MEB Lise sınavları ertelenecek mi? MEB'den son dakika sınav açıklaması geldi!

Milli Eğitim Bakanlığı, 1 Mart tarihinden sonra yüz yüze yapılması planlanan sınavlar hakkında son dakika açıklaması yaptı. Kabine toplantısına vurgu yapan açıklamada yapılacak değerlendirmeler neticesinde yerinde karar uygulaması üzerinde duruldu. Salgın koşullarına göre sınavlara karar verilecek. Peki lise sınavları iptal edilecek mi? İşte MEB’den yapılan kritik 2 Mart açıklaması!

MEB Lise sınavları ertelenecek mi? MEB'den son dakika sınav açıklaması geldi!
MEB Lise sınavları ertelenecek mi? MEB'den son dakika sınav açıklaması geldi!
GİRİŞ 27.02.2021 20:42 GÜNCELLEME 27.02.2021 20:42
Bu Habere 220 Yorum Yapılmış

İkinci dönem lise sınavlarına katılacak binlerce öğrencinin gözü kulağı yaşanan son gelişmelere çevrildi. Milli Eğitim Bakanlığı birinci dönem yarım kalan sınavların ikinci dönem yüz yüze okullarda gerçekleştirilmesi kararını aldı. Lise öğrencileri ilk dönem sınavlarının yüzde 40’nı tamamlamıştı. Sağlık Bakanlığı illerin haftalık vaka sayılarına göre illeri 4 grupta sınıflandıracak. Bakan Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada düşük iller için sorun olmadığını ama riskli iller ile ilgili soru işareti olduğunu ifade eden bir açıklama yaptı. Öğrenciler ve aileler sosyal medya ve diğer platformlardan  yüz yüze yapılacak sınav kararının değerlendirilmesini istiyor. Bakanlığın açıkladığı verilere göre en yüksek ve en düşük vaka sayılarına sahip iller belli oldu. Peki lise yüz yüze okul sınavları iptal edilecek mi? Milli Eğitim Bakanlığından 1 Mart'ta yapılması planlanan sınavlar hakkında son dakika açıklaması geldi! İşte detaylar...

 

LİSE SINAVLARI İPTAL Mİ EDİLDİ? MEB DUYURDU!

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamada " M1 Mart'ta eğitim öğretime geçişi planlanan tüm okullarda yüz yüze eğitim ve sınavlara 2 Mart'ta illerin salgın koşullarına göre başlanacak" ifadeleri yer aldı. Açıklamanın devamında "Kabine Toplantısı’nda yapılacak değerlendirmeler neticesinde "yerinde karar" uygulamasına bağlı olarak eğitim öğretime devam edilecektir." denildi. İşte yapılan açıklama;

"Sağlık Bakanlığı tarafından paylaşılan 'İllere Göre Haftalık Vaka Sayısı Haritası'nın güncellenme takvimi ve Koronavirüs Bilim Kurulu'nca belirlenen kriterlerin Kabine Toplantısı'nda değerlendirilecek olması nedeniyle 1 Mart 2021 Pazartesi günü eğitim öğretime geçişi planlanan resmî ve özel tüm okullarımızda yüz yüze eğitime ve sınavlara, 2 Mart 2021 Salı günü illerin salgın koşullarına göre başlanılması kararlaştırılmıştır."

 

BAKAN KOCA YÜKSEK RİSKLİ İLLERE DİKKAT ÇEKTİ!

Dün gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrasında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca eğitim gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu. “ Lise sınavlarının yüz yüze yapılıp yapılmaması konusundaki önerileriniz nedir”  sorusu üzerine illerin hangi durumda olduğunu gelecek hafta göreceklerini söyledi. Düşük riskli illerde sorun olmayacağını belirten Bakan “ ama riski olan illerle ilgili önümüzdeki günlerde, nasıl olması gerektiği veya ne zaman yapılması gerektiği yine Milli Eğitim Bakanlığımızla ve kabinede de durum değerlendirmesi yapılacak. Yani gündemimizde, bunu yine kabinede tartışarak, bu noktadaki yaklaşım netleşmiş olacak." ifadelerini kullandı.

DÜŞÜK VE YÜKSEK RİSKLİ İLLER BELLİ OLDU!

