Depremzede öğrenciler mağdur oldu! YÖK bu hatadan bir an önce vazgeçmeli

'Asrın felaketi'nde mağdur olan depremzede öğrenciler için devlet üniversitelerinde uygulanacağı açıklanan ek kontenjan uygulaması gerçekleşmedi. YÖK'e durumun düzeltilmesi için çağrıda bulunuldu.

GİRİŞ 29.07.2023 13:47 GÜNCELLEME 29.07.2023 18:39
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Deprem bölgesi illerimizdeki devlet üniversitelerinde, depremzede öğrenciler için genel yerleştirme dışında yüzde 25 oranında ayrı bir kontenjan ayrılacağını duyurmuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasının ardından YÖK, 10 Mayıs 2023 tarihinde bir açıklama yaparak depremden etkilenen illerde ikamet eden adaylara kendi illerindeki üniversitelere yerleşirken genel kontenjanda herhangi bir eksiltmeye gitmeden yüzde 25 ek depremzede kontenjanı ayrılması kararını almıştı. 

YKS TERCİH KLAVUZUNDA AKSİ UYGULAMAYA GİDİLDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve sonrasında YÖK'ün yaptığı açıklamanın ardından 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih kılavuzunda bu kararın aksine bir uygulamaya gidildiği tespit edildi. Birçok bölümde ciddi kontenjan düşüşleri görüldü. Bu durum depremzede öğrencileri ve ailelerinde büyük hayal kırıklığına neden oldu. 

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi'nde Tayfur Ata Sökmen Tıp Fakültesi'nde kontenjan 231 iken 50'ye, Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi kontenjanı 200 iken, 123'e düşürüldü.


TÜRKİYE GENÇLİK KULÜPLERİ KONFEDERASYONU'NDAN ÇAĞRI

Konuya ilişkin açıklama yapan Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkanı Doç. Dr. Bilal Okudan YÖK'ün uygulamasına tepki göstererek "YÖK bu hatadan bir an önce vazgeçmelidir" çağrısında bulundu. Yazılı bir açıklama yayınlayan Okudan, "Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu olarak buradan YÖK'e çağrımızdır, 28 Temmuz'da başlayan 2023 YKS tercih dönemi bitmeden depremden etkilenen öğrencilerimize mağduriyet yaşatmamaları, bu hatadan bir an önce vazgeçerek tercih kılavuzunda düzeltmeye giderek geleceğimizin teminatı gençlerimizin hayallerini ve umutlarını kırmadan gerekli düzenlemeleri yapmasıdır." dedi.

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 3
  • Murat 8 ay önce Şikayet Et
    Ek kontenjan için mevcut kontenjan düşürülmüştür. Bilindiği üzere el kontenjan tercihleri sonra yapılıyor
    Cevapla
  • öneri 8 ay önce Şikayet Et
    depremzedeler sağlık sorunu yaşayan veya çalışmak zorunda kalan öğrenciler var master doktora affı çıkarılmalı. genel öğrenci affı çıkarılmalı. af çıkarmak için 3 4 yıl beklemese keşke hükümet. öğencilere af çıkarılsın yarım kalan akademik çalışmalarına devam etsinler zaman kaybetmesinler. Reis duy sesimizi. 2022 ve 2023de azami süresi biten öğrenciler af bekliyor.
    Cevapla
  • Abcd 8 ay önce Şikayet Et
    Deprem yüzünden bütün üniversite öğrencileri mağdur oldu. YÖK bu sene sınıfta kalmayı kaldırsın
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Adıyaman'da dehşet! Bir polis karakolda meslektaşlarına ateş açtı: 2 şehit
Türkiye öncü oldu! Çok sayıda ülke harekete geçiyor! Gözler Suudi Arabistan'da olacak