AÖF bahar dönemi ara ve dönem sonu sınavları online mı yapılacak? 2021 sınav takvimi açıklandı!

AÖF bahar dönemi, ara sınavları 10,11 Nisan’da, final sınavları ise 29-30 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Anadolu Üniversitesinin yayınladığı takvim sonrasında Açıköğretim Fakültesi İktisat ve İşletme öğrencileri sınavların yüz yüze mi yoksa internet üzerinden mi yapılacağını araştırıyor. İşte öğrencileri yakından ilgilendiren kritik açıklama!

AÖF bahar dönemi ara ve dönem sonu sınavları online mı yapılacak? 2021 sınav takvimi açıklandı!
AÖF bahar dönemi ara ve dönem sonu sınavları online mı yapılacak? 2021 sınav takvimi açıklandı!
GİRİŞ 27.02.2021 20:42 GÜNCELLEME 27.02.2021 20:42
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

Anadolu Üniversitesi bahar dönemi sınav takvimi resmi internet sitesinden yayınlandı. Açıköğretim Fakültesi güz dönemi sınavları pandemi nedeniyle online olarak düzenlenmişti. Yeni dönemde sınavlar hakkında açıklama bekleyen öğrenciler için Rektör Prof. Dr Fuat Erdal, sınavlara ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Öğrencileri mağdur etmek istemediklerini belirten Erdal, yetkililerle görüşme yaptıklarının altını çizdi. AÖF bahar döneminde öğrenciler vize, final ve yaz okulu sınavlarını olacak. Sınavlara hazırlık yapmaya şimdiden başlayan binlerce aday internet üzerinden sınavların gerçekleştirilmesini istiyor.  AÖF kayıt yenileme işlemi yarın sona erecek. Kayıt yenileme yapmayan adaylar bahar dönemi sınavlarına katılamayacak. Peki AÖF bahar dönemi sınavları online mı olacak?

 

AÖF BAHAR DÖNEMİ SINAVLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Anadolu Üniversitesi, bahar dönemi ara sınavı (vize) sınavları 10-11 Nisan 2021 tarihlerinde, dönem sonu (final) sınavları ise 29-30 Mayıs 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Sınavlarda başarısız olan ve not ortalamasını yükseltmek isteyen İktisat ve İşletme Fakültesi öğrencilerinin katılacağı yaz okulu sınavları ise 8 Ağustos tarihinde yapılacak. Anadolu Üniversitesi güz dönemi sınavları yarıyıllara göre 2 farklı grup halinde farklı tarihler arasında düzenlenmişti. Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal geçtiğimiz günlerde yapılacak canlı yayında sınavlarla ilgili önemli noktalara değindi.

2021 AÖF SINAVLARI ONLİNE MI YAPILACAK?

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal geçtiğimiz günlerde konuk olduğu programda sınavlarla ilgili açıklama yaptı. Tüm imkanlarıyla koronavirüse karşı yapılan mücadeleye katkı sunduklarının altını çizen Rektör “ Biz bu alandaki tüm kararlarımızı Yükseköğretim Kurulu Başkanlığımız başta olmak üzere devletimizin ilgili kurumlarının aldığı kararlar doğrultusunda, öğrencilerimizin hiçbirini mağdur etmeyecek şekilde belirliyoruz” ifadelerini kullandı. Henüz AÖF sınavlarının nasıl yapılacağıyla ilgili resmi bir açıklama bulunmazken güz döneminde olduğu gibi sınavların internet üzerinden yapılması bekleniyor.

AÖF SINAVLARI KAÇ SORUDAN OLUŞACAK?

Anadolu Üniversitesi bahar döneminde yapılacak ara sınav ve dönem sonu sınavlarında öğrencilere sorumlu olduğu her dersten 20 soru yöneltecek. Sınavlar online düzenlendiği takdirde öğrencilerin soruları cevaplaması için 30 dakika süre tanınacak. İnternet üzerinden yapılan sınavlarda ekranda yalnızca bir soru görüntülenmektedir. Soruyu cevaplandırarak ya da boş bırakarak bir sonraki soruya geçilebilir. Sorular arasında ileri ya da geri gidilme imkanı olmadığından işaretleme yapılmadan geçilen soru boş bırakılmış kabul edilecek.

KAYIT YENİLEME YAPMAYANLAR SINAVA KATILAMAYACAK!

