AÖL 1. dönem sınavları iptal mi edilecek? MEB hata alan öğrenciler için telafi sınavı..

AÖL 1. dönem sınavlarında 3. gün başladı. 1 Mart tarihine kadar sürecek sınavlar sistemde yaşanan yoğunluk nedeniyle bazı öğrenciler tarafından gerçekleştirilemedi. ‘Sınav süreniz bitti’ ve ‘Sınavınız tamamlandı’ hatası alanlar sınavların nasıl tamamlanacağını merak ediyor. MEB kılavuzda öğrencilerden kaynaklanmayan hatalar için telafi sınavı yapılabileceğini belirtti. Peki AÖL 1. dönem sınavları iptal mi edilecek?

AÖL 1. dönem sınavları iptal mi edilecek? MEB hata alan öğrenciler için telafi sınavı..
AÖL 1. dönem sınavları iptal mi edilecek? MEB hata alan öğrenciler için telafi sınavı..
GİRİŞ 27.02.2021 13:01 GÜNCELLEME 27.02.2021 13:01
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Açık Öğretim Lisesi 1. dönem ertelenen sınavlar çevrimiçi olarak 25 Şubat-1 Mart tarihleri arasında Açık Öğretim Kurumları (AÖK) sınav ekranı üzerinden yapılıyor. Dün yaşanan yoğunluk sebebiyle birçok öğrenci sınav sayfasında hata ile karşılaşmış ve sınavlarını tamamlayamamıştı. Bu gelişmenin ardından öğrenciler sınavların akıbetini merak ederken konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'ndan kritik bir açıklama geldi. Sistem yoğunluğundan dolayı öğrencilerin sisteminde kopmalar olduğu belirtilirken Açık Lise sınav sisteminde dün itibariyle güncelleme yapıldığı ve bugün sınav ekranının sağlıklı bir şekilde çalışacağı belirtildi. Sınavlarını bitirmeden sınav ekranından hata sebebiyle çıkan öğrenciler sınavların tekrar yapılıp yapılmayacağını merak ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı online sınav duyurusunda kritik bir bilgiye yer verdi.  Öğrencilere bağlı olmayan sebeplerden ötürü karşılaşılan hatalar nedeniyle telafi sınavı yapılabilecek. Peki AÖL 1. dönem sınavları iptal edilir mi? İşte konuyla ilgili MEB’den yapılan kritik açıklama…

AÖL SINAVLARI İPTAL Mİ EDİLECEK?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sınav öncesi yayınlanan kılavuzda yayınlanan bilgi de “ Öğrenciye bağlı olmayan internet kesintilerinden kaynaklı sınavdan düşmelerde ve sınav sisteminden kaynaklı teknik sebeplerle öğrencinin sınavı tamamlayamadığının tespit edilmesi hâlinde Merkez Sınav Kurulu kararı ile telafi sınavı yapılabilecektir.” ifadeleri yer aldı.

SINAVLAR HAKKINDA AÇIKLAMA GELDİ!

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamada sistem yoğunluğundan dolayı öğrencilerin sistemde kopmalar yaşadığı belirtildi. Açık Lise  sınav sisteminde güncelleme yapılacağı bilgisi verilirken bugünden itibaren sistemin sağlıklı bir şekilde çalışacağı ifade edildi. Dün yaşanan kopmalar sebebiyle sınavları yarım kalan öğrenciler için “ Bu durumda olan hiçbir öğrencinin mağdur edilmeyeceği” bilgisi verildi. 

AÖL SINAVLARI NE ZAMAN SONA ERECEK?

Açık öğretim kurumları 2020-2021 eğitim öğretim yılı 1. dönem sınavları için online sınav sistemi 25.02.2021 (saat 09.30’dan) - 01.03.2021 (saat 23.59’a kadar) tarihleri arasında açılacaktır. Öğrenciler, kendilerine atanan derslerden oluşan testleri sınav takviminde belirtilen tarihler arasında online sınav sistemine girerek tamamlayacaklardır. Online sınav uygulaması, çoktan seçmeli 4 (dört) seçenekli ve her bir ders için ayrı olmak üzere 20 sorudan oluşacak testler hâlinde gerçekleştirilecektir. Sınavda her bir dersin testi için 25 dk. süre uygulanacaktır. Öğrenciler, sınav süresi içinde kendilerine atanan en fazla 24 dersten sınava katılabilecekler ve atanan derslerden istedikleri dersi seçerek sınavı başlatıp bitirebileceklerdir. Öğrenciler, cevap verdikleri soruya geri dönüş yapamayacaklardır.

SINAVIN DEĞERLENDİRMESİ NASIL YAPILACAK?

Sınavlarda, öğrencinin sınava katılacağı her dersten çoktan seçmeli 4 (dört) seçenekli 20 soru sorulacak, her doğru cevabın puan değeri 5 (beş) olacaktır. Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecektir.  Değerlendirme her ders için ayrı olmak üzere 100 (yüz) tam puan üzerinden yapılacak olup doğru cevaplar dikkate alınacak ve her soru eşit puan ağırlığına sahip olacaktır. Başarı puanı hesaplamasında; [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü kullanılacaktır.

YORUMLAR 16
  • Bakan 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayın öğrenciler sınav lar yeniden yapılacak yüz yüze
    Cevapla
  • Fatma 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakanım Allah’a emanet olun Allah yar ve yardımcınız olsun işallah
    Cevapla
  • Vildan ceylan 3 yıl önce Şikayet Et
    Benim telefonum görüntüsü gidip geliyor arızalı tam sınav zamanı maalesef iki dersim bu sebepten geçersiz sayıldı. Acaba tekrar izin verirlermi
    Cevapla
  • Seyit ali kardaş 3 yıl önce Şikayet Et
    3 gün sınavla uraştım iptal olursa tüm emeklerimiz boşa gidecek ama herkese sabit bi kıredi verirseniz iyi olur bence
    Cevapla
  • Cenk 3 yıl önce Şikayet Et
    Yüz yüze eğitim de 2020 2021 eğitim öğretim yılı 2021 2022 öğretim yılında tekrar edilmesi çok faydalı olacak.
    Cevapla
  • Hülya kara 3 yıl önce Şikayet Et
    Felsefe sınavına girdim bittikten sonra bir daha giremedim sınava
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail Refah'ta saldırı başlattı
Fena saçmaladı! Özgür Özel'den ilginç darbe çıkışı: ‘Onlar yaparsa teslim olurum’