ikinci dönem yapılacak yüz yüze lise sınavları iptal edilecek mi? MEB'den kritik sınav kararı!

MEB lise öğrencileri birinci dönem karne notlarını ikinci dönem yapılacak yüz yüze sınavlarla alınması kararını vermişti. İkinci dönem 15 Şubat tarihi itibariyle başladı. Lise 9,10,11 ve 12. sınıf öğrencileri yapılacak sınavların ne şekilde düzenleneceğini merak ederken Milli Eğitim Bakanlığı'ndan kritik bir açıklama geldi. Peki lise (okul) sınavları iptal olacak mı? İşte yapılan flaş açıklama!

ikinci dönem yapılacak yüz yüze lise sınavları iptal edilecek mi? MEB'den kritik sınav kararı!
ikinci dönem yapılacak yüz yüze lise sınavları iptal edilecek mi? MEB'den kritik sınav kararı!
GİRİŞ 21.02.2021 15:11 GÜNCELLEME 21.02.2021 15:12
Bu Habere 287 Yorum Yapılmış

Lise öğrencileri, birinci dönem yapılamayan sınavlar dolayısıyla ilk dönem karne heyecanı yaşayamadı. Milli Eğitim Bakanlığı, üniversiteye giriş sınavında belirleyici olan not ortalamasının adil bir şekilde belirlenmesi için birinci dönem karne notlarının ikinci dönem yapılacak sınavlarla verilmesi kararını aldı. 20 Kasım tarihi öncesinde lise 9,10,11 ve 12. sınıfların sınavlarının yüzde 40’ı tamamlanabildi. Okullarda kısmende olsa yüz yüze eğitime geçilme kararının ardından veliler ve öğrenciler sınavların hangi şartlar altında yapılacağını merak ediyor. Milli Eğitim Bakanlığından yapılacak sınavlarla ilişkin önemli bilgilendirmeler geldi. Lise öğrenciler 1 Mart tarihinden itibaren hafta en az 16 saat, en fazla 24 saat eğitim  alabilecek. Peki lise (okul) sınavları iptal edilecek mi? İşte MEB’in aldığı kritik okul sınavı kararı!

 

MEB 8.faz tablet dağıtımı yapacak! Tablet başvurusu nasıl yapılır? Dağıtım olacak iller!

YÜZ YÜZE YAPILACAK SINAVLAR İPTAL Mİ EDİLECEK?

Milli Eğitim Bakanlığı, yapılamayan lise sınavlarının yüz yüze  düzenlenmesine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada 2020-2021 eğitim öğretim yılının birinci dönem yapılamayan  sınavların 15 Şubat tarihi sonrasına bırakıldığı hatırlatılarak, okul sınavlarının eğitim kurumlarında yüz yüze yapılması kararı alındığı duyuruldu. Ortaöğretim kurumlarının tüm sınıf seviyelerinde yani 9,10,11 ve 12. sınıflarda birinci döneme ilişkin yarım kalmış sınavlar 01 Mart 2021 tarihinden itibaren iki haftayı geçmeyecek şekilde gerçekleştirilecek.  

YÜZ YÜZE SINAVLAR NASIL YAPILACAK?

2020-2021 eğitim öğretim yılında birinci dönem yarım kalan sınavlar 19 Mart Cuma gününe kadar yapılarak e-Okul sistemine işlenecek. Öğrenciler sınavlarda 1 Kasım 2020 tarihine kadar işlenen konu ve kazanımlardan sorumlu olacak.  Her bir sınav, atölyelerdeki uygulama sınavları gibi zorunlu haller dışında, bir ders saati (40 dakika) süre verilerek uygulanacak ve sınav soruları, bu süreye uygun olarak hazırlanacak. Yaşanacak öğrenci hareketliliğini asgari düzeyde tutmak amacıyla bir günde her bir öğrenci 2 dersten, zorunlu hallerde en fazla 3 dersten sınav yapılabilecek. Sınav tarihleri en az 1 hafta önceden öğrencilere e-okul üzerinden duyurulacak. Yüz yüze yapılacak sınavlarda eğitim kurumları müdürlüklerince gerekli tedbirler alınarak sınavlar koronavirüs tedbirlerine uygun şekilde gerçekleştirilecek. 

BİRİNCİ DÖNEM YAPILAN SINAVLAR GEÇERLİ OLACAK!