Sağlık Bakanlığı 15-21 Şubat tarihleri arasında haftalık yaşanan vaka sayılarını açıkladı. Aşağıda bulunan illerde vaka sayıları 81 ilde en düşük konumda bulunuyor. Bu illerde sınavların yapılması muhtemel gözüküyor.

DÜŞÜK OLAN İLLER

YÜKSEK OLAN İLLER

Sağlık Bakanlığının açıkladığı haftalık veriler doğrultusunda son bir haftada il bazında vaka sayıları yüksek olan iller aşağıdadır. Bu illerde sınavların düzenlenip düzenlenmemesine ilişkin karar Sağlık Bakanlığı ve Kabine toplantısında yapılacak değerlendirmenin ardından karara bağlanacak.

ZİYA SELÇUK’TAN GELEN KRİTİK SINAV AÇIKLAMASI!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada sınavlarda yapılacak bir ertelemenin öğrencilerin çalışma yükünü artıracağını ifade etmiş ve sınavların yapılacağı vurgusu üzerinde durmuştu. Dün katıldığı canlı yayında yüz yüze sınavlar hakkında açıklama yapan Bakan “  Karne verebilmemiz için bizim bir sınav da yapabilmemiz gerekiyor. İllerin risk durumuna bakarak, yerinde karar dönemi var.” ifadelerini kullandı. 

Açıklamasının devamında “ İl Hıfzısıhha Kurulu burada risk çok yüksek okulu açamayız, sınav yapamayız diyebilir.” diyen Selçuk sınavlar için açık kapı bıraktı. 1 Mart’ta Kabine toplantısında durumla ilgili değerlendirme yapılacak.

LİSE ÖĞRENCİLERİ KARNELERİ E-OKUL’DAN ALACAK!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından birinci dönem sınav işlemleri tamamlandığı takdirde öğrenciler karnelerini ilk dönemde İlkokul ve ortaokul öğrencilerinin olduğu gibi dijital olarak alacak. Birinci dönem uzaktan eğitime geçilmesi kararı ile birlikte öğrencilerin sınavlarının yüzde 40’ı tamamlandı. Kalan yüzde 60’lık kısım ise Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Kabine Toplantısının ardından çıkacak karara göre gerçekleştirilecek.

LİSE SINAVLARI NE ZAMAN, NASIL YAPILABİLİR?

Milli Eğitim Bakanlığı geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada yüz yüze sınavların uygulanmasına ilişkin detayları açıklamıştı. Yüz yüze sınavlar 40 dakika sürerken yapılacak sınavın içeriği sorular bu süre göz önünde bulundurularak yapılacak. Sınav tarihleri e-Okul’dan öğrencilere en az 1 hafta önceden bildirilecek. Sınavlarda 1 Kasım 2020 tarihine kadar işlenen konu ve müfredattan soru gelecek.  Sınavlar 1 Mart tarihinden itibaren yapılabilirken en fazla 2 hafta sürecek. 19 Mart tarihine kadar sonuçlar e-Okul sistemine işlenecek.                                

YORUMLAR 220
  • nil kara 3 yıl önce Şikayet Et
    ortakulu açıksın lülfen tüm hapsi sınıflar hepsi açıksın onlar çok özledim
    Cevapla
  • nil kara 3 yıl önce Şikayet Et
    sayın bakan sesimisi duyun lülfen ziya öğretmenim
    Cevapla
  • nil kara 3 yıl önce Şikayet Et
    özel eğitim okullar açksın lülfen onlar çok özledim sayın bakan ziya öğretmenim 5 ğünü yapma
    Cevapla
  • Enver 3 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah açmazlar
    Cevapla
  • Bir garip öğrenci 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne olur illerin düşüklüğünü bakmayın haksızlık oluyor bizde 8 martta sinav olmak istiyoruz çünkü konular yetişmiyor lütfen bütün illerde 8 marta alın vallaha yetistirwmiyoruz lütfen allah aşkınızı adaletli davranın lütfen adaletinin güveniyoruz lütfen
    Cevapla
  • Elifsu demir 3 yıl önce Şikayet Et
    Biz bilmiyoruz nasıl sınav olucaz??
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fransa'dan sürpriz 'Gazze' hamlesi! 48 saat içinde...
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!