MEB'den son dakika açıklaması! Tarih verildi

MEB: Öğretmenlerimizin “Alan değişikliği” için başvurularını 18-22 Aralık tarihleri arasında MEBBİS üzerinden kabul edip atama işlemlerini 26 Aralık 2023 tarihinde gerçekleştireceğiz.

MEB'den son dakika açıklaması! Tarih verildi
MEB'den son dakika açıklaması! Tarih verildi
GİRİŞ 07.12.2023 10:39 GÜNCELLEME 07.12.2023 10:58
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Öğretmenlerin alan değişikliği başvuru ve atama tarihleri açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan alan değişikliği açıklamasında "Öğretmenlerimizin “Alan değişikliği” için başvurularını 18-22 Aralık tarihleri arasında MEBBİS üzerinden kabul edip atama işlemlerini 26 Aralık 2023 tarihinde gerçekleştireceğiz." ifadelerini kullandı. 

Alan değişikliğine bağlı ataması gerçekleşen öğretmenlerin görevden ayrılma ve göreve başlama işlemleri yarıyıl tatilinde yapılacak.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI DUYURDU

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "X" hesabından yaptığı açıklamada; 

“Öğretmenler Odası Buluşmaları”mızda sıkça dile getirilen bir konu da, öğretmenlerimizin “Alan değişikliği” talebiydi.

İstişare kültürüyle şekillenen yönetim anlayışımızla çocuklarımızı geleceğe hazırlayan öğretmenlerimizin daha mutlu bir şekilde görevlerine devam etmelerini sağlamak için buradan bir müjde vermek istiyorum: Millî Eğitim Bakanlığı olarak öğretmenlerimizin “Alan değişikliği” için başvurularını 18-22 Aralık tarihleri arasında MEBBİS üzerinden kabul edip atama işlemlerini 26 Aralık 2023 tarihinde gerçekleştireceğiz." ifadelerini kullandı. 

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Sosyali 4 ay önce Şikayet Et
    Önlükler nerede kaldı bakanım?
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    sn. bakanım öğretmen aramaları ne zaman yapılacak bekle bekle iyice psikolojimiz bozuldu.
    Cevapla
  • Doğrucu Davut 4 ay önce Şikayet Et
    Alan değişikliğindeki amaç geleceğimiz olan çocuklarımızın daha iyi yetişmesi, öğretmeninde daha rahat görev yapmasıdır. Ancak ne hikmetse alan değişikliği yapan çoğu öğretmen bayağı bir rahatlıyor. Öyle ki resmen yatıyor. Canlı şahidi benim. Müfredatı bile uygulamıyorlar.
    Cevapla
  • Sosyal 4 ay önce Şikayet Et
    Müdürler ne güne duruyor. Veya veliler?
    Cevapla
  • Hayret 4 ay önce Şikayet Et
    Yüzbinlerce işsiz genç öğretmen varken; sırf tasarruf etmek için ayda 5-6 bin liraya ücretli öğretmen (ki çoğu öğretmen bile değil) çalıştırmaktan ne zaman vaz geçeceğiz? Öğretmen adayları kulak kesilmiş, atama haberleri beklerken; niçin bir açıklama yapılmıyor?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'na tebrik
Protestolara katılan Dekan Yardımcısı Elizabeth Dunn: Büyük ihtimal kovulacağım