Son dakika: Türkiye'de yüz yüze eğitimde kritik veri! Öğrencilere müjdeli haber...

Son dakika haberi: Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğrencilerin kademeli olarak yüz yüze eğitime geçerek en risksiz şekilde eğitim görebilmeleri için yapılan çalışmaları iyi sonuçlar veriyor. 1 Mart itibarıyla yüz yüze eğitim için ilk adımlar atıldı. Ardından ortaya çıkan tablo, “Okullar açılırsa virüs patlar” düşüncesini boşa çıkardı.

Son dakika: Türkiye'de yüz yüze eğitimde kritik veri! Öğrencilere müjdeli haber...
Son dakika: Türkiye'de yüz yüze eğitimde kritik veri! Öğrencilere müjdeli haber...
GİRİŞ 17.03.2021 06:50 GÜNCELLEME 17.03.2021 10:40
Bu Habere 74 Yorum Yapılmış

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, salgın sürecinde ülkelerde her 100 bin kişide görülen vaka sayılarını ve okulların durumunu gösteren tabloyu paylaştı.

Dünya genelindeki gelişmeleri yakından takip ettiklerini bildiren Selçuk "Bizim hedefimiz de 'Okullar tamamen açık ve çocuklarımız güvenle eğitime devam ediyor' diyebilmek. Başarabilmek elimizde, sorumluluk hepimizde" ifadesini kullandı.

Tabloda okulların “tam açık” olduğu ülkeler arasında Fransa, İspanya, Belçika, Avustralya, Rusya, Japonya, Finlandiya, İsviçre ve Ukrayna olduğu görüldü. "Kısmen açık" olanlarda ise Birleşik Krallık, İtalya, Hollanda, Brezilya, İsrail, Türkiye ve İsveç yer aldı. 

ÖĞRENCİLERİN YÜZDE 84'Ü OKULA GİDİYOR

Avrupa ülkelerine göre daha iyi durumda olan Türkiye’de, önümüzdeki iki haftalık süreç yüz yüze eğitimin seyri hakkında önemli bir etken olacak. Ayrıca ülke genelinde öğrencilerin yüzde 84’ü okula giderken şu ana kadar virüsün yayılımı konusunda korkulan olmadı.

AŞILAMAYA DEVAM EDİLECEK

Eğer böyle giderse okulların kapatılması söz konusu değil. Öte yandan bu ay Pfizer/BioNTech aşısının 4,5 milyonluk dozu gelecek. Böylelikle 1 milyon 259 bin okul çalışanının aşılanmasına devam edilecek.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI ZİYA SELÇUK TABLO PAYLAŞTI

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada dünya üzerindeki okulların durumu ile ilgili tabloyu paylaşarak şu ifadeleri kullandı:

"Salgını tüm dünyayla birlikte yaşıyoruz ve dünya çocukları eğitimde benzer süreçlerden geçiyor. Dünyayı yakından takip ediyoruz. Bizim hedefimiz de “Okullar tamamen açık ve çocuklarımız güvenle eğitime devam ediyor." diyebilmek. Başarabilmek elimizde, sorumluluk hepimizde..."

YORUMLAR 74
  • hümeysa 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne sınavı yapmayi düşünüyorsunuz ki zaten uzaktan eğitim gördük yuz yüzü girsek tamamda uzak tan eğitim gören insan ne anlarki bence sinav olmasin
    Cevapla
  • sınav 3 yıl önce Şikayet Et
    ben anlamadım sınavlar ortaokulamı
    Cevapla
  • Hande 3 yıl önce Şikayet Et
    var.Kısaca durum vahim. Eksik bilgiler ve yanlış bilinenler ortada kol geziyor. Durum böyleyken online eğitime geçilmesi bence en doğrusu, en iyisi ve en sağlıklısı....
    Cevapla
  • Hande 3 yıl önce Şikayet Et
    öğretmenler ve çocuklar birçok kişiyle muhatap oluyorlar, diğer yerlere bulaştırma olasılığı yüksek. Hal böyle iken okullar niye açıldı. Online devam etmeli eğitim. Sağlıktan ötesi yok.Ben yollamıyorum çocuğumu okula. Online devam ettiriyorum.. Eğer okulda 1 öğrenci ya da öğretmen virüs kaptıysa karantina önlemi alınıyor ve eğitime devam ediliyor .Ancak 1 den fazla vaka görülünce eğitim de online ' a dönülüyor zorunlu olarak...!!!! Bu kişilerin virüs kaptığı anlaşılana kadar ve takibe alınana kadar kimbilir kaç kişiye bulaştırdığı ancak 5 ve 7 gün aradında ortaya çıkıyor eğer virüs kapan kişiler test yaptırırlarsa.İşin bir de virüsü kaptığının saklanması, gizlenmesi boyutu var
    Cevapla
  • Hande 3 yıl önce Şikayet Et
    Okullarda öğretmenlere daha 1.doz aşı yapılmadı... Yapıldığı okullar sınırlı sayıda 1.dozun...1.doz yapıldığında üstünden 1 ay geçtikten sonra 2.doz aşı yapılması gerekiyor. Kaldı ki 2.doz yapılana kadar hiçbir şekilde basit nezle, grip, v.b...virüsler ve tabiki corona virüs 19 kapılmaması gerekiyor ki 2.doz aşı yapılabilsin....!!!!! 2.doz yapıldıktan sonra da 3.hafta sonrasında bağışıklık oluşmaya başlıyor.... . Kaldı ki aşı tam bağışıklık sağlamıyor... Koruyuculuğu maksimum %55.Aşılar 2 dozu da tamamlandığında maske çıkartılabilir diye birşey yok... Aksine bağılık olursa şayet oluşna kadar daha da dikkatli davranılmalı.Aşı oşan virüs kapmayacak diye birşey yok
    Cevapla
  • Seda 3 yıl önce Şikayet Et
    Şuan dünyada zaten tehlikeyle karşı karşıya bide üstüne mutasyon da eklenince tam çöktük. Artık yorulduk, üstünede üniversite sınavı eklenince. Ben gerçekten bu seneki eğitim sisteminden ve girdiğim sınavlardan hiçbir şey anlamadım...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kamuda tasarruf dönemi! İlk etapta bin araç satılacak
Kral 2. Abdullah'tan son dakika operasyon açıklaması! İsrail'i resmen uyardı