MEB okullar ne zaman açılacak? Vaka sayısına göre il ve ilçelerdeki okullarda yüz yüze eğitime

Milli Eğitim Bakanlığının yayınladığı tarihler doğrultusunda ikinci dönem hem uzaktan hem de yüz yüze olarak başladı. 15 Şubat’ta köy okullarının açılmasının ardından 1 Mart tarihinde İlkokullar ile Ortaokul 8 ve Lise 12. sınıflar yüz yüze eğitime başlayacak. MEB Bakanı Ziya Selçuk, her il ve ilçenin kendi koşullarına göre okulların açılması için hazırlık yapıldığını duyurdu. Peki okullar ne zaman açılacak?

MEB okullar ne zaman açılacak? Vaka sayısına göre il ve ilçelerdeki okullarda yüz yüze eğitime
MEB okullar ne zaman açılacak? Vaka sayısına göre il ve ilçelerdeki okullarda yüz yüze eğitime
GİRİŞ 20.02.2021 11:37 GÜNCELLEME 20.02.2021 11:37
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

Kasım ayında ara verilen yüz yüze eğitim öğretim faaliyetleri 15 Şubat itibariyle tekrar başladı. Köy okulları ikinci dönemin başlamasıyla açıldı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 2020-2021 eğitim öğretim yılının ilk ders zilini çaldı. Önemli açıklamalarda bulunan Bakan, 6 bin birleştirilmiş sınıf ile 2 bin 700 anaokulunun tam zamanlı açıldığı bilgisini paylaştı. Köy okulları haricinde bulunan İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri ise uzaktan eğitimle ikinci döneme merhaba dedi. MEB, 1 Mart tarihinde sınav senesi olan 8. ve 12. sınıflar ile birlikte İlkokulun tüm sınıflarda yüz yüze eğitime geçeceği bilgisini paylaşmıştı. Hiç açılmayan sınıfların akıbeti merak edilirken Ziya Selçuk’tan il ve ilçe bazlı okulların açılmasıyla ilgili sürpriz bir açıklama geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan dün gerçekleştirilen Kabine toplantısının ardından uzaktan eğitimle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Okullar vaka sayılarındaki gidişata göre kademeli olarak açılabilecek. Peki açılmayan okullar ne zaman açılacak?  İşte Kabine toplantısının ardından yapılan o kritik açıklama...

MEB 8.faz tablet dağıtımı yapacak! Tablet başvurusu nasıl yapılır? Dağıtım olacak iller!

MART AYINDA NORMALLEŞTİRME ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Saat 19.00'da sona eren toplantının ardından ulusa seslenen Cumhurbaşkanı okullarla ilgili olarak  " Salgının seyrine göre normalleşme adımlarımızı atıyoruz. Okullarımızda kademeli olarak yüz yüze eğitime geçişin müjdesini paylaştık. Yoğun kar yağışı sebebiyle bazı illerimizde ertelenmiş olsa da belirlenen kriter ve takvimlere göre bu süreç devam edecektir. Salgının dünya, ülkemiz, şehirlerimiz bazında seyrini ayrıntılı olarak değerlendirdik. Kimi şehirlerimizde iyi bir fotoğraf çıkarken kimi şehirlerde sıkıntının ciddi düzeylerde olduğunu gördük. Devlet ve millet olarak el ele vererek tedbirlere uyarak bu müsibetin üstesinden geleceğiz." ifadelerini kullandı.

"Uzaktan eğiteme devam eden öğrencilerimizin durumu illerimizdeki vaka sayısına göre değerlendirilecektir. Hafta sonu kısıtlamasını -illerimizde vaka ve aşılama kriterlerine göre aşamalı bir şekilde kaldırıyoruz. Önemli olan vaka sayısının azalmasıdır. Vatandaşlarımız dikkatli ve hasas davranır, kendi illerindeki görünümü normalleştirirse takvim o kadar hızlı ilerleyecektir."

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre 2. dönemde ilk olarak yüz yüze eğitime 15 Şubat tarihinde köy okulları başladı. Öğrenci sayısı bakımından şehirlere oranla daha az mevcuda sahip olan köy okullarında 6 bin birleştirilmiş sınıf bulunuyor. Köy okullarının yanında 2 bin 700 anaokulu da tam zamanlı olarak eğitim faaliyetlerine başladı.

15 Şubat’ın ardından 1 Mart tarihinde Liseye giriş sınavına hazırlanan 8. sınıflar ile üniversite sınavına katılacak 12. sınıflar yüz yüze eğitime başlayacak. Ayrıca yaş kategorisi olarak virüs riskinin en az olduğu İlkokullar 1 Mart’ta açılacak. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, açılmayan kademeleri yakından ilgilendiren bir açıklama yaptı. 

LİSELER NASIL AÇILACAK?

