LGS sonuçları ne zaman açıklanacak? 2021 MEB tarih verdi! LGS sınav sonuç tarihi...

LGS sınav sonuçları için heyecanlı bekleyiş maratonu başladı. Milli Eğitim Bakanlığı 2021 yılında gerçekleştirilecek merkezi sınavın sonuçları için takvimi duyurdu. 6 Haziran’da ortaokul 8. sınıf öğrencilerinin katılımıyla düzenlenen sınavda ter döken öğrenciler sınavdan aldıkları puanları öğrenebilmek için LGS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusunu gündeme aldı. MEB LGS sonuç tarihini açıkladı. Peki 2021 LGS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

LGS sonuçları ne zaman açıklanacak? 2021 MEB tarih verdi! LGS sınav sonuç tarihi...
LGS sonuçları ne zaman açıklanacak? 2021 MEB tarih verdi! LGS sınav sonuç tarihi...
GİRİŞ 07.06.2021 10:08 GÜNCELLEME 07.06.2021 10:08
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ortaokul eğitimlerini hayalini kurdukları liselerde sürdürmek isteyen binlerce öğrenci bugün yapılan LGS sınavına katıldı. Sözel ve sayısal oturumlarda karşılarına çıkan sorulara yanıt veren öğrenciler sınav sonuçları için bekleyişe geçti. Sonuçların ilan edilmesiyle adaylar sınavdan aldıkları puanlara göre yerleşmek istedikleri liselere tercih edecek. İyi bir lise eğitimi almak isteyen öğrenciler için Milli Eğitim Bakanlığı başvuru kılavuzunda sonuçların ilan edileceği tarihi duyurmuştu.  LGS sonuçları meb.gov.tr adresinden erişime açılırken 8. sınıf öğrencileri T.C kimlik numaraları ile sonuçlara erişebilecek. Peki LGS sınav sonuçları ne zaman, hangi tarihte açıklanacak? İşte 2021 MEB LGS sınav sonuç tarihi…

LGS puan hesaplama nasıl yapılır? LGS puan hesaplama! 50, 55,60,65,70,75 net kaç puan yapar?LGS puan hesaplama nasıl yapılır? LGS puan hesaplama! 50, 55,60,65,70,75 net kaç puan yapar?

LGS Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Liseye Geçiş merkezi sınav sonuçları 30 Haziran tarihinde açıklanacak. Sınav sonuçlarının açıklanmasına 24 gün kaldı. Öğrencilere sınav sonuç belgeleri posta yoluyla gönderilmeyecek. www.meb.gov.tr adresi üzerinden T.C kimlik numarası ve doğum tarihiyle sorgulanacak.

Sonuç bölümünde adayların LGS sınavında sözel ve sayısal sorulara verdikleri doğru, yanlış yanıtlar ve sınav sonuçlarına göre elde ettikleri puanlar yer alacak. Sınav kurallarını ihlal eden öğrencilerin sınavları geçersiz sayılacak.

LGS Sınavının Geçersiz Sayılacağı Durumlar!

Başvuru şartlarını taşımayan adayların sınava katılması, cevap kağıdının sınav evrakından eksik çıkması veya zarar görmüş olması, öğrencinin herhangi bir kaynaktan veya diğer öğrencilerden kopya çektiğinin tespit edilmesi, cevap kağıdının okunmasını engelleyecek karalamalar, geçerli kimlik belgesinin ibraz edilmemesi, başka öğrencinin sınav evrakının kullanılması, öğrencinin yerine başkasının sınava katılması, sınav evrakının teslim edilmemesi gibi durumlarda öğrencilerin katıldığı sınav geçersiz sayılarak sonuçları açıklanmayacak.

LGS Sınav Sonuçlarına Nasıl İtiraz Edilecek?

Sorulara, cevap anahtarlarına ve sonuçlara yapılacak itirazlar, soruların, cevap anahtarlarının ve sonuçların https://www.meb.gov.tr internet adresinde yayımlanmasından itibaren en geç 5 (beş) iş günü içinde ÖDSGM resmî internet sayfasında (https://odsgm.meb.gov.tr) yer alan e-itiraz bölümünden elektronik olarak yapılabilecektir.

b. Elektronik ortamda yapılan itirazların incelenebilmesi için T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası şubelerinden herhangi birine, “Kurumsal Tahsilât Programı” veya bankamatik, internet bankacılığı aracılığıyla ya da https://odeme.meb.gov.tr adresinden tüm bankaların kredi kartları aracılığıyla 20 TL (KDV dâhil) yatırılması gerekmektedir.

LGS Sınavı Derslerin Katsayı Oranları Açıklandı!

YORUMLAR 1
  • Cemil 2 yıl önce Şikayet Et
    bazı derslerin 4 kat fazla olması hem mantıklı değil.. hem de acımasız. daha adil bir puanlamanin yapılması lazım
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tel Aviv müzakerelerde ilerleme olmazsa Refah'a saldıracağını Mısır'a iletti
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı