MEB teyakkuza geçti: Öğretmenlere PCR takibi

Öğretmenlerin her gün Elektronik Takip Sistemi’nden takip edildiğini aktaran Millî Eğitim Bakanlığı yetkilileri “PCR testi yaptırmayan öğretmen derse giremeyecek” dedi.

MEB teyakkuza geçti: Öğretmenlere PCR takibi
MEB teyakkuza geçti: Öğretmenlere PCR takibi
GİRİŞ 08.09.2021 06:46 GÜNCELLEME 08.09.2021 06:46
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

Okulların açılmasıyla beraber aşı olmayan öğretmenlere yönelik getirilen PCR testi zorunluluğunun ardından, gözler bu sürecin nasıl ilerleyeceğine çevrildi.

Edinilen bilgilere göre, Millî Eğitim Bakanlığı öğretmenlerin test olup olmadığını adım adım takip ediyor. Bazı öğretmenlerin PCR testini yaptıramadığı, ancak bunun hastanede yaşanan yoğunluktan kaynaklı ya da test sonucunun çıkmaması sebebiyle olduğu belirtiliyor. Ancak, bu durumu suiistimal eden öğretmenlere yönelik idari işlemlerin yapılması gündeme gelebilecek. İl Hıfzıssıhha Kurulları Kararları doğrultusunda hareket edileceği ifade edilirken, Ankara ve İstanbul’da zorunlu PCR testine yönelik alınan kararlara da dikkat çekildi.

Bakanlık yetkilileri “18 yaş üstü, aşı olmayan herkese PCR testi zorunluluğu getirildi. PCR testi yaptırmayan öğretmenler derse giremeyecek. İl Hıfzıssıhha Kurullarının kararları doğrultusunda buna uymayan herkese aynı işlem uygulanacak” dedi. Bakanlık yetkilileri, vaka sayıları, aşı olan, temaslı ya da yakın temaslıların, hatta ailesinde vaka olup olmayan öğretmenlerin bile Elektronik Takip Sistemi’nden her gün takip edildiğini aktardı. İl ve ilçelerdeki bütün okullardan anlık bilgi akışının sağlandığı belirten Bakanlık yetkilileri “Bu süreçte çok kontrollü gitmemiz gerekiyor” değerlendirmesini yaptı.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
YORUMLAR 54
  • Fani 2 yıl önce Şikayet Et
    Vatanı milleti devleti için gecesini gündüzüne katan, kadim tarihimizden bahsedip yarının büyük Türkiyesini inşa edecek olan sizlersiniz diye çocukları bildiği gençliği yetiştiren muallime reva görülen muamele bu mudur! PCR ve aşı saçmalığı geleceğimize vurulan prangadır. Akletmeye başladığımızda iş işten geçmiş olmaz inşallah...
    Cevapla
  • Osman Selçuk 2 yıl önce Şikayet Et
    1) Aşı karşıtı değilim, ama zorunlu PCR testine karşıyım. İnsanlarda diğer fobiler gibi aşı fobisi de olabilir. Örneğin İstanbul'dan Van'a gidecek birisi Uçak fobisi varsa kara yolu ile gidebilir. O kişiye deseniz "istatistiklere baktığımızda uçak daha az riskli karayolu daha riskli" kişi yine de zahmetli ve riskli olmasına rağmen kara yolunu tercih edebilir. Bu kişiye ısrarla karayolunu tercih ediyorsun, orada trafiği ve ölüm riskini artırıyorsun, zorla uçağa bineceksin, yoksa her il sınırında araç muayenesi yapacaksın demek ne kadar adil?
    Cevapla
  • Osman Selçuk 2 yıl önce Şikayet Et
    2) Aynı şekilde riskleri bilmesine rağmen aşı olmayana da haftada iki kez PCR testi olacaksın demek aynı şey. Geçmişte baş örtüsü var diye okullara alınmayan kızlara ikna odaları adı altında yaptıkları işkenceden ne var ki var zoraki haftada iki kez PCR testi istemenin. Elbette her PCR testi için genizden sürüntü alınırken çekilen acı seçim zamanı geldiğinde oy kullanırken tercihleri etkileyecektir.
    Cevapla
  • Guness 2 yıl önce Şikayet Et
    Hepsi unutsunlar oyu artık hic birinin gözümüzde degeri kalmadı
    Cevapla
  • azrail 2 yıl önce Şikayet Et
    hadi lan ..
    Cevapla
  • Osman Selçuk 2 yıl önce Şikayet Et
    3) Örneğin ben yerli aşı için gönüllü oldum ama daha bir dönüş olmadı. İthal aşıları da olmak istemiyorum. Turkovac 3. faz için hiç aşı olmamış gönüllülere de ihtiyaç var. Her gün yeni bir mutant virüs çıkıyor. Yarın bir gün yeni aşı çalışmaları için bile hiç aşı olmamış kişilere ihtiyaç duyulacaktır. Bu nedenle dahi bir miktar aşı olmamış aşının etkisini değerlendirebilecek, kendini ifade edebilecek eğitimli insanlara ihtiyaç duyulacağı kesindir.
    Cevapla
  • ati 2 yıl önce Şikayet Et
    Aşı : Hasta olmayı engelliyor mu ? Hayır. Aşı başkasına bulaştırmayı engelliyor mu ? Hayır. Aşı entübe ve ölüm riskini azaltıyor mu ? evet. Aşı ne kadar süre koruyor ? 3-6 ay arası. Her altı ayda bir aşı mı olmak gerekiyor ? Evet. Virüsün mutasyonlarında aşının tesiri ne kadar ? Gittiçe aşının tesiri azalıyor. Mu varyantında aşıdan virus kaçabiliyor. Aşı olan kişiler tedbiri bırakıyor, maskeyi ve mesafeyi hiçe sayıyor mu ? Evet. O halde aşı başarısız. Aşı olmamak daha iyi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı
Başkent'te kazanan çıkmadı! İlk finalist Dolmabahçe'de belli olacak