Üniversite sınavı ertelenecek mi? 2021 YKS ne zaman olacak? AYT, TYT ve YDT sınavları için...

YKS hazırlıkları pandeminin gölgesinde üniversite hayali kuran milyonlarca lise mezunu ve 12. sınıflar tarafından sürdürüyor. Üniversite sınavının gerçekleştirilmesi için hazırlık kursları faaliyetlerine devam ederken ÖSYM 2021 sınav takvimini duyurdu. Artan vakaların ardından aileler ve öğrenciler YKS sınavı ertelenecek mi? sorusunun yanıtına odaklandı. İşte AYT, TYT ve YDT sınav tarihleri!

Üniversite sınavı ertelenecek mi? 2021 YKS ne zaman olacak? AYT, TYT ve YDT sınavları için...
Üniversite sınavı ertelenecek mi? 2021 YKS ne zaman olacak? AYT, TYT ve YDT sınavları için...
GİRİŞ 03.04.2021 09:50 GÜNCELLEME 03.04.2021 09:50
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Alan Yeterlilik, Temel Yeterlilik ve Yabancı Dil Testi olmak üzere üç oturumda yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)  için öğrenciler tarih araştırması yapıyor. 4 Şubat-2 Mart tarihlerinde sınava katılmak için başvurularını yapan adaylar sınavla ilgili son dakika gelişmelerini yakından takip ediyor. Geride bıraktığımız dönemde koronavirüs tedbirleri sebebiyle YKS sınav tarihinde değişiklik yapılmıştı. 2.5 milyondan fazla adayın katılacağı düşünülen sınavda pandemi nedeniyle önlemler alınacak. ÖSYM tarafından yayınlanan  sınav takviminde  tarihle ilgili değişiklik yapılabilmesinin önünü açan yeni bir madde ekledi. Peki 2021  YKS sınavı ne zaman yapılacak? İşte üniversite sınav takvimi!

2021 YKS Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

Sınav Adı Sınav Tarihi Sınav Saati
1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT) 26 Haziran Cumartesi 10:15
2. Oturum Alan Yeterlilik Testi (AYT) 27 Haziran Pazar 10:15
3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) 27 Haziran Pazar 15:45 


Üniversite sınavı olarak bilinen Yükseköğretim Kurumları sınavı üç oturum olarak düzenlenecek. Temel Yeterlilik Testi 26 Haziran’da, Alan Yeterlilik Testi ve Yabancı Dil Testi 27 Haziran 2021 tarihlerinde gerçekleştirilecek. İşte detaylı sınav saatleri;

Yükseköğretim Kurumları Sınavları Ertelenir Mi?

ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek sınavın takvimi belirlendi. Şu an için herhangi bir erteleme açıklaması bulunmazken bu yıl gerçekleştirilecek sınavlarda koronavirüs önlemleri alınacak. Sınav başvuruları HES kodu üzerinden gerçekleştirilirken öğrenciler Haziran ayında yapılacak sınavlarda sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uygun olarak oturma planı düzenlenecek. Türkiye'nin 81 ilinde düzenlenecek sınavın gerçekleştirileceği okul sayısının arttırılması bekleniyor. Konuyla ilgili ÖSYM yayınladığı takvimde " Kovid-19 salgınının seyrine göre yeni tedbirler alınması durumunda 2021 Yılı Sınav Takvimi güncellenebilecektir'' ifadesi yer alıyor. 

YKS Baraj Puanı 2021 Yılında Kaç Olacak?

YKS baraj puanı öğrencilerin tercih yapacakları en alt puanı belirliyor. Geçtiğimiz yıl yapılan açıklamada baraj puanları 180'den 170'e çekilmişti. Bu yıl henüz resmi bir açıklama yapılmasa da  12. sınıf öğrencilerinin dönemin büyük bir çoğunluğunu uzaktan eğitimle alması, destekleme kurslarının belirli bir süre kapalı kalmasından dolayı baraj puanının aynı kalması bekleniyor. Konuyla ilgili ÖSYM, sınavdan önce öğrencileri bilgilendiren bir açıklama yapacak.

YKS Sınavında Hangi Konulardan Soru Gelecek?

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamada Yükseköğretim Kurumları merkezi sınavının kapsamında bir değişiklik olmadığı öğrencilerin tüm konu ve müfredattan sorumlu olacağı duyuruldu.

Temel Yeterlilik sınavında Türkçe 40, Matematik 40, Fizik 7, Kimya 7, Biyoloji 6, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 5, Felsefe 5 ve Coğrafya derslerinden 5 soru olmak üzere toplam 120 soru yöneltilecek.

Alan Yeterlilik Testinde,  Matematik 40,  Fen Bilimleri 40,  Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler -1 40 ve Sosyal Bilimler-2'den toplam 40 soru yöneltilecek.

Yabancı Dil Testinde ise öğrencilere toplam 80 soru sorulacak.

YORUMLAR 1
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    onu nerden uydurdunuz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!