Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den 'seferberlik' çağrısı!

Milli Eğitim Bakanı Tekin, 2023-2024 eğitim öğretim yılı açılış mesajında velilere çağrı yaparak "2023- 2024 eğitim öğretim yılını eğitimde toplumsal seferberlik dönemi olarak kabul edelim." ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 11.09.2023 11:44 GÜNCELLEME 11.09.2023 13:26
Bu Habere 69 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, velilerden, çocukların ve ülkenin geleceği için çocukların eğitim sorumluluğunun hep beraber omuzlanmasını isteyerek, "Bu sorumluluğu hep beraber omuzlayalım, kendi çocuğumuza ve etrafımızdaki tüm çocuklara destek olalım. 2023- 2024 eğitim öğretim yılını eğitimde toplumsal seferberlik dönemi olarak kabul edelim." ifadelerini kullandı.

Bakan Tekin, 2023-2024 eğitim öğretim yılının başlangıcı dolayısıyla yayımladığı mesajında, yeni bir başlangıçla okullarda buluştuklarını, uzun yaz tatilinin ardından ilk zil sesiyle sınıfları dolduracak öğrenciler ve öğretmenlerin, büyük heyecanla yeni eğitim öğretim yılının kapısını aralayacağını kaydetti.

Bütün başlangıçların yeni umutlar, hayaller ve yeni hedeflerin yeşermesine vesile güzide anlar olduğunu, kendilerinin de bu heyecanın ortağı olduklarını vurgulayan Tekin, şöyle devam etti:

"Bireylerin yaşadığı topluma uyum sağlaması, kişilik kazanması, iyi bir insan ve vatandaş olması ancak nitelikli bir eğitim vasıtasıyla gerçekleşir. Eğitim ve öğretimdeki her olumlu gelişme bir milletin varlığının devamlılığı, kalkınması, güçlenmesi ve müreffeh yarınlara ulaşmasında hayati öneme sahiptir. Milli Eğitim Bakanlığı olarak eğitimin yarınlar üzerindeki bu güçlü tesirinin idrakiyle çalışmalarımızı aralıksız sürdürme kararlılığındayız. Cumhurbaşkanı'mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın güçlü liderliği, aziz milletimize duyduğu inanç ve eğitime verdiği destekle Türkiye Yüzyılı hedeflerimize ulaşmak adına yeni eğitim öğretim yılında da hep birlikte azim ve sebatla çalışacağız."

ÖĞRETMENLERE YÖNELİK MESAJLAR

Bakan Tekin, mesajında öğretmen meslektaşlarıyla, aynı istikamette yürüyen güçlü bir ekibin üyeleri olduğunu belirtti. Ülkenin geleceğine dair her hayalin birlikte gerçekleştirileceğini kaydeden Tekin şöyle devam etti:

"Eğitimde gerçekleşecek başarıların en büyük pay sahibi, eğitimin lokomotifi ve Bakanlığımızın asli unsuru öğretmenlerimiz, eğitime gönül vererek ülkemizin geleceğini eğitimle şekillendirme gayretinde olan bu ekibin en dinamik üyeleridir. Bundan dolayıdır ki Cumhuriyet'imizin ikinci yüzyılı olan Türkiye Yüzyılı'nda vatan evlatlarını yarınlara hazırlayacak yegane şahsiyetler, öğretmenlerdir. Çocuklarımıza rehberlik edecek, onların hayatına dokunacak ve medeniyet tasavvurumuzu maarif davamızla şekillendirecek olan sizlersiniz. Geleceğe güçlü şekilde uzanacak aziz milletimiz, siz kıymetli öğretmenlerimizin omuzlarında yükselecektir. Milli Eğitim Bakanlığı olarak öğretmenlerimizin her anlamda destekleyicisi olacağımız gibi istişare kültürüyle şekillenen, öğretmenin saha tecrübesiyle kendini revize eden bir maarif anlayışının da güçlü bir takipçisi olmaya devam edeceğiz."

VELİLERE YÖNELİK MESAJLAR: TOPLUMSAL SEFERBERLİK DÖNEMİ OLARAK KABUL EDELİM

Bakan Tekin, velilere yönelik mesajında ise büyük ve güçlü bir aile olduklarını vurguladı.

"Sizlerin fedakarca yetiştirdiği yavrularınız bizlere emanettir. En kıymetlilerimiz ve yarınlarımız olan yavrularımızı sizlerle birlikte yaşama hazırlayacağız." ifadesini kullanan Bakan Tekin, şunları kaydetti:

"Yeni dönemde eğitim öğretimin sorunsuz devam etmesi için hayata geçireceğimiz yeni uygulamalarda göstereceğiniz duyarlılık, gelişim çağındaki öğrencilerimizin eğitimine ayıracağınız zaman ve özverinizden ötürü her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın eğitimi, tek başımıza bizim altından kalkamayacağımız kadar büyük ve önemli bir sorumluluktur. Çocuklarımız ve ülkemizin geleceği için gelin, bu sorumluluğu hep beraber omuzlayalım, kendi çocuğumuza ve etrafımızdaki tüm çocuklara destek olalım. 2023- 2024 eğitim öğretim yılını eğitimde toplumsal seferberlik dönemi olarak kabul edelim."

ÖĞRENCİLERE YÖNELİK MESAJLAR

Yusuf Tekin, öğrencilere yönelik mesajında şu değerlendirmelerde bulundu:

"Sevgili öğrencilerim; bu yıl da birlikte öğrenme, sağlıkla büyüme ve keşfetme fırsatlarını okullarınızda bulacaksınız. Her biriniz, potansiyelinizi en üst düzeye çıkaracak, dünyaya, insanlığa ve ülkenize katkı sağlayacak yeteneklere sahip bireyler olmaya adaysınız. Öğretmenlerimiz, sizleri en iyi şekilde desteklemek ve rehberlik etmek için buradalar. Velilerimiz, sizlerle işbirliği içinde başarınızı desteklemeye hazır. Sizlere düşen yegane görev, en iyi şekilde geleceğe hazırlanmaktır. Yeni dönemin sizlere sağlık ve başarı getirmesini temenni ediyorum."​​​​​​​

BAKAN TEKİN, HATAY'DA EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AÇILIŞ TÖRENİNDE KONUŞTU

Tekin, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen kentteki programları kapsamında, Hatay Afet Koordinasyon Merkezi'ni ziyaret etti, Vali Mustafa Masatlı ile basına kapalı görüştü.

Daha sonra Antakya TOKİ Ömer Faruk Adaş İlkokulu'nda düzenlenen 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni'ne katılan Tekin, programdaki konuşmasında, yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diledi.

Tekin, Hindistan'daki G20 Liderler Zirvesi dolayısıyla programa katılamayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Hatay'daki eğitim camiasına selamlarını ilettiğini, yeni yılda başarılar dilediğini ifade etti.

Üzerlerine düşen görevi yerine getirip en kısa zamanda Hatay'daki yaraları saracaklarını aktaran Tekin, şunları kaydetti:

"Bizim hesaplarımıza göre, Hatay'da 2 bin 500'e yakın dersliğimiz deprem sebebiyle kullanılamaz duruma gelmiş. Yıkılanlar veya ağır hasarlı olanlar açısından söylüyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı, en kısa zamanda bu eksikliklerin giderilmesi yönünde. Biz şu ana kadar bu 2 bin 500'e yakın dersliğin yaklaşık 1700'ünü en azından planlamış durumdayız. Büyük oranda tamamlanmış olanlar var ama şunu rahatlıkla söyleyebiliriz; önümüzdeki eğitim öğretim yılında bu eksiklikler giderilmiş olacak inşallah. Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımızın özel hassasiyetini bir kez daha hatırlatmak isterim. Biz de her Kabine Toplantısı'nda Sayın Cumhurbaşkanımıza deprem bölgesiyle ilgili yaptıklarımız konusunda bilgi veriyoruz."

Bakan Tekin, yaz aylarının başından itibaren Milli Eğitim Bakanlığında gerek mevzuat düzeyinde yani ikincil mevzuat düzeyinde, gerek Bakanlık içi düzenlemeler anlamında kamuoyunda çokça tartışılan, gündeme gelen ve önemli oranda da takdir toplayan düzenlemeler yaptıklarını söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile ilgili konuşan Tekin, "O yönetmeliğin ana felsefesi şu; bu yıl bütün öğrencilerimizin Türkçeyi 4 beceri temelli olarak, yani Türkçeyi konuşabilen, kullanabilen, kendisini ifade edebilen bir öğrenci profiline kavuşmak istediğimizi deklare etmiş olduk. Türkçe eğitimini bu yıl önemli oranda gündemimize aldık. Ana konularımızdan bir tanesi bu. Yaptığımız değişikliklerin de özellikle belki daha çok tartışılan konular, işte test sınavlarının kaldırılması vesaire gibi konular... Tamamen buna odaklanmış durumda." diye konuştu.

Öğrencilerin sosyal sorumluluk bilincini yükseltmek için müfredatta ve mevzuatta önemli değişiklikler yaptıklarını belirten Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çocuklarımıza sosyal sorumluluk düşüncesini, algısını yerleştirmezsek, Allah korusun bundan sonraki felaketlerde, geçtiğimiz süreçte yaşadığımız toplumsal dayanışma şuurunu, bilincini tekrar görememe riskiyle karşı karşıya kalabiliriz. O yüzden biz Bakanlık olarak bunu da önümüzdeki yılın önemli etkinlik alanlarından bir tanesi olarak tanımladık. Bir başka konu geleneklerimizin, göreneklerimizin yaşatılması için çocuklarımızın dijital bağımlılık başta olmak üzere her türlü bağımlılıkla, obezite gibi rahatsızlıklarla mücadele edebilmesi için özellikle okul bahçelerini etkin kullanmak üzere bir çerçeve programı başlattık."

Tekin, 2023-2024 eğitim öğretim yılının, eğitim alanında toplumsal seferberlik şuuruyla hareket edilen bir eğitim öğretim yılı olmasını temenni etti.

Vali Mustafa Masatlı ise medeniyetler şehri Hatay'ı tekrar eski ihtişamlı günlerine kavuşturma anlayışıyla yeni eğitim öğretim yılına girmenin heyecanı içerisinde olduklarını aktardı.

Gençlerin, geleceğin teminatı olduğunu vurgulayan Masatlı, devletin bu zorlu süreçte kayıtsız şartsız hem öğrenci hem de öğretmenlerin yanında olmaya devam edeceğini dile getirdi.

HATAY'DA YAKLAŞIK 362 BİN ÖĞRENCİ EĞİTİM HAYATINA DEVAM EDİYOR

İl Milli Eğitim Müdürü Harun Tüysüz de depremler nedeniyle ayrı kaldıkları öğrencilerle kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, şunları paylaştı:

"Eğitim ortamlarımızı 2023-2024 eğitim öğretim yılına hazırlarken, 361 okulun onarımı ve 54 prefabrik okulun inşası için tüm enerjimizi ortaya koyduk. Hatay eğitim ailesi olarak, 20 bin öğretmen ve yaklaşık 362 bin öğrenci ile yeni eğitim ve öğretim yılına hazır bir şekilde başlıyoruz. Öğretmenlik, vazifelerin en kıymetlisidir. Depremin ertesinde her öğrencimize ulaşma gayretiyle çalışarak okulun dört duvardan çok daha fazlası olduğunu ispat ettiniz. Hayatlarına dokunmuş olduğumuz her bir öğrenci, bu ülkenin geleceğine yapılan en büyük yatırımdır."

Milli Eğitim Bakanı Tekin, konuşmaların ardından öğrencilerle yeni eğitim öğretim yılının ilk ders zilini çaldı.

Ardından Vali Masatlı, AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman ve İl Milli Eğitim Müdürü Tüysüz ile sınıfları gezen Tekin, taleplerini dinlediği öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Tekin, daha sonra öğretmenlerle basına kapalı görüştü.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 69
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    üzgünüm bakanım ama yeni bir dönemde yapılan son dakika değişikliği ile bizleri mağdur edip özel okulların para kazanmasına sebep oldunuz açık liseyi son dakika kapatıp gençliği rezil ettiniz , yeni yüz yıla yakışmadı üzgünüm ama seferberlikte lafla insanları mağdur ederek olmuyor
    Cevapla
  • Gaziantep 7 ay önce Şikayet Et
    Açık Öğretim Lisesine AÖL nakil işlemlerinde bu yılki 12. sınıfların muaf tutulması çok isabetli bir karar olacağı kanaatindeyim en azından deprem bölgesi için de iyi olur
    Cevapla
  • KAHRAMANMARAŞ 7 ay önce Şikayet Et
    Açık Öğretim Lisesine AÖL nakil işlemlerinde bu yılki 12. sınıfların muaf tutulması çok isabetli bir karar olacağı kanaatindeyim.
    Cevapla
  • Anne 7 ay önce Şikayet Et
    Bakanım LGS yanlış tercih yapilan ve mağdur olan çocuklarımızin istemediği okullara mecbur bırakılmasına bir çözüm bulsanız çocuklarımız mağdur oldu istemedikleri okullarda başarılı olacaklarına inanıyorsunuz acaba
    Cevapla
  • 7 ay önce Şikayet Et
    Açık Öğretim Lisesine AÖL nakil işlemlerinde bu yılki 12. sınıfların muaf tutulması çok isabetli bir karar olacağı kanaatindeyim çünkü, bizim gibi bir çok aile taa Haziran ayında çocuklarını dershanelere kayıt yaptırdı. Bu yayınlanan yönetmelik daha önce yayınlansaydı bizlerde önümüzdeki kararları o şartlara göre alırdık en azından bu şartlarda olan veli ve öğrencilerin mağdur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Paramotor ile sürat denemesi yapan pilot 25 metreden yere çakıldı!
İsveç'te Jade Sandberg isimli bir kadın polis eşliğinde Kur'an-ı Kerim yaktı