Bakan Özer'den uzman öğretmen ve başöğretmen açıklaması: Yazılı sınavdan muaflar!

Millî Eğitim Bakanı Özer, yüksek lisans yapan 94 bin 606 öğretmenin uzman öğretmenlik sınavından, doktorası bulunan 257 öğretmenin ise başöğretmenlik sınavından muaf olduğunu bildirdi.

GİRİŞ 07.11.2022 17:44 GÜNCELLEME 07.11.2022 17:46
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış
  • Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, öğretmenlik kariyer basamakları yazılı sınavı ile ilgili son verileri açıkladı. 

Öğretmenlik kariyer basamakları eğitimleri için toplam 614 bin 390 öğretmenin başvurduğunu kaydeden Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bu öğretmenlerin yüzde 99'unun yani 606 bin 185'inin eğitimlerini tamamladığını belirtti.
 
Öğretmenlik kariyer basamakları yazılı sınavına ise 595 bin 598 başvuru yapıldığını bildiren Özer, yüksek lisans ve doktorası bulunanların sınavdan muaf olacağını hatırlattı.
 
Bakan Özer, "Muaf olan öğretmenlerimizin sayıları belli oldu. Buna göre hali hazırda eğitim sistemimizde bulunan 75 bin 506 bin uzman öğretmen sayısı, sınavdan muaf olan 94 bin 606 yeni uzman öğretmenle 170 bin 112'e ulaşacak. Şu anda 89 olan başöğretmen sayısı da sınavdan muaf olan 257 öğretmenle beraber toplam 346 başöğretmen sayısına çıkacak. İnşallah sınava girerek uzman ve başöğretmen olmaya hak kazanacak arkadaşlarımızla birlikte bu sayı daha da artacak ve hep birlikte yolumuza çok daha güçlü devam edeceğiz." dedi.
 
Özer, öğretmenlik kariyer basamakları yazılı sınavının daha önce planlandığı gibi 19 Kasım'da 81 ildeki sınav merkezlerinde yapılacağını, sınav soru kitapçıklarının da baskı aşamasında olduğunu söyledi.

Millî Eğitim Bakanı Özer: Başvuru sayısında rekor artış olduMillî Eğitim Bakanı Özer: Başvuru sayısında rekor artış oldu

Bakan Özer'den son dakika ÖBA açıklaması! Bakan Özer'den son dakika ÖBA açıklaması!

Okul kütüphanelerinde kitap rekoru! Bir yılda 103 milyonu aştıOkul kütüphanelerinde kitap rekoru! Bir yılda 103 milyonu aştı

KAYNAK: HABER7
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 37
  • Kemalistmilliciyahya 1 yıl önce Şikayet Et
    Egitim bilimleri ve yoneticilik uzerinde tezsiz yuksek lisans yapan 20 yillik ogretmen arkadaslarimiz sinavdan muaf olmalari cok dogal.zaten 20yillik deneyimleri var ve bunlara daha once kariyer sinavi acilmamis yillarca magdur edilmislerdir.bu gruba baş ogretmenlik sinavina girme hakki taninmaliydi.yuksek lisans ve doktora yapan ogretmen arkadaslarimizi kutluyorum.basarilar diliyorum.
    Cevapla
  • Malatyalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Yokya eğitim fakültesinde okuyanlar ne olacak tezsizmiş
    Cevapla
  • Angaralı 1 yıl önce Şikayet Et
    Tezsiz yüksek lisansı eğitimden saymak saçma onlarında sınava girmesi lazım parayla diploma mı alınır
    Cevapla
  • Mutlu yörük 1 yıl önce Şikayet Et
    Adaletsizlik olmuyormu adam hiç üniversiteyi dahi görmeden para ili yüksek lisans belgesi almış sınavdan muaf diğer öğretmenlere sınav yüksek lisans, doktora yaptı ise kendine yaptı , onun için herkes sınava girsin hak eden alsın
    Cevapla
  • Angaralı 1 yıl önce Şikayet Et
    Al bir tembel daha sende yüksek lisans doktora yap aslan parçası tutan mı var
    Cevapla
  • Başgan 1 yıl önce Şikayet Et
    Peki fen edebiyat mezunu olup da formasyon için yüksek lisans yapanlar neden muaf. biri eğitim fakültesi kazaniyor yuksek paun ile. eğitim derslerini sonradan alana hediye veriliyor. bu biraz adil gelmedi bana.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    *Bir ara pedegojik formasyon yerine geçen tezsiz yüksek lisans yağanların sınavdan muaf olması son derece yanlış ve haksızlık. *20 yılını doldurup daha yeni uzmanlığa girecek olanlsr var.Bu kişilerden sınavı kazanacaklsr seneye Başöğretmenlik sınavına alınmalı. *Sınavda mutlaka alan sınavı sorular ve genel kültürde olmalı...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de seçim günü: Akşener veda konuşmasını yaptı
Ünlü EuroLeague hakemi maç sonu hırsızlık yaparken yakalandı!