Temel eğitimde 10 bin okul projesi ağustos ayı sonunda tamamlanacak

Temel Eğitimde 10.000 Okul projesinde sona yaklaşıldı. Projenin ağustos ayı sonunda tamamlanacağını açıklayan Bakan Özer, “Eylül'ün ilk haftası içinde kapanışıyla ilgili bir değerlendirme toplantısını tüm kamuoyuyla paylaşacağız.” dedi.

GİRİŞ 07.08.2022 10:35 GÜNCELLEME 07.08.2022 10:39
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Okullar arası başarı ve imkân farklılıklarını azaltmak ve eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek amacıyla Millî Eğitim Bakanlığınca hayata geçirilen "Temel Eğitimde 10.000 Okul Projesi"nde gelinen son duruma ilişkin kapsamlı bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer başkanlığındaki toplantıya Bakan Yardımcıları Sadri Şensoy, Petek Aşkar, Nazif Yılmaz ve Osman Sezgin ile tüm birim amirleri, 81 ilin millî eğitim müdürleri katıldı.

Özer toplantıya ilişkin yaptığı açıklamada en çok önem verdikleri alanın eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek ve tüm öğrencilerin bulundukları bölgeden, ailelerinin gelir seviyesinden bağımsız olarak en nitelikli eğitime erişimini sağlamak olduğunun altını çizdi. Bakan Mahmut Özer, bu amaçla iki önemli projeyi hayata geçirdiklerini söyleyerek bunlardan birinin okul öncesi eğitime erişimi artırmak, diğerinin de Temel Eğitimde 10.000 Okul olduğunu kaydetti.

Temel Eğitimde 10.000 Okul projesinde görece dezavantajlı olan 10.000 ilk ve ortaokulun fiziki imkânlarının iyileştirildiğini, altyapısının, atölyelerinin, kütüphanelerinin, spor tesislerinin güçlendirildiğini ve öğretmenlerin ve okul yöneticilerinin çok kapsamlı eğitimlerden geçirildiğini anlatan Bakan Özer, aynı zamanda öğrencilerin velilerine yönelik olarak halk eğitimi merkezleri üzerinden eğitimler düzenlendiğini, öğrencilerin de temel becerilerini güçlendirecek eğitimlerin öğretim materyalleri ile desteklendiğini ifade etti.

"PROJENİN BÜTÇESİ 3 MİLYAR LİRA"

3 milyar lira bütçesi olan projenin tamamlanmak üzere olduğu müjdesini paylaşan Özer, “Yaklaşık 2.9 milyar liralık bütçemizi tüm sahamızda kullanmış bulunuyoruz. İnşallah, ağustos ayının sonuna kadar projeyi nihayetlendireceğiz ve eylülün ilk haftası içinde kapanışıyla ilgili bir değerlendirme toplantısını tüm kamuoyuyla paylaşacağız.” diye konuştu.

Proje kapsamında ders ve ilk yardım araç gereçleri, özel eğitim materyali alımı, öğretmenler odası donanımı, kamera ve güvenlik sistemleri alım ve kurulumu, çevre dostu okullar için geri dönüşüm kovaları ve kompost makineleri temini, küçük onarımların yapılması, spor alanları oluşturulması, etkileşimli tahta, yazıcı ve bilgisayar desteği gibi kalemlerden oluşan işlemler için yaklaşık 2 milyar 900 milyon liralık bütçe planlaması yapıldı. Ders Aletleri Yapım Merkezi tarafından yapılacak işler, meslek liselerine sipariş verilecek araçlar ve diğer birimlerce gerçekleştirilecek işlemler ile satın almalar planlandı.

10 bin okulda görev yapan 106 bin 244 öğretmen ve 13 bin 344 yöneticiye dijital okuryazarlık, ölçme değerlendirmede yeni yaklaşımlar, iklim değişikliği ve çevre, ilk yardım gibi alanlarda eğitimler verildi.

10.000 okulun yaklaşık 2 milyon 700 bin öğrencisine ise ilk yardım, bağımlılıkla mücadele, çevre koruma bilinci, trafik güvenliği ve zekâ oyunları gibi konularda eğitim desteği sağlandı. Ayrıca tüm öğrenciler okul sağlığı taramasından geçirildi.

700 bin veliye ise aile okulu, ilk yardım, akran zorbalığı ve siber zorbalık farkındalığı, yetişkinler için temel eğitim, bağımlılıkla mücadele eğitimleri verildi.

Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 33
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Nesil çöküşte ahlak yerlerde milli öğütüm bakanımız hala bina derdinde
    Cevapla
  • Mehmets 1 yıl önce Şikayet Et
    Genç nesiller bilmezler hatta 30 lu yaşlarada olanlar bile Eskiden Tartışma proramların yeşilçam filmlerinin olmazsa olmaz konusu idi Okul mu yapalım camimi hangisi daha gerekli Ülkenin Cumhurbaşkanı Başbakanı ülkenin zengin vatandaşlarını okul yapın diye teşvik ederdi Devletin okul yapmaya harcıyacağı parası yoktu Nüfüs planlamasının ana konusu bile fazla çocuk yapmayın Ülke de yeteri kadar okul öğretmen yok idi Şimdi ise yıllardır tv tartışmalarından çıkmış bulunuyor okulmu camimi meselesi 100 binlerce öğretmen atandı onbinlerce okul açıldı Çürük binalar yıkılıp yeniden yapıldı Bu devrim değlse nedir
    Cevapla
  • Rmzn 1 yıl önce Şikayet Et
    Bazı yerlerde yeterli öğrenci yok. Binaların onarımı fazla masraf gerektiriyor. O nedenle her yere okul öncesi sınıfı açmak uygun değil. Konunun iyi incelenmesi gerekir. Devletin parası heba olmasın.
    Cevapla
  • Dayan dalyan 1 yıl önce Şikayet Et
    Okul öncesi sınıf açılmalıdır. Hatta öncelik olmalıdır.
    Cevapla
  • Demir 1 yıl önce Şikayet Et
    Okullara acil eski usul uniforma zorunlulugu getirilmeli cocuk yaşra neredeyse ciplak okula gelen kiz cocuklari serseri tipli erkek cocuklari ile doluyor okullar kendi cocugumu okula göndermek istemiyorum resm3n
    Cevapla
  • pusula 1 yıl önce Şikayet Et
    birde fatih projesi vardı ne oldu ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MKE Ankaragücü - Beşiktaş! CANLI
AK Parti ve MHP'li vekillerden AKPM'de dünyaya insanlık dersi