Sınıfta kalma kaldırıldı mı? MEB’den beklenen karne açıklaması! İlkokul, ortaokul ve lise sınıf tekrarı…

MEB tarafından alınan karara göre 2020-2021 eğitim öğretim yılı ikinci dönem karneleri 18 Haziran’da verilecek. e-Okul üzerinden erişime açılacak dijital karneler ile birlikte öğrencilerin aldıkları takdir, teşekkür ve onur belgeleri VBS üzerinden görüntülenecek. Yüz yüze sınava katılan veya 1. dönem notlarının ikinci dönem karnesi için geçerli olması için okula başvuru yapan İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri ile aileler sınıfta kaldırıldı mı? sorusuna yanıt arıyor. İşte Milli Eğitim Bakanlığından yapılan sınıf tekrarı açıklaması…

Sınıfta kalma kaldırıldı mı? MEB’den beklenen karne açıklaması! İlkokul, ortaokul ve lise sınıf tekrarı…
Sınıfta kalma kaldırıldı mı? MEB’den beklenen karne açıklaması! İlkokul, ortaokul ve lise sınıf tekrarı…
GİRİŞ 04.06.2021 16:28 GÜNCELLEME 04.06.2021 16:28
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

MEB sınıf tekrarına ilişkin milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiren konuda aldığı kararı açıkladı. Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü İlkokul, ortaokul öğrencilerine ilişkin sene sonu iş ve işlemleri konulu yazı gönderdi. 2020-2021 eğitim öğretim yılında devamsızlık bilgileri sadece bu yıla özel olarak dikkate alınmayacak. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı açıklamada karnelerin 18 Haziran’da erişime açılacağını duyurmuştu. Ölçme ve değerlendirme işlemlerinde yüz yüze yapılan sınavlar ve 1. dönem karne notları ikinci dönem karnelerinde belirleyici olacak. Veliler ve öğrenciler sınıfta kalma var mı? sorusuna cevap arıyor. Milli Eğitim Bakanlığından konuyla ilgili beklenen açıklama geldi. İşte sınıf geçme ile ilgili merak edilen soruların yanıtı…

Sınıf Geçme İşlemleri Görüşülmeyecek!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 81 ile İlkokul ve ortaokullarla ilgili sene sonu iş ve işlemleri konulu yazı gönderildi. İl Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderilen yazıda 2020-2021 eğitim öğretim yılı ile sınırlı olmak üzere öğrencilerin e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi’ne işlenen devamsızlık bilgilerinin dikkate alınmayacağı ifade edildi.

İlgili mevzuat gereği ders yılı sonunda yapılması gereken şube öğretmenler kurulu toplantılarında öğrencilerin sınıf geçme iş ve işlemleri görüşülmeyecek. Öğrencilerin ölçme ve değerlendirme uygulamalarında özellikle seçmeli derslerde karışıkların oluşmasını önlemek amacıyla nakil işlemleri mesai bitimiyle kapatılacak.

Sürekli devamsız durumda bulunan öğrenciler tespit edilerek sınıf tekrarına kalmaları sağlanacak. 

Karneler Dijital Olarak Verilecek!

2020-2021 eğitim öğretim yılında ikinci dönem karnelerinin 18 Haziran’da verilmesi kararı alındı. Öğrenciler belirlenen tarihte 18 Haziran’da karnelerini elektronik olarak e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden öğrenecek. İsteyen veliler ve öğrenciler talepte bulunması durumunda karnelerini basılı olarak teslim alabilecek. Öğrencilerin karne notlarına göre alacağı Takdir, Teşekkür belgeleri e-Okul’dan erişime açılacak.

Takdir ve Teşekkür Belgesi Nasıl Hesaplanır?

Öğrencilerin derslerden  yıl boyunca aldığı bütün notların ortalaması alınarak yıl sonu karne puanı oluşturuluyor. Pandemi nedeniyle bu yıl öğrencilerin not ortalamaları girdikleri yüz yüze sınavlar veya birinci dönemden aldıkları notlar ile belirlenecek.

İlkokul 4. sınıflar ile ortaokul ve İmam Hatip Ortaokullarında belge almak isteyen öğrencilerin Türkçe dersinden en az 55 diğer derslerin her birinden 45 puan ortalamasını almaları gerekmektedir. Dönem sonu ağırlıklı puan ortalaması 70 ile 84.99 olan öğrenciler Teşekkür Belgesi, 85 ve üzeri olan adaylar Takdir belgesi almaya hak kazanır.

YORUMLAR 24
  • Erzurum 2 yıl önce Şikayet Et
    Sorumluluk sınavları kaldırılsın 11 sınıftan sorumluluğa kalanlar için diploma alamıyoruz koronanin yuzunden
    Cevapla
  • İsimsiz 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel okulu açılmasına sevindim iyiki okul var ben okulumu çok özledim.
    Cevapla
  • Gül 2 yıl önce Şikayet Et
    Bencede sınıfta kalma olmasın öğrenciler zaten bişey öğrenemedi çocuklardan ne bekleyebiliriz ki bide kalınırsa moralman hep çöker
    Cevapla
  • İsimsiz 2 yıl önce Şikayet Et
    O okulun açılmasına çok sevindim gerçekten iyiki okul var.,@@@***
    Cevapla
  • Ben 2 yıl önce Şikayet Et
    Yani
    Cevapla
  • Ben 2 yıl önce Şikayet Et
    Bence de okul da kalma olmasın
    Cevapla
  • Elif 2 yıl önce Şikayet Et
    Evet ya
    Cevapla
  • Mihriban 2 yıl önce Şikayet Et
    Haklısın
    Cevapla
  • Yunus 2 yıl önce Şikayet Et
    Derslerden bişi anlasam sınıfta kalmadım lise 1e gidiyorum hayattan soğudum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor
3 penaltı kurtaran kaleci: Babam bana muska verdi!