Fehmi Demirbağ Erdemli gençlerle buluştu

Hasbahçe Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu değerler eğitimi kapsamından birbirinden güzel isimleri ağırlamaya devam ediyor.

Fehmi Demirbağ Erdemli gençlerle buluştu
Fehmi Demirbağ Erdemli gençlerle buluştu
GİRİŞ 09.10.2021 10:49 GÜNCELLEME 09.10.2021 12:58

Hasbahçe Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje okul müdürü Mehmet Salih Yıldız eğitimci yazar çizgi roman hocası Fehmi Demirbağı Erdemli Gençlik kapsamında konuk eti. Okul Müdürü Mehmet Salih Yıldız’ın açılış konuşmasıyla başlayan etkinlik eğitimci yazar Fehmi Demirbağ’a ve seminere katılan Kağıthane Belediyesi Kültür İşleri müdürü Önder Benzeş’e teşekkürleriyle başladı.. Mehmet Salih Yıldız Erdemli Gençlik seminerin somut ayağının Kağıthane Belediyesi Kültür müdürlüğü ile işbirliği içinde, Hasbahçe Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulunda Fehmi Demirbağ hocamızın yönetiminde Çizgi Roman Okulu Projelerinin desteklenmesi gerekirse bu konuda ortak proje yürütebilecekleri talebiyle konuşmasını sonlandırdı. Kültür Müdürü Önder Benzeş konuşmalarında Erdemli Gençlik seminerleri ile çizgi roman okulunu hayata geçirecek ortak proje yürütebileceklerini belirterek ve böyle bir çalışma başlattıkları için okul müdürü Mehmet Salih Yıldıza teşekkür etti.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi TEKNOFEST’e en çok proje sunan vakıf üniversitesi olduHasan Kalyoncu Üniversitesi TEKNOFEST’e en çok proje sunan vakıf üniversitesi oldu

Yoğun bir ilgiyle karşılanan Fehmi Demirbağ, önce okul müdürü ve yardımcılarıyla bir araya gelerek okul ilgili bilgi aldı. Seminerde öğrencilerin sorularına verdiği samimi yanıtlarla büyük alkış alan fehmi Demirbağ konuşmasını renklendirerek bütün salonu kahkahaya boğdu. Gençlerin düşünen ve sorgulayan bir birey olmasının önündeki engellerin kaldırılmasında nefsimizi yenmenin yöntemleri, manevi ve milli değerlerine sahip çıkan nesiller için yola ışık tutuğunu aktardı.

Fehmi Demirbağ gençleri Meryem El-Usturlabi ‘den El-Cezeri’ye  İbn-i Haldun’a Altın Çağ’ın isimleri ile tanıştırırken gençler heyecanlı bir şekilde pür dikkat izlemeye geçtiler. Fehmi Demirbağın sunumu her yaştan insanın ilgiyle dinleyip feyz alabileceği bir seminerin başlangıç noktasıydı.

İmam Hatiplerden 2021 LGS’de başarı rekoru İmam Hatiplerden 2021 LGS’de başarı rekoru

Gençlere tefekkür eden, sorgulayan ve bilgiyi başkalarıyla paylaşmayı kendine ilke edinen bir bilim kurulu kurulmasını önerdi. Geçmişin ve geleceğin köprüsünü kurarken sorgulamaları ve bu sorgulamayı yaparken manevi ve milli geçmişimizi harmanlamayı ilke edinen kulüplerin kurularak hayata geçirilmesi tavsiyesi öğrencilerde büyük bir katılıma sebep oldu.

Gençlerin kültürel yozlaşmadan korunması için bize insanın dünyadaki yerini hatırlatan ayet-i kerimelerini hatırlamaları tavsiye edildi. Altın Çağ’ı anlamaya ve öğrenmeye çalışırken de dijitalleşen çağın kendi değer yargılarımızla nasıl yakalayacağımız üzerine, orijinal fikirler üretildi.

Fehmi Demirbağ’ın gençlere önerileri şu şekilde:

  • Okumak ve okuduklarını özetlemek,
  • Manevi ve milli değerlerine sahip çıkmak,
  • Bilgiyi sorgulamak,
  • Zamanı etkili değerlendirmek,
  • Doğru soruları sormak,
  • Üretmek ,
  • Özrü ,teşekkürü ve lütfen demeyi unutmamak… 

Bu tavsiyeler doğrultusunda Genç Bilim Kurulu çatısı altında edebiyat, iyilik, fikir kulüpleri kurulması kararlaştırıldı. Nihayetinde Alâk Suresi’nin emretttiği üzere ilerleyen, okuyan; Asr Suresi’nde buyrulduğu üzere Hâk yoldan ayrılmayan bir nesil geleceğin inşasında rol almalıdır. Düsturu şükür, sabır, tefekkür olan bir nesil hepimizin hayali. Allah, gençlere, onların diliyle yaklaşan ve geleceği manevi değerleriyle yaratan insanların sayısını artırsın.. Seminer, Fehmi Demirbağ’ın okul müdürü Mehmet Salih Yıldız’a teşekkürü, seminere aktif  katılan öğretmenlere, öğrencilere ve hizmetli görev yapan çalışanlara ayrıca teşekkür etti. Hediye takdimleri, kitap imza töreni ve helalleşme ile sona erdi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tokat'ta korkutucu depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü