YÖK'ten son dakika sınav kararı! Üniversitelere gönderildi

Azami öğrenim süresi dolan önlisans ve lisans düzeyindeki tüm yükseköğretim programlarında kayıtlı öğrenciler, hiç almadıkları veya devam şartını sağlamayarak başarısız oldukları dersler için de sınav hakkından yararlanabilecek.

GİRİŞ 07.07.2023 19:11 GÜNCELLEME 08.07.2023 11:19
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

Yükseköğretim Kurulu, azami öğretim süresini tamamlayan öğrencilere ilişkin yükseköğretim kurumlarında uygulamadaki farklılıkların giderilebilmesi amacıyla bazı kararlar aldı. Yükseköğretim Yürütme Kurulunca alınan kararlar üniversitelere gönderildi.

O OĞRENCİLER DE SINAV HAKLARINDAN YARARLANABİLECEK

Buna göre, önlisans ve lisans düzeyindeki (4, 5 ve 6 yıllık) tüm yükseköğretim programlarında kayıtlı öğrenciler, hiç almadıkları veya devam şartını sağlamayarak başarısız oldukları dersler için de 2547 sayılı Kanun'un 44/c maddesinde yer alan sınav haklarından yararlanabilecek.



Azami süresi dolan öğrenciler için söz konusu sınav haklarının kullandırılmasında, eğitim ve öğretimin niteliği itibariyle uygulama yaptırılması suretiyle değerlendirilmesi gerekenlerde uygulama yaptırılacak, teorik eğitimlerde ise sınav yapılacak. Aynı uygulama, öğrencilerin daha önce almadığı dersler için de geçerli olacak.

KATKI PAYI VE ÖĞRENİM ÜCRETİ ÖDEMEYE DEVAM EDECEK

Söz konusu uygulama ve sınavlara girenler ders başına öğrenci katkı payını ve öğrenim ücretini ödemeye devam edecek. Katkı payı ve öğrenim ücreti, Cumhurbaşkanlığı kararı ile ilgili dönem için belirlenen miktarı aşamayacak.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 45
  • Alii 9 ay önce Şikayet Et
    Merhaba bi arkadaşımın 8 tane hiç almadığı dersi var azami süresi doldu bu 8 dersten de sınava girebilecek mi yoksa 5 ten fazla almadığın ders olunca atılıyordun o şekilde mi bilen biri cevaplayabilir mi
    Cevapla
  • Boğaziçili Celal 9 ay önce Şikayet Et
    Parayı öde diplomayı al,oh ne ala,yapmayın böyle ...ülkemiz diplomalı tembeller ülkesi oluyor,sonra ilerlemiyoz diye ağlamayın
    Cevapla
  • Murat 9 ay önce Şikayet Et
    Azami Süreyi aşan öğrenci okulla ilişiği kesilmeyecek sınavlari girip geçmeye çalışacak sanırm bu karar eğitimin uzaktan olması için bi adım gibi geliyor bana. Cevaplayacak olursa akademisyenlerden sevinirim
    Cevapla
  • malum 9 ay önce Şikayet Et
    Taşeronlardan kadroya geçenlere istedikleri üniversiteden bir kereliğine diploma verilmeli
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    şu dgsyi de kaldırın yahu
    Cevapla
  • Yicika 9 ay önce Şikayet Et
    Niye
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'ın duyurduğu haber ses getirdi! ABD'li dergi yazdı: Bir sonraki süper güç...
Erdoğan-Özel görüşmesinde neler konuşulacak? AK Partili Usta'dan önemli açıklama