Taylan'da Deniz Feneri Derneği tarafından yapılan okulun açılışı gerçekleştirildi

İki yıl önce Deniz Feneri Derneği tarafından Tayland Patani bölgesinde temelleri atılan "15 Temmuz Şehitleri İlköğretim Okulu"nun açılışı gerçekleştirildi.

Taylan'da Deniz Feneri Derneği tarafından yapılan okulun açılışı gerçekleştirildi
Taylan'da Deniz Feneri Derneği tarafından yapılan okulun açılışı gerçekleştirildi
GİRİŞ 16.12.2022 14:57 GÜNCELLEME 17.12.2022 11:53
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Türkiye, dünyanın dört bir yanında yardıma muhtaç insanların yüzünü güldürüyor.

Hem devlet hem de sivil yardım kuruluşları aracılığıyla ihtiyaç sahibi topraklarda milyonlarca insana yardım elini uzatıyor.

Mazlum coğrafyalarda eğitim olanaklarından mahrum kalan çocuklar için eğitim kurumları inşa ediyor.

Bunlardan birisi de, Tayland’ın Patani bölgesinde Müslüman halkın eğitim ihtiyacını gidermek için inşa edilen 15 Temmuz Şehitleri İlköğretim okulu oldu.

2 YIL ÖNCE TEMELLERİ ATILMIŞTI AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Deniz Feneri Derneği, iki yıl önce Tayland Patani’de temellerini attığı, 15 Temmuz Şehitleri İlköğretim Okulu adını taşıyan okulun açılışını gerçekleştirdi.

Antalya eski valisi Münir Karaloğlu’nun himayelerinde Deniz Feneri Derneği iş birliğiyle yapılan okul ile 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ülkesini darbeci hainlere teslim etmeyerek şehit düşen sivil ve asker şehitlerimizin günü artık Patani de yaşatılacak.

Proje; Tayland’ın güneyindeki Patani de %99’u Müslümanların oluşturduğu Panera bölgesinde, yetim ve yoksul çocukların eğitim alabilecekleri iki katlı bir okul binasından oluşuyor.

450 ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖREBİLECEK

15 Temmuz Şehitleri İlköğretim okulu, 10 adet sınıf, bir adet kütüphane, bir adet laboratuvar, bir adet idari ofis ve bir adet öğretmenler odasından oluşuyor.

Her sınıfta 45 öğrenciye hizmet edecek okuldan toplamda 450 öğrenci istifade edecek.

Toplamda 575 metrekare inşa alanına sahip okul, geniş bahçesi ile yetim ve yoksul çocuklara daha iyi bir eğitim imkanı sunuyor.

İslâm ahlâkına uygun olmayan zararlı alışkanlık ve davranışlardan nesilleri koruma amacı gözeten okulun hedefleri arasında çocukların; entelektüel, duygusal, sosyal ve ruhsal gelişimini sağlayarak özgüven sahibi olmaları hedefleniyor.

İslâm ahlakına ve toplumun geleceğine uygun bireyler yetiştirmeyi amaçlayan okul ile vatanını seven yeni 15 Temmuz Şehitleri yetişecek.

Okulu da yetimler ve ihtiyaç sahibi öğrenciler, fen ilimlerinin yanı sıra Kur’an eğitimi ile birlikte yetiştirilecek.

Eğitime başlayan okulda bölgede yaşayan ve ihtiyaç sahibi yetim çocukların yüzü gülecek.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    iyi güzel bir iş. ben bu işlerde şeffaflık olursa daha fazla yardım olur düşüncesindeyim. bir okul yaptırmışsın iyi ne kadar bağış toplamışsın ? belli değil . okulu yayınlıyorsun da bağışları niye yayınlamıyorsun? bir zaman geliyor bir patlak veriyorsun, tüm iyi niyetli insanları yaralıyorsun.
    Cevapla
  • fetö gitti 1 yıl önce Şikayet Et
    fetö gitti metö geldi. güneydoğuda doğuda okululların haline bakın sonra paramızı adını bilmediğimiz ülkelere gömün. eve lazım olan camiyee HARAMDIR.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun işgalci İsrail'i hedef aldı
Mavi Balina’dan sonra ‘SimSimi’ tehlikesi! Hedefinde çocuklar var…