Okullar 81 ilde ne zaman açılacak? MEB 1 Mart'ı işaret etmişti! İl bazlı yüz yüze eğitime...

Milli Eğitim Bakanlığı, 1 Mart tarihinde İlkokul, ortaokul 8 ve lise 12.sınıf ve uygulamalı eğitim veren liselerde yüz yüze eğitime başlanacağı bilgisini paylaşmıştı. İstanbul ve Ankara Valiliklerinden okullarla ilgili peş peşe kritik açıklamalar geldi. MEB'den yapılan son dakika açıklamasında illerdeki vaka sayılarına göre karar alınabileceği açıklandı. Peki okullar ne zaman açılacak? İşte yüz yüze eğitim...

Okullar 81 ilde ne zaman açılacak? MEB 1 Mart'ı işaret etmişti! İl bazlı yüz yüze eğitime...
Okullar 81 ilde ne zaman açılacak? MEB 1 Mart'ı işaret etmişti! İl bazlı yüz yüze eğitime...
GİRİŞ 27.02.2021 20:42 GÜNCELLEME 27.02.2021 20:42
Bu Habere 138 Yorum Yapılmış

İstanbul ve Ankara Valiliklerinden son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamalarda yüz yüze eğitime geçilmesi için bu hafta başında düzenlenecek Kabine toplantısına vurgu yapıldı. Bu hamle sonrası 18 milyon veli ve öğretmen okulların 1 Mart’ta açılıp açılmayacağını merak ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı, 1 Mart’ta İlkokul 1,2,3,4. ile sınav yılı olan 8-12 sınıflar ve uygulamalı eğitim veren liselerin açılması kararı alınmıştı. İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından illerin 4 ayrı risk grubunda belirleneceği  hatırlatıldı. Kabine toplantısında alınacak kararın değerlendirileceği ifade edildi. Ankara Valiliğinden yapılan açıklamada ise yeni alınacak kararların 2 Mart Salı gününden itibaren geçerli olacağı bilgisi paylaşıldı. Peki okullar 1 Mart’ta açılacak mı? İşte yüz yüze eğitimle ilgili gelen son açıklamalar...

 

MEB AÇIKLADI! YÜZ YÜZE EĞİTİMDE İL BAZLI KARAR ALINABİLECEK!

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan son dakika açıklaması yapıldı. İşte o açıklama;

"1 Şubat 2021 Pazartesi günü gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nda, resmî ve özel tüm ana sınıflarında, ilkokullarda, 8 ve 12. sınıflar ile özel eğitim okul ve sınıflarında 1 Mart 2021 Pazartesi günü itibariyla yüz yüze eğitime başlanılacağı; ayrıca illerin salgın koşullarındaki durumlarına bağlı olarak il bazlı kararların da alınabileceği kamuoyuna açıklanmıştı. 

Bu doğrultuda, Sağlık Bakanlığı tarafından paylaşılan “İllere Göre Haftalık Vaka Sayısı Haritası”nın güncellenme takvimi ve Koronavirüs Bilim Kurulunca belirlenen kriterlerin Kabine Toplantısı’nda değerlendirilecek olması nedeniyle 1 Mart 2021 Pazartesi günü eğitim öğretime geçişi planlanan resmî ve özel tüm okullarımızda yüz yüze eğitime ve sınavlara, 2 Mart 2021 Salı günü illerin salgın koşullarına göre başlanılması kararlaştırılmıştır.

1 Mart 2021 Pazartesi günü Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nda yapılacak değerlendirmeler neticesinde valilik il hıfzıssıhha kurullarınca “yerinde karar” uygulamasına bağlı olarak eğitim öğretim faaliyetlerine devam edilecektir. "

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

İSTANBUL VALİLİĞİNDEN YÜZ YÜZE EĞİTİM AÇIKLAMASI!

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında 1 Mart sonrasında yeni bir sürece girileceği ve bu süreçte salgının seyrinin il bazlı takibinin yapılarak uygulanacak tedbirlerin de buna göre belirleneceği kamuoyunun malumudur.

Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunca belirlenen kriterlere göre yapılan değerlendirme çerçevesinde 4 ayrı risk grubu (düşük, orta, yüksek, çok yüksek) tespit edilerek bu risk gruplarına göre uygulanacak tedbir seviyelerinin Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde kararlaştırılabileceği değerlendirilmektedir.

İçişleri Bakanlığımızın 26 Şubat tarihli Genelgesiyle 1 Mart günü Sayın Cumhurbaşkanımız başkanlığında toplanacak Kabine'de yeni kararlar alınıncaya kadar mevcut tedbirlerin uygulanmaya devam edilmesi gerektiği bildirilmişti.

Kabine Toplantısında eğitim ve öğretime yönelik düzenlemeler de 4 ayrı risk seviyesine göre belirlenecek olup bu nedenle 1 Mart 2021 Pazartesi günü mevcut uygulamaya (15 Şubat'tan bu yana uygulanan; birleştirilmiş sınıf uygulaması yapan tüm ilkokullarda, köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki resmi ve özel ilkokullar, ortaokullar ve imam hatip ortaokullarının bütün seviyelerinde ve tüm bağımsız resmi anaokulu ve özel eğitim anaokulları ile özel okul öncesi eğitim kurumlarında haftada 5 gün yüz yüze eğitim yapılması, 22 Ocak'tan beri uygulanan; 8. ve 12. sınıf öğrencileri ile mezunlar için isteğe bağlı açılan destekleme ve yetiştirme kurslarının yüz yüze sürdürülmesi) devam edilecek ve alınan kararlar çerçevesinde yeni uygulamaya 2 Mart 2021 Salı günü itibariyle başlanabilecektir.

ANKARA VALİLİĞİNDEN KRİTİK AÇIKLAMA!

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında 1 Mart sonrasında yeni bir sürece girileceği ve bu süreçte salgının seyrinin il bazlı takibinin yapılarak uygulanacak tedbirlerin de buna göre belirleneceği kamuoyunun malumudur. Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu'nca belirlenen kriterlere göre yapılan değerlendirme çerçevesinde 4 ayrı risk grubu ( düşük, orta, yüksek, çok yüksek) tespit edilerek bu risk gruplarına göre uygulanacak tedbir seviyelerinin Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde kararlaştırılacağı değerlendirilmektedir.

İçişleri Bakanlığı'mızın 26 Şubat tarihli genelgesiyle 1 Mart günü Sayın Cumhurbaşkanımız başkanlığında toplanacak kabinede yeni kararlar alınıncaya kadar mevcut tedbirlerin uygulamaya devam edilmesi gerektiği bildirilmişti. Kabine Toplantısı'nda eğitim ve öğretime yönelik düzenlemeler de 4 ayrı risk seviyesine göre belirlenecek olup bu nedenle 1 Mart 2021 Pazartesi günü mevcut uygulamaya (15 Şubat'tan bu yana uygulanan birleştirilmiş sınıf uygulaması yapan tüm ilkokullarda, köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki resmi ve özel ilkokullar, ortaokullar ve imam hatip ortaokullarının bütün seviyelerinde ve tüm bağımsız resmi anaokulu ve özel eğitim anaokulları ile özel okul öncesi eğitim kurumlarında haftada 5 gün yüz yüze eğitim yapılması, 22. Ocak'tan beri uygulanan; 8 ve 12.sınıf öğrencileri ile mezunlar için isteğe bağlı açılan destekleme ve yetiştirme kurslarının yüz yüze sürdürülmesi) devam edilecek ve alınan kararlar çerçevesinde yeni uygulamaya 2 Mart 2021 Salı günü itibariyle başlanabilecektir.

1 Mart 2021 Pazartesi günü Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde alınan kararlar çerçevesinde her ilimiz içerisinde bulunduğu ilan edilen risk grubu seviyesine dair belirlenen kurallara göre Hıfzıssıhha Kurullarımızca gerekli adımlar atılacaktır.

1 MART’TA HANGİ SINIFLAR YÜZ YÜZE EĞİTİME BAŞLAYACAK?

İlkokul 1,2,3,4. sınıflar 1 Mart tarihinden itibaren okullarına kavuşacak. 

Ortaokul 8. sınıflar LGS sınavı kapsamında, Lise 12. sınıflar ise üniversite sınavı kapsamında yüz yüze eğitim faaliyetlerine başlayabilecek.

Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri, Çok Programlı Anadolu Liseleri, Güzel Sanatlar Liseleri ve Spor Liselerinde verilen uygulamalı eğitimler tüm sınıf seviyelerinde yüz yüze şekilde verilecek.

SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA'DAN KRİTİK AÇIKLAMA!

Bilim Kurulu Toplantısının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca önemli açıklamalarda bulundu. İşte yapılan o açıklama;

"Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle gerektiğinde açıklama yapılmış olur alınan Kabine kararıyla. Esas önemli olan, illerin bundan sonraki dönemde vaka sayıları, vaka-test oranını, yoğun bakım doluluk oranı gibi parametrelerle bu kademelendirmenin nasıl yapılacağı tartışıldı. İki haftada bir uygulamayla hangi ilin hangi kararı alması gerektiği belli olacak. Eğitim dahil olmak üzere bütün detaylar pazartesi Kabine'de gündeme alınacak."

