AÖF bahar dönemi sınavları online mı? 2021 Anadolu Üniversitesi vize ve final sınavı tarihleri!

Anadolu Üniversitesi, AÖF bahar dönemi vize ve final sınav tarihlerini açıkladı. Açıköğretim Fakültesi İktisat ve İşletme bölümlerinde eğitim gören öğrenciler seçtikleri yarıyıl derslerine göre sınavlara katılacak. Online düzenlenecek sınavları anadolu.edu.tr adresinden gerçekleştirilecek. Peki 2021 AÖF bahar dönemi ara sınavları ne zaman?

AÖF bahar dönemi sınavları online mı? 2021 Anadolu Üniversitesi vize ve final sınavı tarihleri!
AÖF bahar dönemi sınavları online mı? 2021 Anadolu Üniversitesi vize ve final sınavı tarihleri!
GİRİŞ 01.04.2021 10:19 GÜNCELLEME 01.04.2021 10:19
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Her yıl binlerce öğrenciye üniversite mezunu olma fırsatı sağlayan Açıköğretim Fakültesinin  (AÖF) sınav takvimi öğrencilerin gündeminde ilk sırada yer alıyor. Bahar dönemi vize  sınavları pandemi nedeniyle internet tabanlı çevrimiçi sınav otomasyonundan yapılacak. Anadolu Üniversitesi, senatosu tarafından alınan karara göre 2021 yılında ders geçme notu 35 olarak belirlendi. AÖF dönem sonu (final) sınavlarının not ortalamasına etkisi ise yüzde 75 olarak açıklandı. Ara sınavlar, öğrencilerin yarıyıl dönemlerine göre 2 grup olarak yapılacak. İlk sınavlar 10,11,12 Nisan’da düzenlenecek. Peki AÖF bahar dönemi sınavları ne zaman? İşte 2021 yılı Açıköğretim İktisat ve İşletme Fakültesi sınav takvimi!

2021 AÖF Bahar Dönemi Ara Sınavları Ne Zaman?

Anadolu Üniversitesi, Açıköğretim vize sınavları 2 ve 6. yarıyıl için 10,11,12 Nisan tarihlerinde 4 ve 8. yarıyıl dersleri için 17,18,19 Nisan 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Üniversitesinin resmi internet sayfasında yer alan akademik takvime göre dönem sonu sınavları (final) 29-30 Mayıs tarihlerinde, yaz okulu sınavları ise 8 Ağustos tarihlerinde yapılacak. Pandemi nedeniyle sınav takviminde değişiklik yapılabilir.

Başvuru Yapacak Adaylar İçin Son Gün!

Anadolu Üniversitesi bahar dönemi ara sınavlarına katılmak için bilgisayar ve internet erişimi olmayan adaylar yaşadıkları illerde bulunan AÖF bürolarından sınavlara katılabilecek. Başvuru yapacak adaylar için başvurular 31 Mart itibariyle sona erecek. Sınavlara bürolarda girmek isteyen öğrenciler aosdestek.anadolu.edu.tr adresinde bulunan " Soru Sor" kısmına  " Dezavantajlı ve Engelli Öğrenciler" kategorisini seçerek ya da telefonla 0860 200 4610 numarasını arayarak talepte bulunabilir.

AÖF Önlisans ve Lisans Mezuniyet Şartları Neler?

Açıköğretim Fakültesinde önlisans bölümünde eğitim alan öğrencilerin mezun olabilmeleri için en az 120 AKTS kredilik ders alarak başarıyla tamamlamış olması gerekmektedir. FF, YZ,DZ notu olmayan öğrencilerin Genel Not Ortalaması (GNO) en 2.00 olan ve diğer sorumluluklarını yerine getiren öğrenciler önlisans diploması sahibi olur.

AÖF lisans bölümünde üniversite eğitimi alan öğrencilerin mezuniyet için  en az 240 AKTS kredilik ders alarak başarıyla derslerden geçmesi gerekmektedir. Tüm dersleri başarıyla tamamlayan ve FF, YZ,DZ notu olmayan GNO'sı en az 2.00 olan öğrenciler lisans bölümünden mezun olurlar.

2021 AÖF Ders Geçme Notu Kaç Oldu?

Anadolu Üniversitesi, 2020 yılında aldığı karar ile ders geçme notunu 35 olarak belirledi. Online olarak düzenlenen ara sınavların not ortalamasına etkisi yüzde 25, final sınavlarının ise yüzde 75 olması kararı alındı. İşte AÖF harf notlama sistemi;

84 ile 100 notları arasında AA

77-83 notları arasında AB

71-76 notları arasında BA

66-70 notları arasında BB

61-65 notları arasında BC

56-60 notları arasında CB

50-55 notları arasında CC

46-49 notları arasında CD (koşullu)

40-45 notları arasında DC (koşullu)

33-39 notları arasında DD(koşullu)

0-32 notları arasında FF (0,00 notu ile kalırsınız)

AÖF Çevrimiçi Sınavlarına Giriş Nasıl Yapılır?

Anadolu Üniversitesi, Açıköğretim Fakültesi ara sınavlarına öğrenciler belirlenen tarihlerde (10,11,12 - 17,18,19 Nisan) anadolu.edu.tr adresinde bulunan çevrimiçi sınav otomasyonu ile giriş yapacak. T.C kimlik numarası ya da @anadolu.edu.tr uzantılı e-posta adresi ve şifreleriyle sisteme giriş yapan öğrenciler sınavlarını başlatabilecek.

Sınav ekranında öğrenciler  yalnızca bir soru görebilecek. Soruyu cevaplayarak veya boş bırakarak diğer sorulara geçiş yapılacak. Sorular arasında ileri gitme ve geri gelme durumu söz konusu olmadığından işaretleme yapılmadan geçilen soru boş bırakılmış olarak kabul edilecek. AÖF bahar dönemi ara sınavlarında öğrencilere 20 soru yöneltilecek ve bu soruların çözümü için 30 dakika süre verilecek.

YORUMLAR 4
  • Azimli 3 yıl önce Şikayet Et
    Burada öğrencilere 20 soru yönetilecek deniliyor da neden sınavda 30 soru soruluyor? Resme biz öğrencileri kandırıyorlar...
    Cevapla
  • Köykızı 3 yıl önce Şikayet Et
    Sınav sonuçları ne zaman açıklanacak ya? Meraktan gözüme uyku giremeyecek
    Cevapla
  • vatandaş1 3 yıl önce Şikayet Et
    hım bende ayın 88 inde zannediyordum
    Cevapla
  • faruk k 3 yıl önce Şikayet Et
    pandemiden dolayı sınavların daha erkene çekilmesi daha yararlıydı çünkü her geçen gün vakalar artmaktadır özellikle yaz okulu sınavı haziran sonu veya temmuz başı olabilirdi sağlıklı günler dilerim saygılarımla aöf
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı
Daha önce böylesi olmadı! Türkiye'ye yılın sürprizi Polonya'dan