Bakan Tekin, milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren kararı açıkladı!

Milli Eğitim Bakanı Tekin, "Türkçe dersinden 70 ortalamayı tutturamayan öğrencilerimiz takdir ve teşekkür belgesi alamayacak." dedi.

GİRİŞ 23.09.2023 10:36 GÜNCELLEME 23.09.2023 17:34
Bu Habere 247 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ÜLKE TV'de Akşam Baskısı programına konuk oldu. Temel eğitim yönetmeliğinin detaylarına ilişkin açıklama yapan Tekin, sınıf geçmede yeni düzenlemeyi anlattı. 

"TAKDİR VE TEŞEKKÜR BELGESİ ALAMAYACAKLAR"

Bakan Tekin, "Mevcut durumda 50 ortalamayı tutturan bir öğrenci, birkaç dersinden yüksek alıp diğer dersleri 50'nin altında kalsa dahi geçiyordu. Bir kısmından sorumlu geçiyordu. Bir kısmından da ortalamadan geçiyordu. Biz bunu sınırlandırdık. Belli dersler bu ortalamanın üstünde olması gerektiği, önümüzdeki hafta yayımlanacak olan temel eğitim yönetmenliğimizde Türkçeden 70 alma zorunluluğu getirdik. Ana dil eğitimini odağa alacağız. Ortaokulda Türkçe dersinden 70 ortalamayı tutturamayan öğrencilerimiz takdir ve teşekkür belgesi alamayacak." açıklamasında bulundu. 

AÇIK LİSE SINAVLARI YÜZ YÜZE OLACAK 

Bakan Tekin, açık liselerdeki yeni düzenleme sonrasında gelinen son durumu da paylaştı. Sınavların online değil yüz yüze yapılacağını hatırlattı.

"Açık lise ile ilgili uygulamaya baktık. An itibariyle bizim tanımladığımız meşru gerekçeler, sebeplerle açık liseye kayıt yaptıran öğrenci sayısı çok azalmış durumda. Yaklaşık 10 bin kayıt yaptıran öğrenci var. Aldığımız tedbirin kamuoyunda pozitif karşılık bulduğunu ve doğru bir iş yaptığımızı gösteriyor. Bu yıl açık lise sınavları da yüz yüze olacak."

Bakan Yusuf Tekin'den, mülakat açıklaması ve milyonlarca öğrenciye test sınavı müjdesiBakan Yusuf Tekin'den, mülakat açıklaması ve milyonlarca öğrenciye test sınavı müjdesi

KAYNAK: HABER7
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 247
  • MalkomX 7 ay önce Şikayet Et
    Eğitim ve ogretimdeki sorun bu mu şimdi. Bende diyorum üniversite mezunu olanlar kendi işini nicin yapamıyor, veya nicin iş bulamiyor..
    Cevapla
  • Mimir 7 ay önce Şikayet Et
    Ne desem bilemiyorum artık devamsızlık ve hazır liseyi hallettiler yetmedi şimdide not ortalamalarını türlü yemeğine çevirdiler ya 20 yıl önceki bakış açısıyla bu yıla bakmanın saçmalığını 40 yaş ve üzeri insanlara bizmi anlatıcaz.
    Cevapla
  • Kamil Er 7 ay önce Şikayet Et
    Liselerde başarı için ülke genelinde sınav şart. Liselerde sınavlar ülke genelinde olmaz ise, özellikle özel okullar öğrencilerin notlarını eskisinden daha fazla şişirerek yeni kurala göre sınıfta kalacak başarısız öğrencileri geçirir, adaletsizlik doğar
    Cevapla
  • ali 7 ay önce Şikayet Et
    şimdi nasıl bilmiyorum 40 sene sene önce türkçe dersi en sevmediğimiz dersti. latin harflerini türkçe olarak yutturmaya çalışınca türkçe dünyanın en sevimisiz ve kişiliksiz dili haline getirildi. güya türkçeyi Arapça kelimelerden arındırmak adına içi boşaltıldı. ingilizceyi fransızcayı Latinceden arındırın bakalım ne olur. zorla güzellik olmuyor.
    Cevapla
  • mmr 7 ay önce Şikayet Et
    Ortaokulda bir tane bile belge alamadım. Yedinci sınıftan sekizinci sınıfa borçlu geçtim. Lisede sınıf tekrarı yaptım. Üniversite sınavında 60 Türkçe net 64 sosyal ,14 matematik net yaptım. Lise diploma notu düşük olmasına rağmen kazandım. Şimdi okul birincileri bile sınavdan sıfır puan çekiyor. Bunun sorumlusu öğretmenler mi, öğrencinin kendisi mi, sistem mi, veliler mi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni müfredat neleri getiriyor? Hibrit sistem ve dijitalleşme ön planda
Tam saha direniş: İşgal güçlerine hiçbir noktada rahatlık yok!