ALES sonuçları ÖSYM tarafından ne zaman açıklanacak?

Geride bıraktığımız Pazar günü gerçekleştirilen sınavın ardından en çok ALES sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusunun yanıtı merak ediliyor. Akademik kariyer planlaması yapacak binlerce aday Türkiye genelinde yapılan ALES sınavına katıldı. ÖSYM ALES sınavı soru ve cevaplarını adayların erişimine açtı. İşte ALES sınav sonuç tarihi!

ALES sonuçları ÖSYM tarafından ne zaman açıklanacak?
ALES sonuçları ÖSYM tarafından ne zaman açıklanacak?
GİRİŞ 23.02.2021 09:35 GÜNCELLEME 23.02.2021 09:35

Lisans eğitimlerini tamamladıktan sonra yüksek lisans, doktora yapmak isteyen binlerce aday ALES sınavına katıldı. Akademik kariyerlerini Yükseköğretim Kurumlarında sürdürmeyi amaçlayanlar sınavda karşılarına çıkan soruların doğru yanıtlarını merak ederken gözler cevap kitapçığı için ÖSYM’ye çevrildi. Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş sınavı olarak bilinen sınav yılda 3 kez gerçekleştiriliyor. Sınavda adaylara sözel ve  sayısal alanlarından toplam 100 soru yöneltildi.  ALES puan hesaplama işlemini yapmak isteyen adaylar soru ve cevapların açıklanacağı tarihi araştırıyor.  ÖSYM dün gerçekleştirilen ALES cevap kitapçığını adayların erişimine açtı. İşte ALES/2 sınav sonuçları tarihi!

ALES SORU VE CEVAPLARI ÖSYM TARAFINDAN YAYINLANDI!

Akademik kariyer için Yükseköğretim Kurumlarında çeşitli görevlerde çalışmak isteyen adayların katılım gösterdiği ALES sınavının soru ve cevapları yayınlandı.  T.C kimlik numarası ve aday şifresiyle AİS’e giriş yapan adaylar yayınlanan cevap kitapçığını görüntüleyebilir.

ALES SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

ALES SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ALES sınav sonuçlarının açıklanmasıyla ilgili henüz bir tarih açıklaması bulunmuyor. Yeni bir gelişme yaşandığında detaylara bu haber üzerinden ulaşabilirsiniz. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden, mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. yanlış cevap sayıları, ALES puanları ve bu puanlara göre başarı sıraları yer alacaktır.

ALES SINAVININ DEĞERLENDİRMESİ NASIL YAPILACAK? 

Çoktan seçmeli sorulardan oluşan testlerin uygulandığı bu sınavın cevap kâğıtları ÖSYM’de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecektir. Adayların her testteki sorulara verdikleri doğru ve yanlış cevaplar ayrı ayrı toplanacak, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar elde edilecektir. Her test için sınavı geçerli tüm adayların ham puanlarının ortalaması ve standart sapması ayrı ayrı hesaplanarak adayların ham puanları, ortalaması 50,
standart sapması 10 olan standart puanlara dönüştürülecektir. Böylece her aday için Sayısal ve Sözel Standart Puanlar (SP) hesaplanacaktır. Bu standart puanlar kullanılarak her aday için sayısal ağırlıklı, sözel ağırlıklı ve eşit ağırlıklı olmak üzere 3 ağırlıklı puan (AP) hesaplanacaktır. Ağırlıklı puanların hesaplanmasında testlerin ağırlıkları aşağıdaki gibi olacaktır:

SINAVIN GEÇERLİ OLMASI NEYE BAĞLIDIR?

Sınava, atandığı salon/sırada girmesi,

Sınav başlamadan önce Sınava Giriş Belgesini sınav görevlilerine teslim etmesi,

Kopya çekme veya çekilmesine yardım etme girişiminde bulunmaması,

Cevaplarını sınav süresi içinde cevap kâğıdının ilgili alanına işaretlemiş olması,

Cevap kâğıdına T.C. Kimlik Numarasını ve soru kitapçığı numarasını doğru olarak yazıp
kodlaması,

Soru kitapçığı ile cevap kâğıdına yazması ve işaretlemesi gereken bilgilerinin doğru ve
eksiksiz olması,

Sınav sorularını, sınavın cevaplama süresi başlatıldıktan sonra okumaya başlaması,

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başıboş köpek dehşeti devam ediyor! Yaşlı kadın tanınmaz hale geldi...
İran'dan 4 ülkeye savaş ilanı gibi İsrail çağrısı! Resmen tehdit ettiler