Anadolu Üniversitesi bahar dönemi kayıt yenileme işlemleri geçtiğimiz hafta başladı. 15 Şubat’ta başlayan işlemler 26 Şubat tarihine kadar sürecek. Açıköğretim Fakültesi İktisat ve İşletme Fakültesinde eğitim alan ancak kayıt yenileme işlemini yapmayan adaylar bahar döneminde yapılacak vize ve final sınavlarına katılamayacak. 

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ 2020-2021 BAHAR YARIYILI ÖĞRETİM PLANLAMASI!

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinin yanında 16 bin 246 lisans, 1733 önlisans öğrencisine örgün olarak eğitimi veriyor. Bahar döneminin başlamasına kısa bir zaman kala bu fakültelerde eğitim alan öğrenciler için Anadolu Üniversitesinden yapılan açıklama şu şekilde;

“ Değerli öğrencilerimiz,

Pandemi koşulları nedeniyle ne yazık ki sizden ayrı kaldığımız bir süreç yaşıyoruz.  Üniversitemiz senatosu, COVID-19 pandemisinin yaygınlığını devam ettirmesi sebebiyle, sizlerin sağlığını ve geleceğini düşünerek, Bahar Dönemi eğitim öğretim faaliyetlerinin de uzaktan öğretim yönetimi ile devam ettirilmesi yönünde karar almıştır. Sağlıklı bir şekilde kampüsünüze döneceğiniz günleri sabırsızlıkla bekliyoruz. Önlemlere uyarak bu günleri birlikte aşalım.

Sağlıklı günlerde buluşmak dileğiyle...

YORUMLAR 48
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    20 soru degil 30 soru soruluyor
    Cevapla
  • Adalet istiyroum 3 yıl önce Şikayet Et
    Virüs bahane ya yüz yüze olsun artık sınavlar,online egitimden nasıl düzgün meslek sahibi çıkabilir, hiçbir yerde online olmuyo artık,virüs hep vardı ve olacak
    Cevapla
  • Asude 3 yıl önce Şikayet Et
    Öncelikle yorumun baya saçma biz pandemi yokken de online eğitim alıyorduk.Sadece sınavlar online değildi. "Eğitim kalitesiz ve benden bir cacık olmaz, adalet istiyorum " diyorsan onun zaten farkındayız.Millet bu bölümleri örgün öğretimde okurken sen açıköğretim okuyorsun.Pardon da ne olmasını bekliyorsun ?? açık öğretimde okuyup adalet istiyorum diyemezsin sen.Vaktin varsa buyur gel örgün öğretimde oku.Senin gibi düşünmekten aciz modeller bir de hukuk ya da mühendislik hayalleri kuruyor en çok buna sinir oluyorum.Herşeyi geçtim online eğitim başarısız olmadı.atma bir yerlerinden.
    Cevapla
  • Gizem Elif 3 yıl önce Şikayet Et
    Neden olmayacakmış? İnsanların umudunu kırmayı kesip gidip Türkçe yazı yazmayı öğren, gereksiz!
    Cevapla
  • parssssss 3 yıl önce Şikayet Et
    yüzyüzemi olsun görende boğaziçinde okuyor zannedecek aöf den mezun olup mesleğin olacağınımı zannediyorsun hahahaha
    Cevapla
  • Ebru 3 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle online olmalı
    Cevapla
  • Burcu 3 yıl önce Şikayet Et
    Yuz yuze olmali kesinlikle ..
    Cevapla
  • DADAŞ 3 yıl önce Şikayet Et
    Neden Online olmalı Burcu?
    Cevapla
  • Online 3 yıl önce Şikayet Et
    Online olmalı mutasyon heryere yayıldı daha mı kötüye gitsin hersey
    Cevapla
  • rasim 3 yıl önce Şikayet Et
    sen git yüz yüze sınav ol da kovite yakalan
    Cevapla
  • Meryem 3 yıl önce Şikayet Et
    Asla online olmamali egitimi katlettiniz.. kitap yuzu acmayanlar basarili oluyor. Neyin sagligi avm de pazarda gezerken saglik akla gelmiyor. Sinav olunca mi sagliksiz ortam suan en sagliksiz sey sinavlarin online olmasi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ligden mi çekiliyorlar? Fenerbahçe'den flaş karar
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüştü! 'Hazırız' mesajı!