TÜBİTAK burs ödemelerinde büyük artış

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TÜBİTAK burslarının, bu yıl ikinci kez arttırıldığını açıkladı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, "Bu da bizim bayram müjdemiz olsun. TÜBİTAK bursları 2023 yılında ikinci kez artmış oldu" dedi.

TÜBİTAK burs ödemelerinde büyük artış
TÜBİTAK burs ödemelerinde büyük artış
GİRİŞ 27.06.2023 19:58 GÜNCELLEME 27.06.2023 22:36
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB), Bilim İnsanları Destekleme Programı Başkanlığı (BİDEB) ile Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) tarafından desteklenen projelerde, öğrencilere yapılan burs ödemelerine ilişkin aylık üst limitler arttırıldı.

Bu kapsamda, ön lisans veya lisans öğrencisine verilen burs miktarı 2 bin 180 liradan 3 bin liraya, yüksek lisans öğrencisine verilen burs miktarı 7 bin 275 liradan 10 bin liraya, doktora öğrencisine verilen burs miktarı 9 bin 920 liradan 14 bin liraya, doktora sonrası araştırmacılara verilen burs miktarı ise 13 bin 230 liradan 19 bin liraya yükseltildi.

TÜBİTAK BURSLARI 2023 YILINDA İKİNCİ KEZ ARTMIŞ OLDU

Öte yandan BİDEB 2250 Lisansüstü Bursları Performans Programı'nda yer alan kriterlere göre başvuru yapmaları durumunda doktora öğrencileri 5 bin lira ve doktora sonrası araştırmacılar 6 bin liraya kadar performans ödemesi alabilecek.

Bakan Kacır, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Milli Teknoloji Hamlesi rehberliğinde büyük atılımlar yapmaya devam ettiklerini belirterek, "Bizim en büyük dayanağımız insan kaynağımız. Türkiye Yüzyılı'na girerken, bu ülkeyi dünyada en üst sıralara taşıyacak, bu ülkenin aydınlık geleceğini inşa edecek araştırmacı insan kaynağına yönelik desteklerimizi sürdüreceğiz. Yeter ki gençlerimiz araştırsınlar, geliştirsinler ve üretsinler. Biz onların her daim destekçisi olacağız. Bu da bizim bayram müjdemiz olsun. TÜBİTAK bursları 2023 yılında ikinci kez artmış oldu." ifadesini kullandı.

"BİZE DÜŞEN ARAŞTIRMACILARIMIZI DESTEKLEMEK, ÖNLERİNDEKİ ENGELLERİ KALDIRMAKTIR"

Bayram müjdesi hakkında sosyal medya hesabından da paylaşımda bulunan Bakan Kacır şu ifadeleri kullandı:

"Araştırmacılarımıza hayırlı olsun! 

Bize düşen bilim ve teknolojide ülkemizi zirveye taşıyacak işlere imza atan araştırmacılarımızı  desteklemek, önlerindeki engelleri kaldırmaktır.

İnanacak ve birlikte başaracağız.

#TürkiyeYüzyılı #MilliTeknolojiHamlesi’nin yüzyılı olacak!"

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Öğrenci 10 ay önce Şikayet Et
    Günümüz şartlarında ev geçindiren biri için bu değerler az. Her doktora öğrencisi finansal olarak desteklenmelidir.
    Cevapla
  • Vatandaş 10 ay önce Şikayet Et
    Kardeşim, burada bahse konu olan,projelerde çalışan öğrencilere verilen ekstra burs miktarıdır
    Cevapla
DİĞER HABERLER
TBMM Başkanı Kurtulmuş ve Özgür Özel'den yeni anayasa açıklaması
Devlet Bahçeli'den İmamoğlu'na: Hamas’a terör örgütü demek, Gazze’ye sırt dönmektir