Milli Eğitim Bakanı Özer'den ücretsiz kurs müjdesi

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Yarıyıl tatilinde de ücretsiz kurslarımızla tüm öğrencilerimizin yanındayız. 21 Ocak’ta başlayan kurslar 5 Şubat Pazar gününe kadar devam edecek. Ocak ayında öğrencilerimizin başvurularını alacağız” dedi.

GİRİŞ 20.12.2022 11:02 GÜNCELLEME 20.12.2022 11:05
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

2022-2023 eğitim öğretim yılının ilk dönemi 20 Ocak Cuma günü tamamlanacak. İkinci dönem, 6 Şubat 2023 Pazartesi günü başlayacak. Milli Eğitim Bakanlığı, bu çerçevede 21 Ocak-5 Şubat günleri arasında matematik, İngilizce, bilim ve sanat alanında dört farklı kurs açacak.

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ilk kez geçen yaz tatilinde başlatılan ücretsiz kurs uygulamasının öğrencilerden büyük ilgi gördüğünü belirterek şunları kaydetti:

“İlk kez yaz tatilinde açtığımız kurslardan 1 milyon öğrencimiz yararlandı. Öğrencilerimiz de öğretmenlerimiz de çok verimli geçen bu kursların devam etmesini istediklerini belirttiler. Bakanlık olarak biz yarıyıl tatilinde de ücretsiz kurslarımızla tüm öğrencilerimizin yanındayız. Eğitimde fırsat eşitliğinin artırılması için kurslarımız her öğrencimizin erişebileceği şekilde tasarlandı. Bu kurslarda öğrenmeyi çok daha eğlenceli hale getiren bir çerçeve programımız var. Yer sınırlamamız yok. Öğrencilerimiz de öğretmenlerimiz de bulundukları yerleşim biriminde açılan kurslara katılabilecek. 21 Ocak’ta başlayan kurslar, 5 Şubat Pazar gününe kadar devam edecek. Ocak ayı başında öğrencilerimizin başvurularını alacağız.”

Matematik ve İngilizce kursları için öğretmen başvuruları 7-11 Ocak, öğrenci başvuruları 12-17 Ocak tarihleri arasında alınacak. BİLSEM kursları takviminde ise öğretmenler başvurularını 2-6 Ocak, öğrenciler 9-13 Ocak tarihleri arasında yapacak.

Matematik ve İngilizce derslerinde açılacak kurslarda 4, 5 ve 6. sınıf, 7 ve 8. sınıf, 9 ve 10. sınıflarla 11 ve12. sınıflar için beş grupta etkinlik yapılacak. Bir öğrenci bu kursların her ikisine de başvurabilecek. Öğrenciler bir dersten günlük 2, haftada 10, toplamda 20 saatlik programlara dahil olacak. İki kursa katılan öğrenci, haftada 40 saat ders almış olacak.

BİLSEM destekleme ve yetiştirme kurslarında ise bilim ve sanat alanlarında her bir atölye programı günlük en fazla 4 saat olmak üzere toplam 16 saat olarak planlanacak. Bir öğrenci en fazla iki farklı atölye/ders grubundan BİLSEM destekleme ve yetiştirme kursuna devam edebilecek, haftalık 16, toplamda ise 32 saat atölyelere katılabilecek. BİLSEM kursları 2 ve 12. sınıf aralığındaki tüm öğrencilere açık olacak.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • bilsem mağdurları 1 yıl önce Şikayet Et
    bilsemlere pandemi nedeniyle hak kaybına uğrayan bu yılki 4cü sınıflara, geçen yılki 4cü sınıf öğrencilerine verilen başvuru hakkı verilmelidir. 2020-21 eğitim yılında meb tarafından pandemi gerekçesiyle sınav yapılmadı. 1 sınav hakları kayboldu. Bu hakkı istiyoruz. ekstra bir şey istemiyoruz.
    Cevapla
  • Zahide 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok sevindim bu kursları çünkü evde ne yapacaklar bütün gün telefon ellerinden telefon.
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Başlatmayın kursunuzu be.Yeter artık hafta içi hafta sonu aksam sabah kurs kurs kurs.Öğrenciler biraz dinlensin kafa dağıtsın.Ha bana isteğe bağlı demeyin.
    Cevapla
  • Yasar 1 yıl önce Şikayet Et
    Zorunlu değil zaten kafanı fazla yorma ama sonradanda devlet okullarında bişey öğretimiyor eğitim sistemi çok kötü edebiyatıda yapma.
    Cevapla
  • Ben 1 yıl önce Şikayet Et
    Öğrenciler ders yapıyor mu
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Evde telefonla mi kafa dağıtacaklar? Okulda hem sosyal aktiviteleri var hem de gelecekleri için. Birseye de karşı gelmeyin. Göndermiyorsanız göndermeyin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde