Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Cübbeli Ahmet'e tepki: Açıklamalarını düzelt

Cübbeli Ahmet'in imam hatip okullarıyla ilgili açıklamasına Milli Eğitim Bakanlığı'ndan tepki geldi. MEB Din Öğretimi Genel Müdürü Dr. Nazif Yılmaz, Cübbeli Ahmet'in açıklamalarını düzeltmesini istedi ve RTE İmam Hatip Lisesi'ne davet etti.

GİRİŞ 23.09.2021 11:48 GÜNCELLEME 23.09.2021 15:40
Bu Habere 293 Yorum Yapılmış

Kamuoyunda Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün imam hatip okullarıyla ilgili yaptığı "Çocuklarınızı imam hatip ve ilahiyata göndermeyin" açıklamasına tepki yağıyor. 

ÖNDER Onursal Başkanı İbrahim Solmaz'dan 'Cübbeli Ahmet'e tepkiÖNDER Onursal Başkanı İbrahim Solmaz'dan 'Cübbeli Ahmet'e tepki

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Dr. Nazif Yılmaz, Cübbeli Ahmet'in öğretmen ve öğrencileri zan altında bırakan ifadelerini tashih etmesinin arzulandığını ifade etti. Yılmaz'ın yaptığı açıklama şöyle: 

Sayın Ahmet Mahmut Ünlü’nün İmam Hatip Okulları ile ilgili açıklamaları kendisinin bu kurumlar hakkında sahih olmayan nakiller üzerinden zanda bulunmasına sebep olduğunu görmekteyiz.

Bir asırdır “İmam Hatip Mektebi/Okulu/Lisesi” adıyla eğitim sistemimizde yerini alan İmam Hatip Okullarının temel misyonu, eğitim öğretimde bütüncül bir yaklaşımı esas alıp fizik-metafizik, madde-mânâ, dünya-ahiret dengesini ve ilişkisini gözeterek varlığa, hayata, bilime ve sanata tevhîdî bir anlayışla bakan, hayatın her alanında erdemleriyle var olan, tarihî ve kültürel mirasımızı özümsemiş, ailesine, çevresine, ülkesine ve bütün insanlığa faydalı olma idealine sahip, Kur’an ve Sünnet ekseninde bilgi ve hikmetin yolundan giderek medeniyetimizin ihyâ ve inşâ sürecinde sorumluluk alan öncü nesillerin yetiştirilmesi olmuştur.

"DERS KİTAPLARINDA AYRIMCILIK YOK"

İmam hatip okullarında verilen eğitimde ve ders kitaplarında ayrımcılıkları ve mezhebî farklılıkları öne çıkaran bir anlayış değil Kur’an ve sünnet merkezli, temel İslâmî kaynaklara dayalı bütünleştirici ve birleştirici bir yaklaşım ortaya konulmaktadır. 

Okullarda verilen din eğitiminde İslam dîni içerisinde ortaya çıkan farklı fıkhî yorumlar ve düşünce oluşumları bir zenginlik olarak kabul edilerek öğrencilerin bu bilgileri doğru bir şekilde öğrenmesi hedeflenmektedir. Bunun sonucunda, öğrencilerin Kur’an ve sünnet çerçevesinde doğru inanca sahip olmaları, doğru bilgi, doğru düşünce ve doğru davranış kazanmaları hedeflenmektedir. Ülke insanının dînî inanış ve anlayışlarını göz ardı etmeksizin bid’at ve hurafelerden arındırılmış, sahih bir din öğretimi, devletin denetim ve himâyesinde gerçekleştirilmektedir.

Cübbeli Ahmet'in imam hatip okullarıyla ilgili tepki çeken açıklamaları:

"BU İFADELERİ TASHİH ETMELİ"

Dolayısıyla bu nezih kurumlar hakkında kamuoyunu yanıltıcı bilgilerin hem de din adına anlatılmasını doğru bulmamaktayız. Okullarımızı, öğretmen ve öğrencilerimizi zan altında bıraktığı için ifadelerini tashih etmesini arzu ediyoruz. 

RECEP TAYYİP ERDOĞAN İMAM HATİP LİSESİNE DAVET ETTİ

Bir de, kendisini daha geniş bilgi almak için 1951 yılında ilk açılan okullardan kendisine yakın olan Fatih’teki İstanbul Recep Tayyip Erdoğan İmam Hatip Lisesine davet ediyoruz. 

ÖNDER'DEN TEPKİ

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği de Ahmet Mahmut Ünlü'nün açıklamalarına tepki gösterdi. ÖNDER'den yapılan açıklama şöyle:

22.09.2021 gecesi CNNTÜRK televizyonunda Tarafsız Bölge programının konuğu tarafından yanlış ve eksik bilgiden kaynaklı yapıldığına inandığımız açıklamalarla her platformda ortaya çıkması muhtemel olan tekil örnekler üzerinden koskoca bir camianın hedef alınması ve genelleyici bir yaklaşım içinde olunması, İmam Hatip camiası olarak bizleri üzmüş ve rahatsız etmiştir.

İmam Hatip okulları yüzyılı aşan tarihiyle fen ve sosyal bilimlerle İslam İlimlerini öğrencilerine birlikte veren eğitim kurumlarıdır. Kurulduğu günden beri ülkemiz için çalışan okullarımız bundan sonra da hizmet etmeye, katma değer üretmeye, kaliteli ve nitelikli insan yetiştirmeye devam edecektir. İmam Hatip okulları kimi çevrelerin hedef göstermesine ve engelleme çabalarına rağmen milletimizin büyük bir özveri ile sahip çıktığı eğitim kurumları olmuştur.

İmam Hatip okulları ülkemizin zengin tarihî tecrübesinden süzülerek ortaya çıkan örnek bir eğitim modelidir. Olumsuz bireysel örneklerden yola çıkarak İmam Hatip modelini tümüyle itham etmek, hakikate dayanmayan zanlarla bu modele dair olumsuz algi oluşturmaya çalışmak milletimizin emeğine ve bu okullara emek veren binlerce insana ve yüzbinlerce öğrencimize yapılmış bir haksızlıktır. Ülkemizin içeride ve dışarıda pek çok sorunla mücadele ettiği bir süreçte İmam Hatip okullarını gündem malzemesi yapmaktan sakınmak, toplumsal birlik ve kardeşliğimize zarar verici yaklaşımlardan uzak durmak başta ilim adamları ve kanaat önderleri olmak üzere herkesin ortak sorumluluğudur.

Bizler ÖNDER İmam Hatipliler Derneği olarak hiçbir suni tartışmanın tarafı olmayacağımızı, gençlerimizin eğitimine her zaman destek olacağımızı, ülkemizin ve milletimizin her alanda gelişmesi için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğimizi, çalışmalarımız sırasında birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin her zaman önceliğimiz olacağını kamuoyuna saygıyla beyan ederiz.

ÖNDER ONURSAL BAŞKANI İBRAHİM SOLMAZ: HAKSIZ İTHAMLARI KENDİSİNE YAKIŞTIRAMADIK

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Onursal Başkanı İbrahim Solmaz, Cübbeli Ahmet'in tepki çeken ifadeleri ile ilgili "İmam Hatipleri zan altına sokan olmayan şeyleri var gibi lanse eden bir yaklaşımı haksız ithamları kendisine yakıştıramadık." açıklamasını yaptı.

İmam Hatiplerde hiçbir zaman ifrat ve tefrit olmadığını söyleyen İbrahim Solmaz'ın açıklaması şu şekilde;

Sayın Ahmet Mahmut Ünlü hoca dün akşam CNNTÜRK  TV de İmam Hatip Okulları ile ilgili olarak eksik ve yanlış bilgilerle maalesef talihsiz açıklamalarda bulunmuştur. 

İmam Hatipleri zan altına sokan olmayan şeyleri var gibi lanse eden bir yaklaşımı haksız ithamları kendisine yakıştıramadık. 

"İMAM HATİPLERDE HİÇBİR ZAMAN İFRAT VE TEFRİT OLMAMIŞTIR"

İmam Hatiplerde hiçbir zaman ifrat ve tefrit olmamıştır şu anda da mevcut değildir. Tam tersine İmam Hatipler her türlü aşırılığın, fanatizmin karşısında olmuştur.  

Eğer bugün ülkede özellikle dini bakımdan bir aşırılık yoksa bunda asıl pay İmam Hatiplere aittir. 

İmam Hatipler bırak tahribat yapmayı her türlü kötü akımdan özellikle de FETO'dan korumada asıl kalkan olmuştur. İmam Hatipler başta FETO olmak üzere her türlü aşırı akımın panzehiri olmuştur. 

"HAKSIZ İTHAMLARINI DÜZELTMESİNİ BEKLİYORUZ"

Mahmut hoca öğrencilerimizi ve velilerimizi ve bu okulları bağrına basmış halkımızı tedirgen etmeye hakkı yoktur. Eksik bilgiden ve yeteri kadar okulları incelemeden söylemiş olduğunu düşündüğümüz haksız ithamlarını da düzeltmesini bekliyoruz. 

Ayrıca  en kısa sürede bir İmam Hatip Lisesine uğrayarak eksik ve yanlış bilgilerini telafi etmelidir. 

 

YORUMLAR 293
  • Ali Mavili 2 yıl önce Şikayet Et
    İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu çokça açılmıştır. Ancak bu çokluk maalesef kaliteyi getirmemiştir. İmam Hatip okulları kaliteyi arttırma yolunda çalışmalı. Eskiden olduğu gibi. Müfredat, öğretmen seçimi, dini rehberlik, sosyal olanaklar, bilimsel çalışmalar vb yönlerden yapılacak iyileştirmelerle İmam Hatip okulları kaliteyi yakalayacaklardır inşallah. Tüm İmam Hatip okullarını zan altında bırakacak olumsuz eleştirilerden kaçınmakta fayda var. İmam Hatip okulları da diğer bütün okullarımız gibi geleceğimizi inşa eden kurumlarımızdır. Cüppeli Ahmet Hoca gibi kıymetli hocalarımızın imam hatip okullarını desteklemelerini bekliyoruz.
    Cevapla
  • ENGİN 2 yıl önce Şikayet Et
    Ahmt hoca belki çok sert konuştu ama bir gerçeğide gözterdi İmam hatipler çok önemli ama bu kadar çok olması ve kontrolsüz olması yerine daha az , Ehli Sünnete uygun ve kaliteli olması önemli. Sayı çokluğu değil keyfiyet önemli
    Cevapla
  • Ethem Eser 2 yıl önce Şikayet Et
    hoca haklı kendisine güveniyorum
    Cevapla
  • Ahmet bey 2 yıl önce Şikayet Et
    Sahte hocalar insanları kandırmaya devam ediyor...
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Devlet ve diyanet Ilahiyat fakültesine ögrenci alirken Ehl Sünnet e uygun insanlar olduklarina dikkat etmeli. Müfredata aykiri, ögrencilerin imanini tahrip edecek eylemleri varsa görevine son verilmeli. Ayrica sirf din dersi verilir gibi ders vermek olmaz. Düz bilgi neye yarar? Bu is kalb isi. Gencler Iman Ahlak Edep anlatilmali asilanmali.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig devi büyük oynuyor! Di Maria ve Hermoso
Uğurcan Çakır ve Markus Gisdol arasında gerginlik