Lise sınavları iptal mi oldu? MEB Bakanı Ziya Selçuk'tan 3 Mayıs'taki sınavlar hakkında...

Lise sınavları ertelenecek mi? Milli Eğitim Bakanlığı, 15 Nisan’da aldığı uzaktan eğitim kararının ardından gözler lise sınavlarına çevrildi. 8 ve 12. sınıf öğrencileri yüz yüze eğitime devam ederken MEB, 3 Mayıs’ta yapılacak sınavlarla ilgili tüm illere Ölçme ve değerlendirme uygulamaları konulu yazı gönderdi. MEB Bakanı Ziya Selçuk sınavların ertelenmesiyle ilgili son dakika açıklama yaptı.Peki lise sınavları iptal mi edilecek?

Lise sınavları iptal mi oldu? MEB Bakanı Ziya Selçuk'tan 3 Mayıs'taki sınavlar hakkında...
Lise sınavları iptal mi oldu? MEB Bakanı Ziya Selçuk'tan 3 Mayıs'taki sınavlar hakkında...
GİRİŞ 22.04.2021 08:40 GÜNCELLEME 22.04.2021 08:40
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Lise sınavlarıyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı tarafından atılacak adım tüm öğrenciler ve aileler tarafından merak ediliyordu. Sınavla ilgili MEB Bakanı Ziya Selçuk flaş bir açıklama yaptı. Bilim Kurulunu işaret eden Selçuk erteleme sinyallerini verdi. Yüz yüze eğitime verilen aranın ardından okul sınavlarının ne zaman ve ne şekilde düzenleneceği herkes tarafından merak ediliyordu.  MEB Bakanı Ziya Selçuk imzasıyla 81 ile sınavlar hakkında yazı gönderildi. 29 Mart’ta yapılması hedeflenen ancak uzaktan eğitime geçilmesi ile yapılamayan sınavların tekrar iptal edilip edilmeyeceği lise öğrencilerinin gündemini en fazla meşgul eden konulardan birisi. Okullarda ikinci dönem sınavlarının yapılmasıyla öğrencilerin dönem sonu ortalamalarını belirleyecek. Milyonlarca lise öğrencisinin yüz yüze katılımıyla gerçekleştirilecek sınavların vaka sayılarına etkisi değerlendiriliyor. Peki lise sınavları iptal mi edilecek? İşte MEB Bakanı Ziya Selçuk’un yaptığı açıklamanın detayları.

Milli Eğitim Bakanı Açıkladı! Sınavlar Ertelenebilir!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 3 Mayıs’ta düzenlenecek sınavlarla ilgili son dakika açıklama yaptı. Riskin düşük derecede de olsa değerlendirme yaptıklarına dikkat çeken Bakan o yüzden açılmalar ve kapanmalar olduğunu belirtti. Açıklamasının devamında “  3 Mayıs’taki sınavlarla ilgili bakış açımız şu; eğer hocalarımız tabloyu ortaya koyduklarında bunların ertelenmesi gerekir bir şekilde yeniden bir tanzime ihtiyaç var denildiğinde, inanın hiç tereddüt etmeyiz derhal yaparız” ifadelerini kullandı.

“Kararı Gözden Geçiririz”

Sınavlarla ilgili olarak ısrar ve beklentilerinin olmadığını belirten Bakan Selçuk “ Çünkü çocuklarımız, kıymetli velilerimiz, öğretmenlerimiz kıymetli bizim, o yüzden de tümüyle tabloya bakıp, veriye bakıp, bilime bakıp, böyle bir kararı gözden geçiririz, yeniden ele alırız." dedi.

81 İle Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İmzasıyla Bildiri Gönderildi!

Milli Eğitim Bakanlığından daha önce illere gönderilen yazıda lise sınavlarının 3 Mayıs’ta yapılacağı duyurulmuştu. 2020-2021 eğitim öğretim yılına ilişkin tüm işlemler en geç 28 Mayıs’a kadar tamamlanacak. MEB Bakanı Ziya Selçuk tarafından illere gönderilen yazıda 12. sınıflar hariç tüm sınıfların uzaktan eğitime geçtiği hatırlatılarak ikinci dönemin birinci sınavlarının 1 Kasım 2020- 26 Mart 2021 arasında işlenen konu ve kazanımları kapsayacak şekilde hazırlanacağı vurgulandı. 3 Mayıs 2021'den itibaren "Ölçme ve Değerlendirme Uygulamaları" konulu yazıda belirtilen açıklama ve kurallar çerçevesinde planlanarak uygulanacak.

MEB 2020-2021 TAKVİMİ!

15 ŞUBAT 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı 2. Dönemi Başladı.

2 MART Risk durumlarına Göre Yüz Yüze Eğitime Geçildi.

15 NİSAN 8 VE 12. Sınıflar Hariç Yüz Yüze Eğitime Ara Verildi.

6 Haziran 2021 LGS Sınavı Gerçekleştirilecek.

2 TEMMUZ 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Sona Erecek.

YORUMLAR 1
  • Perihan nur 2 yıl önce Şikayet Et
    Lise sınavları ertelenmeli
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Alman liderin ziyareti sonrası Cumhurbaşkanlığı'ndan dikkat çeken 'İsrail' çıkışı!
İstanbul'da Metro Hattındaki arıza 33 saattir giderilemedi