinde uygulamalı derslerinin yüz yüze yapılacağı belirtildi.

YORUMLAR 1
  • öğrenci babası 3 yıl önce Şikayet Et
    covid, bu bahar açılmamalı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi
Seçim için hazırlıklar tamam! İlk önce o şehirlerin sonuçları gelecek