Bakan Özer duyurdu: Çok heyecan verici bir proje

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "İslam Düşünce Atlası" tanıtım töreninde, envanterlerin açılması ve konuşulabilmesinin önemine vurgu yaparak, "Ben emek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Gerçekten çok heyecan verici bir proje" dedi.

Bakan Özer duyurdu: Çok heyecan verici bir proje
Bakan Özer duyurdu: Çok heyecan verici bir proje
GİRİŞ 30.11.2022 22:11 GÜNCELLEME 02.12.2022 16:43
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer İLEM (İlmi Etüdler Derneği) ve Konya Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla hazırlanan 'İslam Düşünce Atlası' tanıtım töreninde önemli açıklamalarda bulundu.

"NASIL BİR GÜZERGAH İZLEYECEĞİMİZE KARAR VERME AŞAMASINDAYIZ"

Haliç Kongre Merkezinde gerçekleşen törende konuşan Bakan Özer, "Milli Eğitim Bakanlığı'nda son 20 yılda yapılanları tabii her bakan çok keyifle anlatır. Nereden nereye geldik? Ama bu çok kıymetli bir şey. Eğer kültürel kodlarla temas etmek istiyorsak, onları tekrar yorumlamak istiyorsak eğitimle temas etmemiz lazım. Onun da en önemli yollarından bir tanesi okullaşma oranları. Eğitimle genç çağ nüfusumuzun ne kadar temas ettiği. 2000'li yılların başında,1950'lerden falan bahsetmiyoruz ya. 2000'li yılların başında ilkokul hariç eğitimin tüm kademelerindeki okullaşma oranları yüzde 50'nin altındaydı. Beş yaştaki yüzde 11, ortaöğretimdeki yüzde 44, yüksek öğretimdeki net okullaşma oranı yüzde 14. Yani başörtüsü yasağı var, katsayı uygulamaları var, eğitim önünde dünya kadar antidemokratik engel var. Toplumsal değerlere, toplumsal taleplere duyarsız olan tam tersine vektörel olarak dışarı dönük ve şekillendirmeye dönük bir manipülasyonun olduğu bir süreç var. Eğitim sisteminde daha yeni yeni okullaşma oranları yüzde 95'lerin üzerine gidiyor. Tüm yasaklar antidemokratik uygulamalar ilk kez kaldırılıyor. Yeni, artık biz nasıl bir güzergah, nasıl bir yol izleyeceğimize karar verme aşamasındayız" dedi.

"SADRETTİN KONEVİ'Yİ, MOLLA FENARİ'Yİ, FAHRETTİN RAZİ'Yİ TARTIŞABİLMEMİZ LAZIM"

Konuşmasının devamında Bakan Özer, "Tüm konuşmacılar, akademisyenlerle ilgili konuştu. Akademisyenlerin yapacağı bir şey yok. Bir kere akademik dünyayla ilgili en önemli sıkıntılardan bir tanesi bilimsel üretim yok. İkincisi bilimsel üretimin yapıldığı zemin bizim zeminimiz değil. Yani meydan okuyucu bir sürecin içerisindeyiz. Hem üretim kapasitemizi artırmamız lazım ama kendi zeminimizi buraya taşıyıp kendi işte Sadrettin Konevi, Molla Fenari'yi, Fahrettin Razi'yi tartışabilmemiz lazım ama bir alan için değil, hepimizin konuşabilmesi lazım. Molla Fenari'yle ilgili ben bir eser aradım, bulamadım. Bir doktora tezi bulabildim sadece. Onun için İhsan Fazıloğlu hocam diyor ki 'Medeniyet, tasavvuf medeniyetinin envanteri yok'. Onun için bu yolculuk bu anlamda envanterinin çıkartılması, açılması, konuşulabilmesi anlamında çok kıymetli. Onun için ben emek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Gerçekten çok heyecan verici bir proje" diye konuştu.

İSLAM DÜŞÜNCE ATLASI PROJESİ

İslam Düşünce Atlası, 200'den fazla yazar, uzman ve akademisyen tarafından hazırlanan İslami düşünce ve gelenekleri tarihi süreçte filozoflar, önemli kişi ve bilim adamları üzerinden öğreti ve ekolleri ele alarak anlatan, web ve kitap projesidir.

İslam tarihinin ele alındığı projeye "islamdusunceatlasi.org" sitesinden ulaşabilirsiniz.

