Komik mi trajik mi: Derse gelen öğretmenlerini "cenaze töreniyle" karşılayan öğrenciler

İzmir'de çekilen görüntüler tartışmalara neden oldu. Liseli öğrenciler, öğretmenlerini sınıfta "cenaze" mizanseniyle karşıladı. Öğretmenin sessiz kalması dikkati çekti. Sosyal medyada paylaşıma tepki gösterenler oldu.

GİRİŞ 24.10.2022 14:16 GÜNCELLEME 24.10.2022 14:16
Bu Habere 160 Yorum Yapılmış

Sosyal medyada etkileşim alma merakı bazen kötü sonuçlar da doğurabiliyor. Özellikle gençlerin yaptığı bazı paylaşımlar son zamanlarda endişeyle karşılanıyor.

O paylaşımlara bir yenisi daha eklendi. Lise öğrencileri derse gelen Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenini "cenaze töreni" mizanseniyle karşıladı.

Sala sesi açan öğrenciler, sıraya yatırdıkları arkadaşlarının önünde saf tuttu. 

Sınıfa giren öğretmen, yapılan mizansen karşısında yorum yapmadı, bir sıraya oturup bekledi.

İzmir'de çekilen görüntülerin sosyal medyada paylaşılması tartışmalara neden oldu.

Bazıları öğrencilerin yaptığını eleştirdi, saygısızlık olduğunu söyledi. Bazıları ise öğretmenin sessiz kalıp tepki göstermemesini takdir etti.

Öğretmenin, "çaresiz olduğu" için sessiz kalmak zorunda olduğunu vurgulayanlar da oldu.

"GENÇLERE DEĞERLERİN SINIRLARI ANLATILMALI"

Konuyla ilgili Uzman Psikolojik Danışman Ayşegül Türk'ün görüşlerini aldık. Ergenlik döneminin kendine özgü etkilerine dikkati çeken Türk, gençlerin yönlendirilmesi gerektiğini vurguladı:

"Ergenlik döneminde yaşanan duygusal yoğunlukların atılmasının önemli araçlarından biri de mizahtır.

Bilişsel olarak artık daha iyi düşünme kapasitesine ulaşan gençlerin bu dönemde hayatlarının birçok alanına mizahı kattıklarını gözlemlemek mümkündür. Ancak nelerin mizah konusu yapılabileceği, mizah yapılırken değerlerin sınırlarının nasıl korunması gerektiği konusunda bir rehberliğe ihtiyaçları vardır. Bu hususta da devreye aileler ve okul girmektedir.

Videoda görülen lise öğrencilerinin, gelişim dönemi itibariyle ergenlik döneminde oldukları baz alındığında sağlıklı bir yönlendirme ve rehberlik edilerek, bazı konuların mizahının yapılmasının sakıncaları üzerine konuşulmalıdır."

KAYNAK: HABER7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 160
  • Sabire 1 yıl önce Şikayet Et
    Pek lise öğrencilerine benzemiyorlar küçükler. Kesin liseyse 9. Sınıf olmalı. Az sabretsinler 11. Sınıf 1. Ünitede öğretmenleri onlara sala, cenaze namazı nedir anlatacak. İsterlerse onlarda drama yaparak öğrenirler.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    nerede esgi zamanlar ceza yasaklandı dayak yasaklandı öğrenciler tabiki ayaklanır bunun geri eski sisteme dönmesi gerekir böyle yapan öğrenciler hertürlü dayağıda cezayıda hakediyor
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben şiddetle öğrencilerin şiddetle cezalandırılmasından yanayım öğrencilere kendi sınırlarını aşmamaları gerekir,öğrencilerin aile terbiyesi, yani saygı edep dersi almaları, yani terbiye duvarını aşmamaları gerekir, sonuç olarak bu öğrencilerin cezalandırılması getekiyor
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Öğretmen napsın. Birşey yapsa veya birşey dese suçlu oluyor.
    Cevapla
  • Mehmetx 1 yıl önce Şikayet Et
    Fulbright eğitim komisyonu ülkeyi savaşmafan ne hale getirdi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız
İspanya, 4 ülke ile aynı anda Filistin devletini tanımayı planlıyor