Lise 9,10,11 ve 12. sınıflar ikinci döneme uzaktan eğitim ile başladı. 1 Mart tarihinde üniversite sınavına katılacak 12. sınıflar yüz yüze eğitime başlayacak. Yüz yüze yapılacak derslerde merkezi sınavlara ilişkin beklenti ve ihtiyaçlar dikkate alınarak hafta en az 16 saat, en fazla 24 saat olacak şekilde eğitim kurumu müdürlüklerince planlama yapılacak. 

Lise kademesinde eğitim veren tüm özel eğitim okulları ve diğer okullar bünyesindeki özel eğitim sınıflarında da 15 Şubat itibarıyla uzaktan eğitime, 1 Mart'tan itibaren ise haftada 5 gün yüz yüze eğitime geçecek.

ORTAOKULLAR NASIL AÇILACAK?

Ortaokul 5,6,7 ve 8. sınıflar,  2020-2021 eğitim öğretim yılına uzaktan başladı. 1 Mart tarihinde Liseye Geçiş Sınavı'na (LGS) katılacak öğrenciler kademeli olarak yüz yüze eğitime başlayacak. Tüm resmi ve özel ortaokullar ile İmam hatip ortaokulları 8. sınıflarında yüz yüze eğitim yapılacak günler, okulun başlama ve bitiş saatleri okul yönetimleri tarafından öğrencilere bildirilerek. Diğer 5,6,7. sınıf kademeleri uzaktan eğitimlere devam edecek.

İLLERİN KENDİ ADIMINI ATMASI İÇİN HAZIRLIK YAPILIYOR!

Köy okullarında yüz yüze eğitime geçilmesinin ardından Bakan Ziya Selçuk önemli açıklamalarda bulundu. Köy okullarının açılmasıyla ilgili olarak “ Bu ilk adımı takip edecek adımımız 1 Mart’ta okul öncesi ve 8 ve 12. sınıf öğrencileri için okulların kapısını açmak olacak.” ifadelerini kullandı.

Açıklamasının devamında önemli noktalara değinen Selçuk “ Ayrıca il ve ilçe merkezlerinde de salgının ölçütü göz önüne alınarak, ilin kendi adımını atabilmesi için gerekli hazırlıkları yapıyoruz. “dedi.

YÜZ YÜZE EĞİTİM HAFTADA KAÇ GÜN OLACAK?

1 Mart tarihinden itibaren açılacak olan lise 12. sınıflarda  yüz yüze eğitim haftada en az 16 saat olurken en fazla 24 saat ders işlenebilecek. Okullardaki planlama Eğitim Kurumu Müdürlüklerince planlanacak.  Mart ayında açılacak resmi ve özel ilkokullar, ana sınıfları ile özel eğitim sınıflarında, haftada 2 gün yüz yüze eğitim verilecek. Yüz yüze eğitime başlanacak 8. sınıflarda ders saatleri, okulun başlangıç ve bitiş tarihleri okul yönetimleri tarafından öğretmenlerle birlikte belirlenecek.

MEB 2020-2021 EĞİTİM ÖĞRETİM TAKVİMİ!

Koronavirüsün gölgesinde 2020-2021 eğitim öğretim döneminin ikinci dönemi bugün başladı. Yarıyıl tatilinin sona ermesinin ardından öğrenciler ve veliler eğitim döneminin sona ereceği tarihi araştırıyor. İşte MEB tarafından açıklanan son eğitim takvimi;

YORUMLAR 57
  • Korona yaktın bizii 3 yıl önce Şikayet Et
    Bisey diycem 8.siniflar ve 12.siniflari açıyorsunuz onlar sınava hazirlaniyo diye ben 11.sinifim bende seneye giricem benim içinde önemli canli dersten bisey anlamiyorum lütfen bizim okuluda acin nolurrrrrr
    Cevapla
  • Eda 3 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaslar ben 11.sinifim normal anadolu liseleri ne zaman açılacak bir fikriniz varmi inşallah bizim okullarida acarlar
    Cevapla
  • Seda 3 yıl önce Şikayet Et
    Evet yaa bende 10.sinifim
    Cevapla
  • Ezel 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence bu dönemde okul açılmasın .Çünkü birilerinin başarıyı kazanması diğerinin geride kalmasının önüne geçilemez ya açılacaksa hepsi açılsın yada hiç biride açılmasın .
    Cevapla
  • Öğrenci 3 yıl önce Şikayet Et
    Vakalar bu kadar fazlayken okulların açılması saçma . Vakalar 1000 in altına düştüğünde okullar açılmalı
    Cevapla
  • İrem 3 yıl önce Şikayet Et
    Ya orta okuların ne suçu var ya açılmıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye müjdeleri peş peşe açıklarken skandal petrol bildirisi! Rahatsız oldular
Son Dakika: Erdoğan'dan 1915 mesajı!