YÖK'ten kritik 'öğrenci affı' açıklaması!

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Devlet Memurları Kanunu ile Yükseköğretim Kanunu’na eklenen öğrenci affıyla ilgili yasal düzenlemenin usul ve esaslarını belirledi.

YÖK'ten kritik 'öğrenci affı' açıklaması!
YÖK'ten kritik 'öğrenci affı' açıklaması!
GİRİŞ 22.07.2022 20:37 GÜNCELLEME 22.07.2022 20:37
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

YÖK’ten yapılan açıklamaya göre; üniversiteleri tarafından terör, kasten adam öldürme, işkence, cinsel saldırı, çocukların cinsel istismarı, uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti suçlarından mahkum olmaları veya Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nda belirlenen suçlar, terör örgütlerine ya da milli güvenliğe karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen oluşumlara mensubiyeti, sahte evrak kullanarak kayıt yaptırdıkları gerekçeleriyle ilişikleri kesilenler hariç diğer kişiler, söz konusu aftan yararlanabilecek. 

5 Temmuz 2022 tarihinden önce ilişiği kesilen öğrenciler, ilişiklerinin kesildiği yükseköğretim kurumuna, 4 ay içinde başvuruda bulunmaları halinde, 2022- 2023 eğitim ve öğretim yılında öğrenimlerine başlayabilecek. 

KAYNAK: DHA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Konu siyasilere yine yanlış aksettirildi, geçmişte atılanlardan çok, önümüzdeki bir yılda atılacak olanlar büyük sorun. Süre sorunundan dolayı atılacak olanlar daha önce atılanlardan en az 10 kat daha fazla. Asıl süre sorunu halledilmeliydi.
    Cevapla
  • hmyr 1 yıl önce Şikayet Et
    keşke eylül ayı itibariyle atılacak kişiler de af kapsamına girse idi... daha çok insan mağdur olmaktan kurtulurdu
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Her zamanki gibi mesele anlaşılmamış, şu an öğrencilerin sorunu atılma tehlikesi ile karşı karşıya olmaları, doktora ve y. lisans süreleri uzatılmalıydı, mevcut duruma göre iki sene sonra atılacak olanlar, şu an aftan yararlanabileceklerin en az 5 katı olur. Sorun siyasilere iyi anlatılmamış. Süre konusu da eklenmeli...
    Cevapla
  • isimsiz 1 yıl önce Şikayet Et
    bu konudan yeni mi haberiniz oldu?
    Cevapla
  • isimsiz 1 yıl önce Şikayet Et
    5 temmuz tarihli resmi gazeteye baksaydiniz keske
    Cevapla
  • Çakır 1 yıl önce Şikayet Et
    Haber çok yeni YÖK Öğrenci Affının nasıl uygulanacağını bugün ilan ettiği yönerge ike duyurdu
    Cevapla
  • hmyr 1 yıl önce Şikayet Et
    hayır içerik usul ve esasları yeni belirlendi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi