Karabük'te 5 öğrenci LGS'den 500 tam puan aldı

Karabük'te 5 öğrenci, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılan merkezi sınavdan 500 tam puan aldı.

GİRİŞ 30.06.2022 11:53 GÜNCELLEME 30.06.2022 12:53
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, yaptığı yazılı açıklamada, 2022 LGS sonuçlarına göre Karabük genelinde 5 öğrencinin 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olduğunu belirtti.

Ülke genelinde tüm soruları doğru olarak cevaplayan193 öğrenciden 5'inin Karabük'te olmasının nüfus ve öğrenci sayısı oranına göre çok büyük başarı olduğunu vurgulayan Akbaş, şunları kaydetti:

"Bu başarı bir takım başarısıdır. İdarecisinden öğretmenine, velimizden okulumuzu temizleyen hizmetlisine kadar eğitim ailemizin üstün emeklerinin karşılığıdır. Öğrencilerimizi kutluyorum, öğretmenlerimize teşekkür ediyorum, velilerimizi, idarecilerimizi tebrik ediyorum."

KAYNAK: AA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 17
  • 78KERE78 1 yıl önce Şikayet Et
    Karabük üniversite sınavı yerleştirme sonuçlarına göre neredeyse 20 yıldır her zaman ilk 10 dadır. Bilmeyenlere duyurulur merak eden her sene bazında ayrı ayrı bütün senelerin sonuçlarına bakabilir. Nüfusuna oranla en yüksek başarıyı almaya alışkın bir memleketiz. Biz 1939 dan beri çalışıyoruz. Türkiyenin ilk demir çelik fabrikası kurulduğundan beri. Anlamak zor olmamalı. Fabrika kurulurken İngiliz alman mühendisleri görünce bu şehrin büyükleri okumanın önemini anladı. 80 senelik bir genetik var burada. Okuyacaksın çalışacaksın ve başaracaksın.
    Cevapla
  • Mercan 1 yıl önce Şikayet Et
    Çocuklarımızı tebrik ediyorum ailelerine ve öğretmenlerine de teşekkür ediyorum. Altında bi çapanoğlu arayanları da memleketteki başka yanlışları aramaları düzeltmeleri konusunda kendilerini geliştirmelerini tavsiye ediyorum. Küçücük masum çocukların başarılarına fesat düşüncelerinizi bulaştırmayın.
    Cevapla
  • DERVİŞ 1 yıl önce Şikayet Et
    Önce aileye düşüyor iş ama sonra kaliteli, idealist öğretmenlere, özverili çalışan, kendinden bir parça verebilen, gerçekten eğitip yetiştiren öğretmenlere. Teşekkürler öğretmenlerim..
    Cevapla
  • UMUDU OLMAYAN 1 yıl önce Şikayet Et
    Karabük ilimizi ve öğrencilerimizi tebrik eder. Ülkemizi faydalı ve hayırlı birer birey olmalarını dilerim.
    Cevapla
  • Aferin 1 yıl önce Şikayet Et
    Dumanlı kentin puslu çocukları Maşallah başarılarınızın devamını diliyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi