Millet Kütüphanesi'nden yapay zeka destekli sınava hazırlık uygulaması

Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi tarafından öğrencilerin üniversite sınavına hazırlık sürecini kolaylaştırmak için yapay zeka destekli 'Raunt' uygulaması geliştirildi.

Millet Kütüphanesi'nden yapay zeka destekli sınava hazırlık uygulaması
Millet Kütüphanesi'nden yapay zeka destekli sınava hazırlık uygulaması
GİRİŞ 18.04.2023 13:05 GÜNCELLEME 18.04.2023 13:05

Uygulama, yapay zeka desteği sayesinde kişiye özel çalışma programları hazırlıyor.

Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesince geliştirilen Türkiye’nin ilk kişiye özel üniversite hazırlık uygulaması, içerisinde 350 binden fazla soru ve çözüm videosu barındırıyor. Uygulama aynı zamanda 1000 saatten fazla ders anlatım videosu ve 30 deneme sınavı içeriyor. Kullanan öğrenciye özel performans raporları hazırlayan uygulamada, yapay zeka desteği sayesinde kişiye özel ders çalışma programı hazırlanıyor. Uygulama, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi içerisinde yer alan Millet Kütüphanesi’ndeki bilgisayarlardan ücretsiz bir şekilde kullanılabiliyor. Kütüphanede ders çalışan öğrenciler uygulamadan sıklıkla faydalanıyor.



Öğrenciler, https://www.raunt.com/millet-kutuphanesi adresindeki kayıt formunu doldurup, tahsis edilen şifre ile uygulamaya giriş yapabiliyor.

Uygulamadan yararlanan öğrencilerden 12'nci sınıf öğrencisi Senih Önerbay, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na hazırlanırken 'Raunt' uygulamasının kendisi için büyük bir kolaylık olduğunu söyledi. Önerbay, yapay zeka destekli ders çalışma uygulamalarının çevresinde kullanıldığını belirterek, "Bu tür uygulamaları kullanan arkadaşlarım var. Kendilerinden olumlu dönütler aldım. Ben bir sayısal öğrencisi olarak daha çok eşit ağırlık ve sözel öğrencilerinin bundan daha fazla yararlanacağını düşünüyorum. Günümüz şartları altında bire bir dershanelerin fiyatı yüksek olduğu için bu tür uygulamaları uygun oluyor. Üniversite sınavlarında yararlı olabileceğini düşünüyorum" dedi.

KAYNAK: DHA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
TFF 2. Lig'de ilginç maç! Beraberlik yetiyordu: İki takım da şut çekmedi
Kalkınma Yolu Projesi'nin yıllık getirisi 600 milyar dolar! 'Ticarete yeni nefes borusu'