Son dakika: 2023-YKS Ek tercih sonuçları açıklandı

2023-YKS ek tercih sonuçları açıklandı. Adaylar, ek yerleştirme sonuçlarına https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle erişebilecek.

GİRİŞ 25.09.2023 10:33 GÜNCELLEME 25.09.2023 12:16
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İlk tercihlerinde yerleşemeyen binlerce üniversite adayının büyük bir heyecanla beklediği YKS ek tercih sonuçları açıklandı.

EK TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDI

Adaylar, ek yerleştirme sonuçlarına https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle erişebilecek.

ÖSYM BAŞKANI ERSOY'DAN AÇIKLAMA

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, "Sevgili gençler, 2023-YKS Ek Yerleştirme süreci tamamlandı. Üniversiteye yerleşen adaylarımızı tebrik ediyorum. Üniversiteli kardeşlerimizin tahsillerini en verimli şekilde tamamlayacaklarına inanıyor, her birine ayrı ayrı başarılar diliyorum." açıklamasında bulundu.

71 BİN 943 KİŞİ HAK KAZANDI

Buna göre toplam 71 bin 943 aday üniversitelerin lisans ve önlisans programlarına kayıt yaptırmaya hak kazandı. Ek yerleştirme sonuçlarına göre devlet üniversitelerindeki lisans programlarına 13 bin 715, önlisans programlarına 38 bin 84 aday, vakıf üniversitelerindeki lisans programlarına 4 bin 594 aday, vakıf üniversitelerindeki önlisans programlarına ise 13 bin 156 aday kayıt yaptırabilecek.

KKTC’deki üniversitelerin lisans programlarına bin 21, önlisans programlarına ise bin 336 aday ek yerleştirme sonuçları uyarınca kayıt yaptırma hakkı kazandı. Öte yandan, diğer ülkelerdeki üniversitelerin lisans programlarına 28 kişi, önlisans programlarına da 9 kişi yerleşti. Böylece 2023-YKS Ek Yerleştirme sonuçlarına göre devlet, vakıf, KKTC ve diğer üniversitelerdeki lisans ve önlisans programlarına toplam 71 bin 943 aday yerleşme hakkı elde etti.

Açıköğretim programlarına yerleşme hakkı kazanan toplam aday sayısı ise 17 bin 1 oldu. 2023-YKS Ek Yerleştirme sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 27 Eylül-3 Ekim 2023 tarihleri arasında yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 27-29 Eylül 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    ne çektiysek bu üç harfli sınavlardan çektik
    Cevapla
  • savaş esentürk 7 ay önce Şikayet Et
    Valla yazık bu ne yaa OBP'yi kaldırın açıköğretim fakültesi puan sınırı ya 250 ya da 300 puan alan girebilsin böyle olur mu eğitimden soğuyoruz resmen
    Cevapla
  • ahiret 7 ay önce Şikayet Et
    açık öğretim kotası kalksın okuyan okusun 250 puanla açık öğretime gidemiyoz vah eğitimim vah
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Beşiktaş'ta çok sayıda araç birbirine girdi! Ortalık savaş alanına döndü
Kaza yapan İsrailli bakan Ben Gvir'in kaburgaları kırıldı