Bakan Özer duyurdu: 400 binden 2,5 milyona çıkarılacakBakan Özer duyurdu: 400 binden 2,5 milyona çıkarılacak

Bakan Özer duyurdu: Cumhuriyet tarihinde bir ilk!Bakan Özer duyurdu: Cumhuriyet tarihinde bir ilk!

KAYNAK: DHA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • Göktürk 1 yıl önce Şikayet Et
    Böyle bakan Ermenistan başına
    Cevapla
  • Alpinnn 1 yıl önce Şikayet Et
    Öğretmen var, akademik kariyer yapan, sürekli kendini güncelleyen, hakemli bilimsel dergilere makaleler yazan, yayınlatan. Öğretmen var öğretmenler zili çaldığı halde derse girmeye ayak direyen, oyalanan. Öğretmen var idealist, çalışkan, hedef kitlesine iyi örnek olan, öğretmen var yattığı yerden maaş alma derdine düşen. Bunların ayrılması için kriterler belirlenmeli ve hak edene hakkı verilmeli. Bunun yanında günümüzde tüm öğretmenler artık ay sonunu nasıl getireceğini, çocuğunu iyi imkânlarda nasıl okutacağını, temel ihtiyaçlarını nasıl karşılayacağını dert etmemeli. Öğretmenlerin maddi imkânları düzeltilmeli. Doktorlar gibi maddi anlamda durumları düzeltilmeli.
    Cevapla
  • doğan 1 yıl önce Şikayet Et
    Öğretmene doktor maaşı...! Bizim futbolcularda messinin kazandığını parayı kazanmak istiyor.
    Cevapla
  • Duyarlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Bakan Bey. Kıdemi 30 yıldan yukarı olan fedakar öğretmenlerden mahcubiyet yaşamamak için Uzmanlık sınavına girmediler. Sınav ile ilgili kolay sorula, sınıflarda yardımlaşma ciddiyetsiz bir ortamda yapıldı. 2.5 ay sınava hazırlık bahanesiyle okullarda doğru dürüst ders işlenmedi. Sonuçlar belli. Sınava girmeyen kıdemli öğretmenlere bir defaya mahsus uzmanlık verilerek taltif edilmeleri çok yerinde olur. Aksi durum onları küstürür, güvenleri sarsılır. takdir sizindir.
    Cevapla
  • Hasanbb 1 yıl önce Şikayet Et
    Hocam merhaba.Eşim 18 yıllık öğretmen.Oda girmeyi düşünmüyordu çünkü çalışamadı.Ama ben gir dedim, tecrübe olur dedim. 100 soruda 99 net yapı.Bende kendim 95 net çıkardım ki ben öğretmen değilim.Girecektiniz hocam. Hem 3600 ü beklior hemde uzmanlık sınavına girmiorsunuz. Hata etişsiniz.Şimdi girenle girmeyen bir olmamalı.Sınava karşıyım.Hele böyle bir sınava külliyen karşıyım.Ama sizin yaptığınızda kusura bakmaın ama büük bir hata.
    Cevapla
  • doğan 1 yıl önce Şikayet Et
    Sorular herkesin dilinde. Birzahmet sınava girip adlarını yazsalardı. Sadece ver ver ver. Kendileri hiçbir zahmete girmeyecekler.
    Cevapla
  • 10 yıllık ogretmen 1 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl böyle birşey olabilir. Ne demek mahcup olmak? Benim 30 sene tecrübem olsa en önde ben girerim o sınava. Ayrica ciddiyetsiz bir ortamda yapıldığı iddiasini ispatla yükümlüsünüz. Bütün gözetmenleri zan altında birakiyorsunuz. Evet sorular kolaydi ama ciddiyetsiz bir ortamda yapıldığı kesinlikle doğru değil.
    Cevapla
  • Alpinnn 1 yıl önce Şikayet Et
    Girselermiş, bakan açıkça sınavın kolay olacağını söyledi, küstürmek ne demek, saçmalık. Sınavın olması mantıklıydı aslında. Sadece yapılacak işin ayakları yere basmadı. İşleyişi bulandıranlar yüzünden de sınav basit yapıldı. Maaş hakkını aramakla, çalışkan öğretmenin ödüllendirilmesi mevzusunun farklı olduğunun farkına varamadı muhalifler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti