Doğruyu Yanlıştan Nasıl Ayırt Ederiz?

İlmi Etüdler Derneği (İLEM), sosyal medya hesapları üzerinden Yasin Ramazan Başaran yürütücülüğünde yeni bir akademik eğitimin müjdesini verdi.

Doğruyu Yanlıştan Nasıl Ayırt Ederiz?
Doğruyu Yanlıştan Nasıl Ayırt Ederiz?
GİRİŞ 06.06.2021 12:33 GÜNCELLEME 06.06.2021 12:33

“Doğruyu Yanlıştan Nasıl Ayırt Ederiz?” başlığıyla düzenlenecek programın 2 oturum olarak 14 ve 21 Haziran 2021 tarihlerinde 19.00-21.30 saatleri arasında gerçekleştirilmesi planlanıyor. Düzenlenecek eğitime lisansüstü eğitimlerine başlayacak veya devam eden araştırmacılar ile lisans 3 ve 4. sınıf öğrencileri başvurabilecek.

Programda, “Doğruyu Yanlıştan Nasıl Ayırt Ederiz?” sorusuna cevap aranarak örnekler üzerinden yapılması ve yapılmaması gerekenlere işaret edilecek. Öte yandan eğitimin temel amacının lisansüstü eğitimlerine devam eden araştırmacıların mantıklı düşünme becerisini akademik hayata aktarmalarını sağlamak olduğu ifade edildi. Bu yetkinliğin nasıl kazanılacağı, önündeki engeller ve yanlış düşünme biçimlerini göstermek de eğitimin diğer amaçlarındandır.

Katılım şartları ve notlar: 

  • Eğitime katılım ücreti 80₺’dir. 
  • Eğitime lisansüstü eğitimlerine başlayacak veya devam eden araştırmacılar ile lisans 3 ve 4. sınıf öğrencileri eğitime başvurabilir.
  • Eğitim online olarak gerçekleştirilecektir.
  • Son başvuru tarihi 10 Haziran 2021’dir.

Eğitim kayıtları program sonunda belirli gün ve saatlerde geçerli olmak koşuluyla paylaşılacaktır.

Yasin Ramazan Başaran kimdir

2008'de Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni bitirdi. 2010’da Indiana Üniversitesi'nde başladığı felsefe doktorasını Doğa, Tanrı, ve Yaratma teziyle 2018’de tamamladı. Farklı üniversitelerde Eleştirel Düşünme dersleri verdi. Bilgi teorisi, teoloji, felsefe tarihi ve din-bilim-felsefe ilişkisine dair seminerler verdi, konferanslarda bildiri sundu. Halen Marmara Üniversitesi'nde din felsefesi dersleri vermektedir.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!