Emine Ahmet Yeni Kız AİHL’ye bölge ikinciliği

İlkadım Emine Ahmet Yeni Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu motiflerin dili projesi bölge ikincisi oldu.

Emine Ahmet Yeni Kız AİHL’ye bölge ikinciliği
Emine Ahmet Yeni Kız AİHL’ye bölge ikinciliği
GİRİŞ 23.06.2021 13:42 GÜNCELLEME 23.06.2021 13:42

Ortaokul öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve bilimsel gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı’nca Biyoloji, Coğrafya, Değerler Eğitimi, Fizik, Kimya, Matematik, Tarih, Teknolojik Tasarım, Türkçe ve Yazılım alanlarında Ortaokul Öğrencileri arasında düzenlenen Araştırma Projeleri Yarışmasında İlkadım Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerin hazırlamış olduğu motiflerin dili projesi bölge ikincisi oldu. 

Bakırköy Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden bir ilkBakırköy Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden bir ilk

GENÇLERLE KÜLTÜRLER MİRAS

Bu yıl yarışmaya ülke genelinde 15 bin 674 proje başvurusu alınmış, ön değerlendirmeyi geçen bin 453 projenin sahibi öğrenciler, 15-16 Haziran 2021 tarihleri arasında çevrimiçi olarak düzenlenen bölge yarışmalarına katılmıştır. Danışmanlığını Havva Taşkın Bayramın yapmış olduğu projeyi Zeynep Sudem Genç ve Sümeyye Dilek isimli öğrenciler yürütmüştür. Proje danışmanı Havva Taşkın Bayram; gelecek geçmişin değerlerinde saklıdır, sözüyle yola çıktığımız Motiflerin Dili adlı projemizde geleceğin büyükleri olan gençlerimize kültürel değerlerimizden, geleneksel motiflerimizin bir türü olan ahşap baskı tekniğini öğreterek kültürel mirasımızın sürdürülebilirliğini sağladıklarını, Samsun yöresinde kullanılan motiflerimizi 3D modelleme programıyla anlamını bozmadan yeniden tasarlayıp 3D çıktılarını aldık ve bu inovatif motifleri baskı kalıbı haline getirip çeşitli yüzeylere uyguladıklarını, söyledi.

Avrupa'nın ilk imam hatip okulu 6. dönem mezunlarını verdiAvrupa'nın ilk imam hatip okulu mezunlarını verdi

PANDEMİ SÜRECİNİ AVANTAJA ÇEVİRDİLER

Ayrıca Bayram “Öğrencilerimiz modernleşen yeni dünya düzenin de geçmişi  öğrenmenin hazzını yaşadılar. Bilimsel proje hazırlamanın yöntemlerini öğrendiler, pandemi sürecini çalışarak avantaja dönüştürdüler” dedi.

Proje öğrencilerinden Zeynep Sudem Genç “Bizler bu çalışmayı yaparken geçmişi öğrenmenin hazzını  yaşadık , geleceğe artık geçmişin penceresinden bakabiliyoruz. Bizler proje okulunda öğrenci olmaktan gurur duyuyoruz.” dedi

Proje öğrencilerinden Sümeyye Dilek “Biz okulumuzun  ortaokul bölümünün ilk projesi olup bölgede 2. Olmaktan çok gururluyuz, biz çok emek verdik geri kalanında ALLAH tan hayırlısını diledik bizim de nasibimiz 2. olmakmış.”dedi.

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İran'dan operasyon! Füzeler peş peşe havalandı! Yeni görüntüler paylaştılar
7 milyon kişi Türkiye'ye gelecek! Uçak yetişmiyor