DGS sınav tarihi! ÖSYM DGS geç başvuru günü ne zaman? ÖSYM 2021 sınav takvimini duyurdu!

DGS başvurularının tamamlanmasıyla gözler geç başvuru tarihlerini çevrildi. Ön lisans eğitimlerini 4 yıllık bölümlere tamamlamak isteyenler Dikey Geçiş Sınavında ter dökecek. ÖSYM tarafından 21-31 Mayıs tarihlerinde alınan başvuruları kaçıranlar DGS geç başvuruları ne zaman başlayacak? sorularına yanıt arıyor. İşte 2021 DGS sınav tarihleri ve geç başvuru günü…

DGS sınav tarihi! ÖSYM DGS geç başvuru günü ne zaman? ÖSYM 2021 sınav takvimini duyurdu!
DGS sınav tarihi! ÖSYM DGS geç başvuru günü ne zaman? ÖSYM 2021 sınav takvimini duyurdu!
GİRİŞ 04.06.2021 08:58 GÜNCELLEME 04.06.2021 08:58

Meslek yüksekokulu, açık öğretim ön lisans bölümleri ve diğer 2 yıllık bölümlerden mezun olan öğrencilerin lisans programlarına geçiş yapması için DGS sınavı organize ediliyor. Geçtiğimiz günlerde sona eren başvuruların ardından DGS sınav tarihleri ve DGS geç başvuru günü merak konusu oldu. Dikey Geçiş Sınavında adaylara sözel ve sayısal alandan oluşan aldıkları üniversite eğitiminin yeterliliğini ölçen sınav yapılıyor. Sınav sonuçlarının ilan edilmesiyle puanlarına göre tercihte bulunan öğrenciler 4 yıllık bölümlerde eğitimlerine devam edebilecek. ÖSYM DGS geç başvuru ve sınav takvimini açıkladı. Peki 2021 DGS ne zaman yapılacak? İşte merak eden öğrenciler için açıklanan tarihler!

DGS Geç Başvuruları Ne Zaman Alınacak?

2021 yılında düzenlenecek DGS sınavı başvurularını yapamayan adaylar için geç başvuru günü 8 Haziran olarak belirlendi. Bu tarihte adaylar ÖSYM AİS üzerinden T.C kimlik numarası ve şifreleriyle giriş yaparak sınava başvuru yapacak. Geç başvuru gününde öğrencilerin sınav ücretini aynı gün içerisinde yatırması gerekiyor. ÖSYM tarafından belirlenen miktara  göre DGS geç başvuru ücreti normal sınav ücretinden %50 artırımlı olarak alınıyor.

DGS Sınavları Ne Zaman Yapılacak?

Binlerce adayın katılımıyla gerçekleştirilecek Dikey Geçiş Sınavı 11 Temmuz 2021 tarihinde düzenlenecek. Sınav saat 10:15’de başlarken sınav 150 dakika sürecek. Sınavda adaylara sayısal ve sözel bölümden oluşan yetenek testi uygulanacak. Testte öğrencilere 120 soru yöneltilecek. DGS sınavında adayların  akıl yürütme (muhakeme) yeteneğinin ölçülmesi amaçlanmaktadır. 

DGS Sınav Giriş Belgesi Ne Zaman Açıklanacak?

Adaylar bu belgelerini, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden, sınav tarihinin yaklaşık 10 gün öncesinden başlamak üzere edinebileceklerdir. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafı bulunmaktadır

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı