2021 LGS sınavı kaç dakika sürecek? MEB LGS birinci ve ikinci oturum sınav süreleri!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Liselere Geçiş Sınavı Pazar günü düzenlenecek. Sayısal ve sözel olmak üzere iki oturumda gerçekleştirilecek sınav öncesi sabahın erken saatlerinde yola çıkan öğrenci ve veliler LGS saat kaçta başlayacak? sorusunun yanıtını merak ediyor. 8. sınıf öğrencilerinin katılacağı LGS sınavı Türkiye genelinde 17 bin 793 okulda düzenlenecek. Peki LGS sınavı kaç dakika sürecek? İşte LGS sınavının başlangıç ve bitiş saati…

 2021 LGS sınavı kaç dakika sürecek? MEB LGS birinci ve ikinci oturum sınav süreleri!
2021 LGS sınavı kaç dakika sürecek? MEB LGS birinci ve ikinci oturum sınav süreleri!
GİRİŞ 06.06.2021 09:50 GÜNCELLEME 06.06.2021 10:57

Ortaokullardan liseye geçiş sınavı olarak bilinen LGS bugün gerçekleştirilecek. Öğrencisini okula götürmek için yollara düşen binlerce aile LGS sınavının tam olarak başlayacağı saati öğrenmek için araştırma yapıyor. İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile sınava giden öğrenci ve veliler sokağa çıkma yasağından muaf tutulacak. Sınava geç kalmamak ve saatinde yetişebilmek için öğrencilerin belirtilen saatten önce sınav salonunda hazır bulunması gerekiyor. Pandemi koşulları nedeniyle aileler okul bahçelerinde öğrencileri bekleyemeyecek. Peki sınavı kaç dakika sürecek? LGS sınavı kaç saat sürecek? İşte MEB tarafından yayınlanan kılavuza göre öğrencilerin okulda olması gereken saat…

LGS Sınavı Saat Kaçta Başlayacak?

Liselere Geçiş Sınavı kapsamında düzenlenecek LGS sınavı 6 Haziran tarihinde yapılacak. İlk oturum olarak bilinen sözel bölümün sınavı saat 09.30’da sayısal oturum olarak bilinen sınav ise 11.30’da başlayacak.  Kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için öğrenciler en geç saat 09.00’da sınava girecekleri binada hazır bulunmalıdır.

LGS Sınavı Kaç Dakika Sürecek?

Sözel alandan oluşan ve 50 soru yöneltilecek birinci oturum 75 dakika sürecek. 09.30’da başlayan LGS birinci oturumu 10.45’de sona erecek. Ardından ikinci oturum olarak bilinen sayısal oturum saat 11.30’da başlayacak. Öğrenciler 40 sorudan oluşan ikinci oturumda 80 dakika sınavda kalacak. Liselere Geçiş sınavı saat 12.50’de sona erecek.

Öğrenciler Sınav Başladıktan Sonra Sınava Girebilecek!

Milli Eğitim Bakanlığı, sınava geç kalan veya yetişemeyen öğrenciler için sınavın başlamasından itibaren 15 dakika kadar sınava öğrenci kabul edilmesi kararını aldı. Sınavın başlangıç  saati olan 09.30’dan 15 dakika dolana kadar sınav salonlarına öğrenci alınabilecek. (09.45) Ancak ilk 15 dakikalık süre zarfının ardından hiçbir şekilde salona öğrenci kabul edilmeyecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Deprem uzmanından uyarı: 'Tokat'ta 6 ve üzeri deprem olabilir'
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor