Üniversiteler 3 kategoriye ayrılacak! YÖK Başkanı'ndan açıklama

YÖK Başkanı Özvar, üniversitelerin 3 farklı kategoriye ayrılacağını açıkladı. Özvar, "Üniversite, yeteneği olan ve isteyen herkese kapısını açan bir kurum olmalı" dedi.

Üniversiteler 3 kategoriye ayrılacak! YÖK Başkanı'ndan açıklama
Üniversiteler 3 kategoriye ayrılacak! YÖK Başkanı'ndan açıklama
GİRİŞ 29.10.2022 06:20 GÜNCELLEME 29.10.2022 06:36
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

YÖK Başkanı Erol Özvar, üniversitelerin “dünya çapında başarı seviyesi”, “bölgesel kalkınma misyonu” ve “Türkiye’nin öncelikli alanları” olmak üzere 3 farklı kategoriye ayrılacağını açıkladı.

Milliyet'ten Didem Özel Tümer'e konuşan Prof. Dr. Özvar, “Üniversite, yeteneği olan ve isteyen herkese kapısını açan bir kurum olmalı. Yükseköğretime erişimin önündeki her türlü engel kaldırıldı. Elini kolunu sallayan üniversite okusun manasına gelmiyor. Yükseköğretime erişmek isteyen tüm gençlere yeterli kontenjan ve imkanlar sağlanmalı. Giriş barajını kaldırma amacımız da buydu” dedi.

Özvar, 208 üniversitenin birbirinden 3 ayrı kategoride farklılaşacağını açıkladı. Özvar, “İlk grupta A1, A2, A3 seviyelerindeki araştırma üniversiteleri; ikinci grupta bölgesel kalkınma misyonu verdiğimiz üniversiteler, üçüncü grupta da Türkiye’nin öncelikli alanlarında (yapay zeka, gıda güvenliği, bilişim, siber güvenlik) yetkinlik sahibi üniversiteler var” diye konuştu.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 23
  • Muhammed 1 yıl önce Şikayet Et
    2015 de mimarlık kazandım (38 binle) o zamanlar adı vardı bölümün sonra her gördükleri yere üniversite açtılar. Kaliteli öğretim üyesi sayıları düştü. Üniversite eğitiminin kalitesi düştü ve bunlarla beraber okuduğum bölümün hem alım sıralaması (200 bine kadar geriledi) hemde eğitim kalitesi düştü. Şuan ortalık üniversite mezunu kaynıyor bu sistemle de herkes üniversite mezunu olacak.
    Cevapla
  • magdur 1 yıl önce Şikayet Et
    bir turlu dogruyu bulamadik cok biliyoruz ya her kafadan bir ses
    Cevapla
  • Dagistanî 1 yıl önce Şikayet Et
    Ortaokulda alan, yetenek ve IQ taramasi yapıp mesleki eğitime ve normal liselere diye ayırın, lise bitirme sınavları getirin, 1. Basamak sınavı yine baraj olsun, her holdinge, her kasabaya üniversite, fakülte, MYO!!! açmaktan vazgeçin
    Cevapla
  • No name no face 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok net bir şekilde saçmalamışsın!!!
    Cevapla
  • Büyük Türkiye 1 yıl önce Şikayet Et
    Tmm
    Cevapla
  • Mahmutgorur 1 yıl önce Şikayet Et
    Eski sisteme dönün.herkes okuyacak diye bir şey yok.
    Cevapla
  • Esnaflar 1 yıl önce Şikayet Et
    Gerçek ihtiyaç olan alanlarda kaliteli meslek liseleri açın kalifiye eleman yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor