4 ilde yeni sınav kararı! ÖSYM'den son dakika açıklaması

ÖSYM: Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'da YÖKDİL/1, YDS/1, TUS/1 ve MSÜ Aday Belirleme Sınavı yapılamayacak. Adayların farklı illerden sınav merkezi seçmesi gerekecek.

GİRİŞ 02.03.2023 12:11 GÜNCELLEME 02.03.2023 12:33
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, “Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illerimiz ile bu illere bağlı ilçelerimizde MSÜ, YÖKDİL/1, YDS/1 ve TUS/1 sınavlarının yapılmamasına karar verdik” dedi.

"SINAVLAR YAPILAMAYACAK"

Deprem bölgesindeki illerde yerinde inceleme yapan ÖSYM Başkanlığı, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illerinde yapılan incelemeler sonucu MSÜ, YÖKDİL/1, YDS/1 ve TUS/1 sınavlarının bu illerde yapılamayacağına Yönetim Kurulu olarak karar verdi.

Alınan karar ile ilgili açıklama yapan ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, “Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerimizde incelemelerde bulunduk. Deprem Bölgesi il ve ilçelerindeki yetkililerle yaptığımız toplantılar ve bölgedeki yerinde incelemeler sonrasında Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illerimiz ile bu illere bağlı ilçelerimizde MSÜ, YÖKDİL/1, YDS/1 ve TUS/1 sınavlarının yapılmamasına karar verdik” dedi.

"DİĞER İLLERDE SINAVA GİRİLEBİLECEK"

Ersoy, “Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya sınav merkezlerinde sınava girmek için tercihte bulunan adaylarımız; MSÜ sınavı için 1-6 Mart 2023 tarihleri arasında, YÖKDİL/1 sınavı için 2-6 Mart 2023 tarihleri arasında, YDS/1 sınavı için 8-9 Mart 2023 tarihleri arasında, TUS/1 sınavı için 1-8 Mart 2023 tarihleri arasında geç başvuru yapabilecektir. Bu illerde sınavların yapılamaması nedeniyle; daha önce bu illeri sınav merkezi olarak seçen adaylarımız, sınav merkezlerini değiştirmek zorunda olup Türkiye’deki diğer merkezlerden istediklerini sınav merkezi olarak seçebilecekler” diye konuştu.

Sağlıklı sınav uygulamaları yapmaya gayret ettiklerini kaydeden Ersoy, önceliklerinin sınav adayları ve görevlilerinin güvenliği olduğunu, bölgede yaşayanların mağduriyet yaşamaması için gayret gösterdiklerini ifade etti.

Öte yandan bu 4 sınava başvuran adaylar, ÖSYM aday işlemleri sisteminden (https://ais.osym.gov.tr) ve mobil uygulamasından sınav merkezi tercihlerini yenileyebilecekler.

Adaylar, sınavlarla ilgili değişiklik ve düzenlemeleri ÖSYM web sitesinden takip edebilecek.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 12
  • Asistan doktor 1 yıl önce Şikayet Et
    Sınav yapamayacaksanız ordaki asistan doktorları neden tutuyorsunuz? Bir günlük sınava bile uygun olmayan yerde 4 senelik uzmanlık eğitimi nasıl verilebilir?
    Cevapla
  • Ruhkalp 1 yıl önce Şikayet Et
    Sinav yapilmadi ise egitim bir yl icinde ivedi hazirlikla yapilma pilani vardir .bunu unutmamali
    Cevapla
  • Hasan tepe 1 yıl önce Şikayet Et
    Adıyaman'da Kahta da yapılsın Kahta iyi durumda
    Cevapla
  • Yerel evler 1 yıl önce Şikayet Et
    İstanbula kendisine özgü otantik evler yapmak lazım, çünkü istanbula zorlama beton demir binalar yaparsanız yine yıkılır. İstanbulun kendine has mimarisi var. Eski İstanbul ağaç evleri var. 2.000 yıl depreme dayanıyor. Yapay zeka planlamalı binaları. Yapay zekayı kullanmamız lazım. Allahın dili Allahın aklı olan bilime direnmeyin. DİPLOMA HIRSIZLIK YAPMA HAKKI VERMEZ, FAKİR İNSANLARI AKLI YETMEDİĞİ, OKUYAMADIĞI İÇİN SOYMA HAKKINIZ YOK. ALLAH HIRSIZLARA MÜHLET VERİYOR VE GÜNAHLARINI ARTIRIYOR. BEDELİ ÇOK AĞIR OLUR,
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Osym bu zor durumda bile sınav gününden şaşmıyor.Ertele bütün sınavları ekim ayına herkes kendi şehrinde girsin ve çalışma zamanı bulsun.Birde bu yıl deprem bölgesindeki 11 ilden sınav basvuru ücreti almayın.
    Cevapla
  • Hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    Sınavı Ekim e alırsan eğitim öğretim ne zaman başlayacak.Yaklaşık 3 4 aylık bir değerlendirme ve yerleştirme süreci oluyor
    Cevapla
  • yapay zeka 1 yıl önce Şikayet Et
    üniversiteler kapatılsın. Eskiden internet imkanı yoktu. İnsanlar okula gitmek zorundaydı, fakir halk okulların, öğretmenlerin, yurtların, bursların bütün parasını ödemek zorunda kalıyordu. Artık böyle bir zaruret yok. Yapay zeka öğretiyor her şeyi. İnsanlar evinde okula gidiyor, her şeyi bilgisayardan öğreniyor, Yılda 2 defa devletin yaptığı sınava giriyorlar. Okulların boya badana, elektrik, temizlik, sigorta, masa, sandalye, ve bilumum giderlerinin hepsinden kurtuluyoruz. Öğretmenler hiç bir zaman yapay zeka kadar kaliteli eğitemez ve öğretemez. Kabul et veya etme, etmiyorsan cahilsin, kabul ediyorsan aydınsın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!
Son dakika: Yunanistan'da arka arkaya iki deprem