YKS sınavına giriş belgeleri erişime açıldı

Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği 2022-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2022-YKS) sınava giriş belgeleri erişime açıldı.

GİRİŞ 01.06.2022 08:08 GÜNCELLEME 01.06.2022 09:34
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

ÖSYM Başkanı Halis Aygün, YKS sınavına girecek olan öğrenciler için beklenen haberi verdi. Sınava giriş belgeleri ÖSYM'nin sitesinden yayımlandı.

ERİŞİME AÇILDI

Aygün, "Değerli YKS adaylarımız, 2022-YKS Sınava Giriş Belgeleri adaylarımızın erişimine açılmıştır. 18-19 Haziran 2022 tarihlerinde gerçekleştireceğimiz YKS’ye girecek adaylarımız sınav yerlerini http://ais.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM AİS mobil uygulamamızdan öğrenebilirler." dedi.

 

  • Sınava Giriş Belgesi ve FOTOĞRAFLI Geçerli Kimlik Belgesi olmadan sınava giremeyeceğinizi unutmayınız.

ÖSYM'den yapılan açıklama:

18 Haziran 2022 tarihinde uygulanacak olan 2022-YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT), 19 Haziran 2022 tarihinde uygulanacak olan 2022-YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve 2022-YKS  3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) adaylarının sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden 01 Haziran 2022 tarihinde saat 08.00'den itibaren T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile edinebileceklerdir.

DİKKAT!

2022-YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) için adaylar saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacaklardır.

2022-YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) için adaylar saat 15.30’dan sonra sınav binalarına alınmayacaklardır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • somali 1 yıl önce Şikayet Et
    Sınava girecek öğrencileri başka il ilçelere niçin gönderiyorsunuz. Yetişemiyor zorlanıyor çocuklar. Ayrıca sınav günü 2 gün sokağa çıkma yasağı ilan edilsin. Çoğu okullar yollarla bitişik. Korna araç sesinden soruya adapte olamıyor çocuklar.
    Cevapla
  • memet 1 yıl önce Şikayet Et
    ÖSYM'ye bir tavsiyem var. Sınav günü trafik allak bulak oluyor, trafik yüzünden kimisi sınava yetişemiyor. Her yıl aynı arbede yaşanıyor ve ÖSYM buna bir çözüm bulamıyor, ya da kasıtlı yapılıyor. Sınava girecek her aday kendi evine yakın bir yerde sınava girmeli. Ey ÖSYM, bu bunu organize etmek, bu eziyeti vatandaşın üzerinde atmak çok mu zor?!...
    Cevapla
  • ercan 1 yıl önce Şikayet Et
    Okuyarak kendimi harab etmek istemiyorum Tek hedefim öğrenci Akbili almak
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kırmızı şehir! Bu kez görüntü Türkiye'den
Korhan Berzeg ile ilgili önemli gelişme! Bulunan kemikler Berzeg'in kızıyla eşleşti