MEB okullar kapanacak mı? Kabine toplanıyor! Ramazan ayında 30 günlük kapanma için…

Ramazanda okullar kapanacak mı? Vaka sayılarında yaşanan yükseliş ile birlikte gözler eğitimde alınacak yeni kararlara çevrildi. Ankara, Erzurum, Eskişehir gibi illerde yüz yüze eğitimden uzaktan eğitime geçildi. Milyonlarca veli, öğretmen ve öğrenci bugün Kabine toplantısından çıkacak kararı bekliyor. Peki okullar kapanacak mı? İşte MEB Bakanı Ziya Selçuk’un yaptığı kritik açıklama…

MEB okullar kapanacak mı? Kabine toplanıyor! Ramazan ayında 30 günlük kapanma için…
MEB okullar kapanacak mı? Kabine toplanıyor! Ramazan ayında 30 günlük kapanma için…
GİRİŞ 13.04.2021 09:28 GÜNCELLEME 13.04.2021 09:48
Bu Habere 68 Yorum Yapılmış

Okullarda yüz yüze eğitim faaliyetleri 2 Mart tarihi itibariyle ilkokul, ortaokul ve liselerde başladı. Yasak ve kısıtlamaların kaldırılması ile artan vaka sayıları sebebiyle valilikler okullarla ilgili aldıkları kararları peş peşe açıkladı. Ankara, Bursa, Eskişehir, Malatya gibi illerde 5,6,7. sınıf ile lise 9,10,11. sınıf öğrencileri tam zamanlı uzaktan eğitime geçiş yaptı. Büyükler kadar çocuklarda da etkili olmaya başlayan koronavirüs sonrası aileler ve öğrenciler okullarla ilgili alınacak yeni kararları merak ediyor. Dün akşam gerçekleştirilen Bilim Kurulunun ardından bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığında  Kabine toplantısı gerçekleştirilecek. Peki okullar tekrar kapanacak mı? İşte Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un açıklaması!

ŞEHİR İLKOKUL ORTAOKUL LİSE
Ankara

1,2,3,4. sınıflar açık

8. sınıf açık

12. sınıf açık 

Erzurum

1,2,3,4. sınıflar açık

8. sınıf açık

12. sınıf açık

Eskişehir

1,2,3,4. sınıflar açık

8. sınıf açık

12. sınıf açık

Gaziantep

1,2,3,4. sınıflar açık

8. sınıf açık

12. sınıf açık

Malatya

1,2,3,4. sınıflar açık

8. sınıf açık

12. sınıf açık


Ramazan'da Okullar Kapanır Mı?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı açıklamada okul öncesi ve ilkokul seviyesindeki okulların her zaman açık tutulması konusunda dünya bilim insanlarının ortak görüşü olduğunu duyurdu. Köy okulları ve ilkokulları açık tutmaya çalıştıklarını ifade eden Bakan " Ramazan boyunca bazı izleme ve değerlendirme çalışmaları yapacağız, bunun sonucunda da restoran ve kafelerin durumunda değişiklik olacağı için tek başına nasıl bir etki oluşturacağına dair bir fikrimiz olacak" dedi. Ramazan ayında okulların kapanmasıyla ilgili henüz resmi bir açıklama henüz bulunmuyor.

Kabine Bugün Toplanıyor!

Ramazan ayında hareketliliği düşürmek ve vaka sayılarını azaltmak için yeni ek tedbirler alınacak. Bilim Kurulu'nun dün yaptığı toplantı sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Ramazan ayında alınabilecek tedbirlere ilişkin düzenlenecek Bakanlar Kurulu'nda sunum yapacak. Bugün (13 Nisan) saat 15:00'da Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığında yapılacak Kabine Toplantısının ardından yeni tedbirlerle ilgili açıklama yapılması bekleniyor.

Uzaktan Eğitime Geçen İllerden Peş Peşe Açıklamalar…

Ankara Valiliği yaptığı açıklamada salgının seyri, vaka sayılarında yaşanan değişiklikler ve hastane ile yoğun bakım doluluk oranlarında yaşanan artışların göz önünde bulundurularak 5 Nisan itibariyle;

İlkokullarda eğitimin 2 gün okulda 3 gün uzaktan eğitimle, Ortaokul 5,6,7. sınıflarda uzaktan eğitime geçilmesine,  Lise 9,10,11. sınıflarda tam zamanlı uzaktan eğitime geçilmesine 

8. sınıfların haftada 12-22 saat, 12 sınıflara  ise haftada 16-24 saat yüz yüze eğitim verilmesine karar verdi.

Erzurum Valiliğinden yapılan açıklamada ortaokul 5,6,7. sınıfların tam zamanlı uzaktan eğitime geçmesine, 8. sınıfların haftada 12-22 saat arasında yüz yüze eğitime devam edilmesine karar verildi. Lise hazırlık,9, 10,11 sınıflar tam zamanlı uzaktan eğitime geçerken lise 12. sınıflar seyreltilmiş olarak haftada 16-24 saat yüz yüze eğitim alacak.

Eskişehir Valiliğinden yapılan açıklamada 8 ve 12. sınıflar hariç tüm sınıfların uzaktan eğitime geçilmesine karar verildi. Özel eğitim okulları ve okul öncesi eğitim kurumları ise Eskişehir'de yüz yüze yüze eğitime devam edecek. 

Gaziantep Valisi Davut Gül, yaptığı açıklamada şehirde eğitimle ilgili yeni kararlar alındığını duyurdu. İlkokullarda hafta 2 gün yüz yüze eğitim alırken ortaokul 5,6,7. sınıf ile lise hazırlık, 9,10,11. sınıfların tam zamanlı uzaktan eğitime geçeceği paylaşıldı. 8. sınıflar haftada 12 ile 22 saat 12. sınıflar ise haftada 16-24 saat yüz yüze eğitim alacak. 

Malatya Valiliği Ortaokul 5,6,7. sınıflar ile lise hazırlık, 9, 10,11. sınıfların ikinci karara kadar uzaktan eğitime geçtiğini açıkladı. Okul öncesi eğitim kurumları yüz yüze eğitime geçecek. İlkokullar seyreltilmiş sınıflarda haftada 2 gün yüz yüze eğitim alacak.  Ortaokul 8. sınıflar haftada 12-22 saat, lise 12. sınıflar ise haftada 16-24 saat olacak şekilde yüz yüze eğitime geçecek.

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, yeni tip koronavirüs önlemleri kapsamında anasınıfı, ilkokul, ortaokul 8 ve lise 12. sınıflar dışında uzaktan eğitim kararı alındığını açıkladı. 

YORUMLAR 68
  • Ezgi uysal 3 yıl önce Şikayet Et
    5. Sınıflar acılsın nolurrrrrrrr
    Cevapla
  • maske 3 yıl önce Şikayet Et
    e ama korona var
    Cevapla
  • Baki Dağdelen 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence okular kapansın çünkü vaka artışı gitikçe yükseliyor ama bide şu var 8 inci sınıflara yazık çünkü lgs sınavına girecekler 12 desen onlarda üniversite ye hazırlanıyorlar onun için diyorlar zaten 8 ve 12 inci sınıflar açık kalsın öbürleride kapansın .
    Cevapla
  • irem derici 3 yıl önce Şikayet Et
    bence okular açık kalsın
    Cevapla
  • haluk sabri akdemir 3 yıl önce Şikayet Et
    açık lise 3 dönem online mı #
    Cevapla
  • Hüseyin berk 3 yıl önce Şikayet Et
    Okular kapansın bütün sınıflar kapattı sadece 8 sınıf ve 12 sınıflar açık bütün sınıflar kapansın
    Cevapla
  • Sevgi 3 yıl önce Şikayet Et
    Doğru bir yorumdur bence her okul kapanmalı çünkü korana vüris artmıştır herkesin sağlığı için korunmasız lazım
    Cevapla
  • Fatmanur 3 yıl önce Şikayet Et
    8 ve 12 sınıflar haftada kaç gün var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar