Milli Eğitim Bakanı Tekin: Toplum bütün katmanlarıyla sistemin içerisine dahil olmalı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, eğitimin tek başına devletin, bakanlığın ve öğretmenlerin yapacağı bir şey olmadığını belirterek, "Toplum bütün katmanlarıyla sistemin içerisine dahil olmalı." dedi.

Milli Eğitim Bakanı Tekin: Toplum bütün katmanlarıyla sistemin içerisine dahil olmalı
Milli Eğitim Bakanı Tekin: Toplum bütün katmanlarıyla sistemin içerisine dahil olmalı
GİRİŞ 02.12.2023 14:19 GÜNCELLEME 02.12.2023 14:23
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Gaziosmanpaşa'daki Ömer Halaç Özel Eğitim Uygulama Okulu'nun açılışında konuşan Tekin, okulun yapımında emeği geçen Halaç ailesine, hayatını kaybeden Ömer Halaç için rahmet dileklerini iletti.

Tekin, bakanlık olarak Türkiye'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde yapılanları defaatle dile getirdiklerini, son 20 yılda, Cumhuriyet döneminden 2001-2002 yılına kadar yapılan derslik, okul ve öğretmen ataması sayısının en az ikiye katlandığını söyledi.

Bakan Tekin, "Eğitim dediğimiz şey tek başına devletin, Milli Eğitim Bakanlığının, öğretmenlerin yapacağı bir şey değil. Toplum bütün katmanlarıyla sistemin içerisine dahil olmalı. Hep beraber eğitimle ilgili olarak sorumluluklarımızı yerine getirmek durumundayız." diye konuştu.

Öğrencilerin ve ebeveynlerin üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirmeleri gerektiğini vurgulayan Tekin, şöyle devam etti:

"Çocuklarımıza okula başladıkları zaman aile terbiyesi, anne-baba sevgisi, vatan sevgisi gibi kavramları mutlaka kazandıracağız. Çocuklarımız eğitim-öğretim hayatındayken davranışlarımızla, yaptıklarımızla çocuklarımıza örnek olacağız. Unutmayalım eğitimin en önemli parçası evdeki yaşantımız. Çocuklarımızın dijital bağımlılığından, obeziteden ve benzeri problemlerden söz ediyorsak bunun sorumlularından en önemlisi anne-baba olarak bizleriz. Evde tüm vaktimizi televizyon karşısında geçirip çocuklarımızla iki kelam etmezsek, iki sayfa kitap okumazsak, çocuklarımıza öğretmenlerimizin okulda verdiği davranışları asla kazandıramayız. Veliler de bizim önemli paydaşlarımızdan bir tanesi."

- "HERKES TAŞIN ALTINA ELİNİ SOKMALI"

Bakan Tekin, yerel yönetimlerin katkısını çok önemsediğini belirterek, programa gelişinde 3 muhtarın kendisinden okul istediğini, kendilerinin de gerek devlet gerekse destek olan hayırseverlerle okulları planlamaya almak istediklerini anlattı.

Bakanlık olarak en çok okulların yapılacağı yerler konusunda problem yaşadıklarına işaret eden Tekin, "Yerel yönetimler bu konuda bize destek olmazsa katkı vermezse okul yapma imkanımız olsa bile bunları maalesef yapamıyoruz." ifadelerini kullandı.

Tekin, yerel seçimlere dikkati çekerek, "Seçimler yaklaşıyor, sizlerden istirhamım oy verirken adaylardan eğitim-öğretim sürecine destek olma sözü ve vaadi arayın. Bize, eğitim öğretim sürecine destek olacak adaylarla yola devam edin. Madem eğitim-öğretim gelecek kuşaklarımızı kurtaracak, herkes taşın altına elini sokmalı." diye konuştu.

Başta Halaç ailesi olmak üzere tüm hayırseverlere teşekkür eden Tekin, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Bu haftayı Engelliler Haftası olarak değerlendireceğiz. Cumhurbaşkanımız bu süreçte engellilerle ilgili tüm engellerin aşılması için bizlere sürekli talimat veriyor. Ben diyorum ki aslında toplumdaki herkes aynı düzeyde engelli ve bu anlamda eğitime muhtaç. Aramızdan kimileri içindeki hırs, fesat, fitne ya da benzeri düşüncelerle benim gözümde engelli. Kimisinin engelini fark ediyoruz, kimisinin fark edemiyoruz. Aslında hepimizin bir engeli var. Dolayısıyla hepimiz bu anlamda eşit yaratılmış insanlarız. Eşit yaratıldığımıza göre hepimiz eşit bir eğitim sürecinin içerisine tabi olmalıyız. Hem geleneğimiz hem Sayın Cumhurbaşkanımızın bakışı hem de Milli Eğitim Bakanı olarak bizlerin bakışı bu şekilde."

Konuşmasının ardından Bakan Tekin'e Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta tarafından tablo ve kitap hediye edildi.

Bakan Tekin ve diğer protokol üyeleri, kurdele keserek okulun açılışını gerçekleştirdi.

Tekin ve beraberindekiler daha sonra okulda incelemelerde bulundu.

Programa, eski Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Vali Yardımcısı Mustafa Kaya, Gaziosmanpaşa Kaymakamı İskender Yönden, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Uzantı, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Halaç ailesinin üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 5
  • erbu 4 ay önce Şikayet Et
    sınıf annesi gönüllü veli sistemeni elini taşın altına sokan insanların müessesini yasaklıyorsun, sonra herkes elini taşın altına koysun diyorsun bu ne yaman çelişki...önce bir ne konuştuğunuzu bilseniz iyi olacak ama...
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    bakan bey lütfen sizde yeni şeyler getirmeyin bu çocuklar maratona döndü her gelen bay bakan yeni bir model getiriyor hayırdır bu çocuklar deneme yanılma tahtasımı ...
    Cevapla
  • Hasan Toksoy 4 ay önce Şikayet Et
    Siz ne yapacaksınız? Vatandaşın geçim derdini çözün de sonra konuşun. Komik ders ücretini en az iki yüz tl yapın , sonra bir şeyler konuşma hakkınız olsun Bakan Bey.
    Cevapla
  • Erdem 4 ay önce Şikayet Et
    Her gün, bugün de vukuatsız iftira atılmadan sınıfta dersleri tamamlamak günu kurtarıyor. Öğretmen özne ise ozneliğini yapamayan, yaptırılmayan oğretmenden verim bekleyemezsin. Meb önce öğretmenini okulda, sınıfta veliye, öğrenciye, despot idarecilere ezdirmeyecek... Saha da olmadanda kavrayamaz kimse. disiplisizlikleri...
    Cevapla
  • istanbullu 4 ay önce Şikayet Et
    yaz gazeteci yaz, paralar parklara bahçelere, okullara gelince vatandaş elini cebine atsın.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü
Mahalle kafeleri Çırağan’la yarışıyor! Zıvanadan çıktılar