Acil tıp dünyası Bezmiâlem’de bir araya geliyor

Dünya Akademik Acil Tıp Kongresi, 26-27 Ekim 2023 tarihleri arasında Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek. Kongreye dünyanın dört bir yanından acil tıp uzmanları iştirak edecek.

Acil tıp dünyası Bezmiâlem’de bir araya geliyor
Acil tıp dünyası Bezmiâlem’de bir araya geliyor
GİRİŞ 24.10.2023 13:06 GÜNCELLEME 24.10.2023 13:06

Tıp biliminin en kritik dallarından olan acil tıp alanının nabzı Türkiye’de atacak. Dünya Akademik Acil Tıp Kongresi’nin atölye bölümü, (World Academic Congress of Emergency Medicine-WACEM) 26-27 Ekim 2023 tarihleri arasında, Dünya Akademik Acil Tıp Konseyi (World Academic Council of Emergency Medicine-WACEM) ve Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) organizasyonuyla Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek. Kongre kısmı ise 28-31 Ekim 2023 tarihleri arasında Antalya’da düzenlenecek.

Prof. Dr. Cander: “Acil tıp için çok önemli bir organizasyon”

Kongrenin dünya acil tıp çevreleri için çok büyük bir öneme sahip olduğunu ifade eden Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Başar Cander, “Kongre; Japonya’dan Malezya’ya, Gana’dan Ekvador’a, İtalya’dan Kanada’ya, Yeni Zelanda‘dan ABD’ye, Rusya’dan Ukrayna’ya 70’ten fazla ülkeden 150 davetli yabancı konuşmacı, 100 Türk davetli konuşmacı ve yerli-yabancı 1000'den fazla uzman hekimin katılımıyla gerçekleştirilecek. Üniversitemizde düzenlenecek atölye kısmında ‘Krize Yanıt Verme, Liderlik ve Yönetim’ teması işlenecek. Ayrıca afet ve acil durumlarda yapılması gereken müdahaleler uygulamalarla gösterilecek. Başta ABD olmak üzere birçok farklı ülkeden 12 kadar uzman hekim, eğitimci olarak atölye çalışmalarında yer alacak” ifadelerini kullandı.

“Tıp ikiye ayrılır: Acil tıp ve diğerleri”

Türkiye’de geçen yıl 400 milyondan fazla poliklinik çalışması yapıldığını kaydeden Prof. Dr. Cander, “Bu rakamın 130 milyondan fazlası acil tıp olarak kayıtlara geçmiş. Bu da gösteriyor ki gerçekten tıp, ‘acil tıp ve diğerleri’ olarak ikiye ayrılıyor. Nitelik olarak baktığımızda ise herkesin ortak noktalarından biri acil. Mesela 112, kritik hastayı en yakın birime getirir. Dolayısıyla zengini, fakiri, bürokratı, çobanı herkes acilde aynı durumdadır; hayatının en aciz anlarından birindedir. Geçmişte örnekleri olduğu gibi dünyanın en saygın profesörlerinin çalıştığı üniversitelerin hastanelerin sahibi de olsanız arest anında ikinci basamak bir acil serviste hayatınızın en kritik anını yaşıyorsunuz. İşte acil tıp insanları böyle birleştirir” dedi.

“İlk kez Türkiye’de düzenleniyor”

Aynı zamanda Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) ve Dünya Akademik Acil Tıp Konseyi (WACEM) Başkanlığını yürüten Prof. Dr. Cander şöyle devam etti: “Dünya Acil Tıp Akademik Kongresi, her yıl başka bir ülkede gerçekleştiriliyor. Ülkemiz ve üniversitemiz ilk defa bu organizasyona ev sahipliği yapıyor. Geçen yıl Malezya’da gerçekleştirilmişti. Bu yıl kongrenin atölye (workshop) ayağı üniversitemizde olacak. Kongre kısmı ise 28-31 Ekim 2023 tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirilecek. Gelecek yılki kongre ise İtalya’nın başkenti Roma’da yapılacak. Ülkemizden dünyaya bir ışık saçmak için hepimiz çalışıyor, çabalıyor olacağız. Dünyanın en geniş kapsamlı acil tıp organizasyonu aynı zamanda ülkemizin tanıtımı açısından da çok büyük önem arz etmekte” ifadeleriyle sözlerini noktaladı.
 

Kongrenin Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek olan atölye kısmının programı şöyle:

PROGRAM

Tarih   : 26 Ekim 2023 Perşembe

Saat    : 09.00

Yer      : Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Abdülhamid Han Oditoryumu

              Erich Frank Konferans Salonu

              Topkapı Mah. Adnan Menderes Blv. (Vatan Cad.) No:113

  34093 Fatih/İstanbul

Furkan Uyar Haber7.com - Editör
Haber 7 - Furkan Uyar

Editör Hakkında

1984 yılında Denizli'de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. Eskişehir Anadolu Üniversitesinin Halkla İlişkiler ve İşletme bölümlerinden mezun oldu. 2004 yılında televizyon sektöründe çalışma hayatına başladı. 2012 yılında giriş yaptığı internet haber editörlüğüne Haber7.com'da devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Adıyaman'da dehşet! Bir polis karakolda meslektaşlarına ateş açtı: 2 şehit
Fenerbahçe pes etmiyor! 10 kişilik Beşiktaş, Kadıköy'den çıkamadı