YEKDER'de Öğretmen Seminerleri başladı

YEKDER’in Öğretmen Seminerleri başladı. İlki ekim ayında gerçekleşen seminerde, “Çocukların Duygusal Kaslarını Güçlendirme” üzerinde duruldu. Güçlü ve mutlu çocuklar yetiştirmenin etkili ve kolay yolları anlatıldı.

YEKDER'de Öğretmen Seminerleri başladı
YEKDER'de Öğretmen Seminerleri başladı
GİRİŞ 13.11.2023 13:10 GÜNCELLEME 13.11.2023 13:31

Yaygın Eğitim ve Kültür Derneği (YEKDER), çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Öğretmen Seminerleri adı altında yapılan programda ekim ayından mayısa kadar öğretmenlere eğitim verilecek. İlk semineri ekim ayında gerçekleştiren YEKDER, bu eğitimlerle öğretmenlerin niteliklerini geliştirmeyi amaçlıyor. Öğretmen seminerleri ücretsiz ve İstanbul’da ikamet eden her öğretmene açık. İlk seminerde, Uzman Psikolog Çağla Tuba Selveroğlu, “Çocukların Duygusal Kaslarını Güçlendirme” başlığı altında konuştu. Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde gerçekleşen seminerde; “Duygusal Kas Tekniği” ile güçlü ve mutlu çocuklar yetiştirmenin etkili ve kolay yollarına değinildi.

UZMAN EĞİTİMCİLER DERS VERİYOR

YEKDER Çocuk Eğitimleri Koordinatörü Nur Vesile Yalav, eğitimler hakkında yaptığı açıklamada, “YEKDER Öğretmen Seminerleri, eğitimci ve eğitimci adaylarının mesleki becerilerine katkı sağlamak, teoriden pratiğe uzanan bilgilerle nitelikli çalışmaların ortaya koyulmasına aracılık etmek amacıyla; her ay alanında uzman eğitimciler tarafından verilecek bir eğitim dizisidir” dedi. Değişen çağda öğretmenlerin de donanımlı olması gerektiğini, bunun için YEKDER olarak ellerinden geleni yaptıklarını vurgulayan Yalav, “Dönüşen toplum ve buna bağlı olarak değişen eğitim uygulamaları, eğitimin ana unsurlarından olan öğretmenlerin bu değişimden etkilenmesini kaçınılmaz kılmaktadır. Bugünün ve yarının öğrencilerini yetiştiren öğretmenler, günümüz yöntem ve uygulamalarını kullandığı takdirde etkili bir öğretim sunmuş olacaktır. Dolayısıyla kendi değer dünyamızı inşa eden ve bu değere hizmet edecek öğrenciler yetiştirmeyi gaye edinen öğretmen ve öğretmen adaylarının güncel eğitim anlayışlarına bağlı mesleki donanıma sahip olmaları gerekmektedir” diye konuştu.

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tam saha direniş: İşgal güçlerine hiçbir noktada rahatlık yok!
Otobüs şoförleri seyir halindeyken yer değiştirdi