Teknopark İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) öğrencilerin tercihi oldu

Türkiye’nin ilk Siber Güvenlik Lisesi, Teknopark İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL), 2022’de de Liselere Geçiş Sistemi (LGS) Sınavı'nda yüzde 1’lik dilimde en yüksek puanlı öğrencilerin tercihi oldu.

Teknopark İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) öğrencilerin tercihi oldu
Teknopark İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) öğrencilerin tercihi oldu
GİRİŞ 28.07.2022 13:38 GÜNCELLEME 28.07.2022 13:38

Binlerce öğrencinin hayatının seyrini belirleyen okul tercihleri netleşirken, sınavla öğrenci alan mesleki ortaöğretim kurumları sıralamasında Teknopark İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) ön sıralarda yer aldı. Kurulduğundan bu yana yoğun ilgi gören Teknopark İstanbul MTAL, 2022’de de T.C. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Liselere Geçiş Sistemi (LGS) tercih sıralamasında yüzde 1’lik dilimde yer alan 460-480 puan aralığında yer alan öğrencileri alarak Türkiye’nin en yüksek puanlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi oldu.

TEKNOPARK İSTANBUL MTAL, SİBER GÜVENLİK AĞIRLIKLI EĞİTİM VERİYOR

Sınavda yüksek başarı gösterip yüzde 1’lik dilime giren öğrencilerin tercih ettiği Teknopark İstanbul MTAL; T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı, T.C. Dijital Dönüşüm Ofisi, Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi ve Teknopark İstanbul'un katkılarıyla T.C. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, siber güvenlik alanında açılan ilk lise ünvanını taşıyor. Ülkemiz için gerekli kritik teknolojilerin üretilmesini misyon edinen Teknopark İstanbul bünyesindeki Teknopark İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi MTAL, dünyada yaşanan siber saldırıların Türkiye'ye olan etkisinin en aza indirilmesi; kalıcı, sürdürülebilir, yerli ve milli çözümler üretilmesi için gerekli olan eğitimin verilmesi amacıyla kuruldu.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Beşiktaş'ın yeni hocası belli oluyor! İşte öne çıkan isim
Başkan Erdoğan, Katar Emiri Al Sani ile görüştü