Bursluluk sınavı ne zaman 2021? MEB İOKBS sınav giriş belgesi erişime açıldı mı?

Bursluluk sınavı ne zaman? İOKBS sınavına katılacak İlköğretim ve ortaöğretim öğrencileri için sınav tarihleri yaklaştı. Bursluluk sınavında başarılı olan öğrencilere eğitim hayatları boyunca maddi anlamda destek sağlanacak. Yapılacak sınava başvuru şartlarını taşıyan Ortaokul 5,6,7,8 ve hazırlık sınıfı ile 9,10,11. sınıf öğrencileri katılacak. Peki 2021 bursluluk sınavı giriş yerleri açıklandı mı?

Bursluluk sınavı ne zaman 2021? MEB İOKBS sınav giriş belgesi erişime açıldı mı?
Bursluluk sınavı ne zaman 2021? MEB İOKBS sınav giriş belgesi erişime açıldı mı?
GİRİŞ 07.03.2021 15:15 GÜNCELLEME 07.03.2021 15:15

Milli Eğitim Bakanlığı 2020-2021 eğitim öğretim yılı merkezi sınav tarihlerini duyurdu. Bursluluk sınavına hazırlanan öğrenciler için tarihler açıklandı. Başvuru şartlarını yerine getiren 5,6,7,8 ve lise 9,10,11. sınıflar başvurularını 8-26 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirdi. Başvuru yapan adayların müracaatları okul yönetimleri tarafından onaylanacak. Bursluluk sınavında adaylara eğitim aldıkları sınıflara göre 100 soru yöneltilecek. İOKBS sınavı 120 dakika sürecek. Sınav sonuçlarına göre başarılı olan öğrencilere devlet tarafından burs yardımı yapılacak. Sınava kısa bir zaman kala öğrenciler 2021 bursluluk sınavı ne zaman yapılacak? sorusuna yanıt arıyor. İşte İOKBS sınav giriş yerlerinin açıklanacağı tarih!

2021 BURSLULUK SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

Bursluluk sınavı olarak bilinen İOKBS sınavı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan takvime göre “ 25 Nisan 2021 tarihinde tüm sınav merkezlerinde Türkiye saati ile 10.00’da merkezî sistemle aynı anda başlatılıp tek oturum şeklinde gerçekleştirilecektir.” Öğrenciler sınava katılacakları binada saat 09.30’da hazır olmalıdır.

Öğrenciler sınava katılırken geçerli kimlik belgesi ve sınav giriş belgesini yanlarında bulundurmaları zorunludur. Geçerli kimlik belgesi yanında olmayan öğrenciler sınava alınmayacaktır. 

BURSLULUK SINAV GİRİŞ BELGESİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

25 Nisan’da düzenlenecek sınava katılacak öğrenciler için bursluluk sınav giriş belgesi 1 hafta önceden meb.gov.tr adresinden açıklanacaktır. Fotoğraflı sınav giriş belgesi elektronik ortamda okul müdürlükleri tarafından alınacak, mühürlenerek onaylandıktan sonra öğrencinin sınava gireceği salon ve sırada hazır bulundurulacaktır.

Fotoğraflı sınav giriş belgesinde öğrencinin kimlik bilgileri ile sınava gireceği sınav bölgesi (il/ilçe), bina, salon ve sıra bilgileri yer alacaktır. Öğrenci, fotoğraflı sınav giriş belgesinde yer alan sınav bölgesinde, binada, salonda ve sırada sınava girecektir. 

2021 BURSLULUK SINAVI SINIFLARA GÖRE SORU DAĞILIMLARI!

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
DEM Partili Erkmen: Gürpınar'ın YRP'den adaylığı bize avantaj sağladı
Ve ASELSAN onu da bitirdi! Oyun değiştirecek müthiş sistem...