MEB Ortaöğretim Genel Müdürü Cengiz Mete, yaptığı açıklamada lise öğrencilerinin  bugüne kadar gerçekleştirilmiş ölçme ve değerlendirme işlemlerinin geçerli olacağını duyurmuştu. Mete yaptığı açıklamada “ Birinci döneme ilişkin iş ve işlemler bu sınavların yapılmasından sonra tamamlanacak. Bugüne kadar gerçekleştirilmiş ölçme ve değerlendirme uygulamaları geçerli olup bu kapsamda, derslere ilişkin yapılmış olan sınavlar ile performans çalışmalarına ilişkin puanlar e-Okul sistemine işlenecek. ifadelerini kullanmıştı.

ÖĞRENCİLERE YENİ KAYNAK SAĞLANIYOR!

Milli Eğitim Bakanlığı, uzaktan eğitim sürecinde öğrencilere ek kaynaklarla destek olmak amacıyla 4. sınıflara yönelik hazırlanan çalışma fasiküllerinin üçüncü ve dördüncü üniteleri yayımlandı. MEB Bakanı Ziya Selçuk yaptığı açıklamada "Ünitelerin işleniş zamanına göre yıl boyunca fasiküller yayımlamayı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı. Öğrencilere sunulan kaynakları çeşitlendirdiklerini belirten Bakan Selçuk " Bu süreçte öğrencilerimize zengin ve eğlenceli, basılı ve dijital onlarca yeni kaynak sağlayarak destek sunmaya gayret ediyoruz." dedi.

BAKAN SELÇUK AÇIKLADI: 20 İLDE UYGULANACAK!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 'Erken Çocukluk Eğitiminde Kalite ve Erişimin Artırılması Projesi' tanıtım toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. küresel salgın dönemi ya da sonrasındaki normalleşme süreci içerisindeki ihtiyaçlara yönelik küresel karşılaştırmalı analizler yaptıklarını belirten Bakan " Bu analizlerin okul öncesi eğitim için, erken çocukluk eğitimi için birçok faydası olacağını da düşünüyorum." dedi.

"Bu projenin 20 ilde uygulanacağını biliyoruz. Bu 20 il aslında Türkiye'yi de temsil anlamında gayet uygun bir çerçeve diye düşünüyoruz. Yaz anaokulu, gezici öğretmen uygulamaları, çeşitli merkezlerde oyun odalarının kurulması, oyun parklarının kurulması... Bütün bunlar bizim için proje dokümanında yer alan içerikler gibi görünse de her bir oyun parkının, her bir oyun sandığının bir çocuğun hayatını nasıl renklendireceği, değiştireceği, dönüştüreceği ve onun yüzündeki gülümsemeyi artıracağı düşünülürse aslında bu projenin kendisini de aşan çok daha büyük hayalleri ve hedefleri beraberinde taşıdığını rahatlıkla söyleyebiliriz"

SORUMLULUK SINAVLARI TARİHİ BELLİ OLDU!

Milli Eğitim Bakanlığı, lisede eğitim alan 9,10,11 ve 12. sınıf ortaöğretim öğrencilerinin, ders yılının ikinci döneminin başında ve sonunda olduğu sorumluluk sınavlarıyla ilgili tarih verdi. 2020 YKS sonucunda üniversite kazanan ve sorumlu dersi olduğu için geçici kayıt yaptıran adayların sorumluluk sınavları 22-26 Şubat 2021 tarihleri arasında yapılacak.

Sorumlu olarak diğer kademelerde  sınıf geçen öğrencilerin sorumluluk sınavları, eğitim kurumu müdürlüklerince 1- 31 Mart 2021 tarihleri arasında tamamlanacak şekilde planlanacak.

YORUMLAR 287
  • Ege 2 yıl önce Şikayet Et
    1. Dönem yazılı olduk 2. Dönem yazılı olmayalım çünkü corona nedeniyle karantina da olabilir veya coronayı kapmış olabilir veya bir takımı ölmüş olabilir lütfen sistemde 0 göstermeyin ben 6. Sınıfım
    Cevapla
  • Berat BÜYÜKÇAY 2 yıl önce Şikayet Et
    Lütfen bize tablet verin canlı derlere giremiyorum
    Cevapla
  • Azra 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir şey bilmeden sınavlara giriyoruz ya
    Cevapla
  • Parodi 3 yıl önce Şikayet Et
    Yazık...yapmayın 2. Sınavları. Hangi çocukla konuşsam stres. Yapmayın. Bir de ne eğitimi verdiniz?
    Cevapla
  • Melisa 3 yıl önce Şikayet Et
    İkinci dönem birinci sınavlar yapılmasın lütfen birinci dönem aldığımız notlar ikinci dönem için geçerli olsun
    Cevapla
  • Şükran 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben koranaya yakalandım sınava girdim 2. Sınavlar olmasın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP'nin sabotaj siyasetine rağmen başardık
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde