Hukuk fakültelerinin öğrenim süresi arttı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Özgür birey, güçlü toplum, daha demokratik bir Türkiye' vizyonuyla hazırlanan İnsan Hakları Eylem Planı'nı açıkladı. Hukuk fakülteleriyle ilgili konuşan Erdoğan, "Hukuk fakültelerinde öğrenim süresini 5 yıla çıkarıyoruz. Kontenjanlarını da daha nitelikli eğitim verilecek şekilde gözden geçiriyoruz" ifadelerinde bulundu.

Hukuk fakültelerinin öğrenim süresi arttı
Hukuk fakültelerinin öğrenim süresi arttı
GİRİŞ 02.03.2021 23:43 GÜNCELLEME 02.03.2021 23:44
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İnsan Hakları Eylem Planı Tanıtım Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. İnsan Hakları Eylem Planı'nın 11 ilkesini duyuran Erdoğan, bunun yanı sıra hukuktaki reformları tek tek açıkladı.

KONTENJANLAR GÖZDEN GEÇİRİLECEK

Hukuk fakülteleriyle ilgili de konuşan Erdoğan, "Hukuk fakültelerinde öğrenim süresini 5 yıla çıkarıyoruz. Kontenjanlarını da daha nitelikli eğitim verilecek şekilde gözden geçiriyoruz." ifadelerine yer verdi.

ANAYASA MAHKEMESİ'NDE STAJ İMKANI

Eylem Planı kapsamında hedeflerinden de bahseden Erdoğan, "Hakim, savcı ve avukat adaylarına Anayasa Mahkemesi'nde staj imkanı getiriyoruz" dedi.

"HERKES HUKUK ÖNÜNDE EŞİTTİR"

Hukukun her şeyden üstün olduğunu belirten Erdoğan şu sözleri söyledi:

"İnsan onuru, bütün hakların özü olarak hukukun etkin koruması altındadır. Dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebepler temelinde hiçbir ayrımcılık söz konusu olmaksızın herkes hukuk önünde eşittir. Bağımsız ve tarafsız yargı ile korunan hukuk devleti, hak ve özgürlükler ile adaletin teminatı olarak her alanda tahkim edilir".

YORUMLAR 7
  • Vahim 3 yıl önce Şikayet Et
    Cezaevlerini bakım evi haline getirirsek herkes Hapse gitmenin bir yolunu bulacaktır....
    Cevapla
  • ssklı 3 yıl önce Şikayet Et
    özel okul ve universitelerdeki kopya ve kayırmaların önüne geçilmeli,dijital ortamda yapılan sınavlar iptal edilmeli ve yüzyüze yapılmalı,kopya sınavlarla muassır medeniyetleri değil geçmek,şimdiki durumunda çok gerisine düşeriz.
    Cevapla
  • okan 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence biraz daha uzatılmalı her önüne gelen tercih etmemeli
    Cevapla
  • C.C. 3 yıl önce Şikayet Et
    Memleketi avukatlar değil mühendisler muassır medeniyet seviyesine ulaştırır. Mühendislik fakültelerinin kalitesi ve eğitim süresi artmalı. Kontenjanlar bütün bölümlerde azalmalı. Özel üniversitelere çeki düzen verilmeli vesselam. Allah memleketimize yardım etsin.
    Cevapla
  • volkan 3 yıl önce Şikayet Et
    ilkokul mezunu kürt müteahhitler olma yolu açık olduğu müddetçe mimarda mühendisde bahsettiğin muassır medeniyete el pençe divan durarak girmeye mahkumdur.
    Cevapla
  • Okuyan adam 3 yıl önce Şikayet Et
    Enteresan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Tekin tarih verdi!
Çaldıkları motor başka hırsızlar tarafından çalındı!