AÇILMAYAN SINIFLAR NE ZAMAN OKULA BAŞLAYACAK?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, katıldığı programda yüz yüze eğitimle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu'nun tavsiye aldığına dikkat çeken Ziya Selçuk " Kabine'de görüşülüyor, Sayın Cumhurbaşkanımız da bunu açıklıyor." ifadelerini kullanacak. İşte açıklamanın devamı;

"Bilim Kurulu'nun önerisi ile oluşturduğumuz standartlar var. Sınıftaki kişi sayısı, mekanların nasıl düzenleneceği, riskler nelerdir, temizlik durumu nedir? Asgari 16 saatten başlayan bir ders çizelgesi var. Ama her okulun kendi imkanları ve kapasitesi var.

Lise sonlar okula gelecekler. Okula öğrencilerimiz geldiğinde okulun tamamı boş. Yönetim diyebilir ki, burada soru çözme grubu oluşturdum. Şu kadar öğrenciden fazla olamaz, temizlik standartı bu diye belirlediklerimize uyarak okul yöneticilerimiz kendi kararlarını alabilirler."

VALİLİKLER TAM ZAMANLI AÇILMA İÇİN YETKİ SAHİBİ!

Sabah gazetesi Ceyda Karaaslan’ın haberine göre Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri “ Çocuklarımızın okullarına kavuşması için velilerin hijyen ve sosyal mesafe kurallarına, yasaklara uyması çok önemli. Vaka sayısı azaldıkça valilik kararınca o ildeki okullar tam zamanlı açılabilecek" ifadelerini kullandı.

HANGİ İLLERDE OKULLAR AÇILABİLİR? 

Sağlık Bakanlığı tarafından artık Pazartesi günleri il il haftalık vaka sayıları açıklanmaya başlandı. Yasak ve tedbirlerin kademeli olarak şehirlerde kaldırılabilmesi için iller düşük, orta, yüksek ve çok yüksek olarak sınıflandırılacak. 100 bin nüfus üzerinden yapılan hesaplamada oranı 10’un altında olan iller düşük, 11-35 arası orta, 36-100 arası yüksek, 100’ün üstündeki iller ise çok yüksek riskli sayılacak. İller açıklanan haritada sırasıyla mavi, sarı, turuncu ve kırmızı olarak belirtilecek. İşte 15-21 Şubat tarihleri arasında olan  vaka sayılarına göre okulların tam zamanlı açılması muhtemel olan iller;

Hakkari (3,21)
Şırnak (3,91)
Muş (8,51)
Batman (8,71)
Iğdır (10,43)
Mardin (12,52)
Van (13,92)
Karabük (16,83)
Uşak (17,32)
Bingöl (18,45)
Kars  (18,60)
Bingöl (18,45)
Ağrı (19,61)
Bayburt ( 21,98)
Çankırı (26,50)
Isparta (29,53)
Kırşehir (30,86)
Denizli (31,51)
Afyon (31,62)

HANGİ İLLER OKULLARIN AÇILMASI İÇİN YÜKSEK RİSKLİ?

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre Karadeniz bölgesinde okulların tam zamanlı kapasite ile açılması için vaka sayılarında ciddi bir düşüş yaşanması gerekmektedir. Son zamanlarda Karadeniz bölgesinde yaşanan artış sonrası önlemler alınmaya başlandı. İşte haftalık vaka sayıları en yüksek iller;

Ordu (228,40)
Giresun (217,5)
Samsun (202,94)
Trabzon (207,54)
Rize(200,08)
Tokat (149,90)
Osmaniye (134,90)
Adıyaman (120,64)
Aksaray (108,27)
Karaman (105,92)
Sakarya (103,01)
Konya (101,95)
Burdur (93,23)
Kocaeli (92,53)
Gümüşhane (88,21)
Mersin (87,87)

YORUMLAR 138
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Açılmasın 3. Sınıflar lütfen
    Cevapla
  • Seyma 3 yıl önce Şikayet Et
    Sınavlar ertelensin lütfen bakanim
    Cevapla
  • Oya 3 yıl önce Şikayet Et
    Evet ya
    Cevapla
  • beren 3 yıl önce Şikayet Et
    açılmasın
    Cevapla
  • Farah 3 yıl önce Şikayet Et
    Açılmasın milletin sağlığıyla oynanmasın
    Cevapla
  • Öykü 3 yıl önce Şikayet Et
    Evet gerçekten sana çok hak veriyorum
    Cevapla
  • İsimsiz 3 yıl önce Şikayet Et
    Niye açılmasın
    Cevapla
  • İsimsiz biri 3 yıl önce Şikayet Et
    Açılsın anlayın yani
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...
Murat Kurum, 'eş başkan' görünümlü danışmanı yerden yere vurdu: İşine baksın!